Fogyókúra antioxidánsokkal
Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Kutatóközpontja szerint a szövetkárosodásés számos betegség legfőbb oka a sejtel bizonyos kémiaiösszetevőinek oxidációja.Az antioxidánsok- a Természet -és Alternatív- gyógyászati Szövetség meghatározása szerint- olyan természetes biokémiai anyagok, amelyek megvédik az élő sejeteket a káros szabadgyökök pusztító hatásával szemeben. az antioxidánok tehát gátolják az oxidáció folyamatát.
Gátló hatás hiányában az oxidáció végső soron a sejtek pusztuláshoz, ízületi gyulladásokhoz, szívrendelleneséghez, daganatok kialakulásához és számos súlyos betegség kialakulásához vezethet.Optimális esetben a szervezetben jelenlévő megfelelő mennyiségű és hatékonyságú antioxidáns azonnal reakcióba lép az oxigén bomlástermékeivel, a szabad gyökökkel, és semlegesíti azokat, mielőtt még komolyabb károkat okozhatnának.
A táplálkozástudomány, a gyógyszer- és élelmiszeripar területén belül az élelmiszerek antioxidáns hatékonyságának mérésére igen széles körben alkalmazzák az Oxigéngyök Abszorbciós Kapacitás (ORAC) vizsgálatát. Minél magasabb az ORAC értéke egy adott tápanyagban, annál hatásosabban megtudja semmisíteni a szabad gyököket, s ezáltal képes visszaszorítani az öregedési folyamatot, illetve számtalan betegséget.
Közismerten magas antioxidáns hatékonysággal bíró élelmiszerek közül például a sárgarépa ORAC értéke 210, a málnáé 1200, az áfonyáé pedig 2400. Dr. Ninkov találmányában megtalálható illóolajok az eddig ismert tápanyagok közül a legmagasabb ORAC mutatóval rendelkeznek. A szegfűszegolaj a legerősebb eddig ismert antioxidáns. A szegfűszegolaj ORAC értéke 10 700 000 ( 10,7 millió) feletti- azaz adott térfogati egységben több mint 400-szor annyi antioxidánst tartalmaz, minta a leggazdagabb antioxidáns forrásként ismert gyümölcseink és zöldségeink.
Ninkov doktor egyedülálló, szabadalmaztatott találmányának hatóanyagai a fűszerekben található tiszta, természetes illóolajok, melyek az étren jelentős megváltoztatása nélkül is elősegítik a fogyókúrát. Nem tartalmaznak semmilyen vegyi úton előállított összetevő, kizárólag olyan anyagokat használnak fel, amelyek szerepelnek a Szövetségi Gyógyszerészeti Hatóság által biztonságosnak tekintett anyagok (GRAS- Generally Recognized As Safe) listáján.
Dr. Ninkov kutatásai szerint a szegfűszeg-,a fahéj-és gyömbérolaj megfelelő arányú, speciális keverékének hatóanyagai mérséklik az éhségérzetet, csökkentik a zsírbevitelt. Felgyorsítják a szervezet anyagcseréjét, így az hatékonyabban égeti a zsírt, éa növeli az energiaszintet efederint helyettesítő anyagok, koffein vagy bármilyen más serkentőszer nélkül is. A találmány egyedülálló módon , a testsúlycsökkentés mellett- kiemelkedően hatékony antioxidánsként- folyamatos védelmet nyújt s zervezetet súlyosan károsító, öregítő szabadgyökök hatásaival szemben.
Forrás: US Army Magazine (Military Press)
Írta: Merena, 2006. június 15. 12:10
Fórumozz a témáról: Fogyókúra antioxidánsokkal fórum (eddig 5 hozzászólás)