Fogkőeltávolítás fájdalomcsillapítással? (tudásbázis)
Én Articain injekciót szoktam kapni, abból is kettőt. Ennek ellenére az ultrahang még így is kissé fájdalmas. Utána meg a szúrások nyoma fájdogál vagy két napig.
Muszáj a fogkőeltávolítás, mert nagyon sok nyavalyát okoz hosszabb távon.
Nekem magánfogászaton csinálták, először nem kértem csillapítást és bizony főleg mikor alul dolgoztak, szikrázott rendesen.
Következő alkalommal kértem, így lidocain spray-t használtak, azzal fényévekkel jobb volt.
Sziasztok!
Nagyon érik már a fogkőeltávolítás, fogorvost is keresek (költözés után még nem választottam).
Sajnos fognyaki kopásom van, így nekem fájdalmas a fogkőeltávolítás. A korábbi fogorvosom adott fájdalomcsillapító injekciót - nem tudom, hogy mi volt a hatóanyaga -, így enyhült a fájdalom, de nem szűnt meg.
Arról érdeklődnék, hogy nektek (aki érintett) milyen fájdalomcsillapítás vált be - zselé, injekció, konkrét hatóanyag stb. -, hogy tudjak célirányosan így keresni, illetve kérdezni.
Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Hangosan szülni vagy csendben "tűrni"? Fájdalomcsillapítással vagy anélkül végigcsinálni?
- Rettentően fáj a fülem. Fülcsepp van, fájdalomcsillapítót is vettem be, meleg só is megvolt. Mit csináljak?
- Ha van lehetőség szenvedés nélkül szülni, miért utasítja el a kórház a fájdalomcsillapítást?
- Szülés fájdalomcsillapitó nélkül hagyományosan?
- S.O.S.! Mi a teendő tejláz esetén? Milyen fájdalomcsillapító szedhető szoptatás alatt ( 4 hetes baba mellett)?
- Tetoválás előtt milyen fájdalomcsillapítót érdemes bevenni?