Fogamzásgátló abbahagyása után miket tapasztaltatok? (tudásbázis)
A 100 nőnél egy évig alkalmazott módszer, illetve a módszer használatának egy éve alatt terhessé vált nők száma. (Forrás: szexualpszichologia.hu)
Nincs fogamzásgátlás - 85
Megszakításos védekezés - 35
Naptár-módszer - 14-40
Spermicidek - 5-20
Méhszájsapka - 7-11
Óvszer használata - 3-4
Női óvszer - 1-5
Pesszárium spermiciddel - 2-3
Hőmérőzés - 0.5-3
Injekció - 0.03-2
Hormonális IUD - 0.05-0.1
Fogamzásgátló tabletta 0.1-0.5
Sterilizáció - 0.1-0.3
Implantátum - 0
Maximálisan egyet értek veled.
Férjnél vagyok,tehát szerencsére fix kapcsolatban élek, van 2 gyerkőcünk, de nem szeretnénk többet (jelenleg tuti nem), nem csak Én, hanem Ő sem, tehát ez mindkettőnk felelőssége.
Úgyhogy mi trükközünk, szeretek biztosra menni: én használom a kúpot, hogy az esetleges elő"emberkéket" kivédjük, Ő meg félidőben óvszert húz, így dupla biztosíték, ill. számára van egy kis szabad élvezeti idő....ez a minimum.....
Már csak csúnyán tudom mondani,mert elképesztőek a pasik,akikről írtok folyvást,h "hallani sem akar az óvszerről".Hát mégis mit képzel?akkor menjen sterilizáló műtétre!!mért hiszi nagyon sok ffi azt,ha nő gebedjen meg a védekezésben??
Én nagyon elgondolkodnék,h kidobjam-e a pasit,ha nem akar gumit húzni,pontosabban ha teljesen rám hagyja a védekezés minden nehézségét.
és most dicsekszem,azért,hogy reálisabban lássatok:nekem még a futó viszonyaim közül is csak 1-2 volt,aki kicsit cincogott,h nem akar óvszert.A többiek(és ez nem 3-4 ffit jelent...) zokszó nélkül,természetesen használták az óvszert!
Engem is kiborít vele,miatta kezdtem el szedni,de elég volt.Még unszolgatom,hozhat ő is "áldozatot".
Remélem rá tudom venni,bár azt se akarom hogy ne élvezze annyira:S
Én kilenc év folyamatos szedés után hagytam abba, a világon semmit nem éreztem meg belőle, csak bővebb vérzésem lett és visszatértek a görcsök. Semmi pattanás, semmi testsúlyváltozás.
Ha hormonális gondjaid vannak, akkor tényleg érdemes elfelejteni a tablettát, mert a végén még a gyerekvállalás se fog összejönni.
Még mindig az óvszer a legmegbízhatóbb, ha meg a párod olyan önző, hogy ő "hallani sem akar" róla, akkor ajánlom neki,hogy ő szenvedje végig a hormonális változásokat, és féljen a nem kívánt teherbeeséstől. Agyf...t kapok az olyan pasiktól,akiknek puszta önzésből nem opció az óvszer a közös biztonság érdekében.
Nehéz, hogy nem látni kitől kérdezed, így válaszolok én (is)
20 percig kell várni vele, ill. előtte utána nem szabad szappannal/tusfürdővel és pl: irrigátorral macerálni magad odalent!
A pesszáriumról a nődokiddal értekezz, hogy van e rá lehetőséged.
De úgy látom elég jól tudod, miben bízol, miben nem, vagy,hogy akarod, így nem is kérdéses a dolog.
Gyerkőc nélkül a spirál kizárva.
A gumit a pasid zárja ki.
A spermicidben nem bízol, de ha van kiszállás, akkor talán...hát akkor tegyétek ezt, hdd el bőven jó így a kettő együtt.
Még vannak a 3 havionta egy szuri lehetőség, de az is hormoláis, így esetdben érdemes kizárni.
Lehet nem bízol benne, de statisztikai értékei igencsak jók...
a kirántáos téma ezek szerint szimpibb, pedig az előváladékban is lehet egy rakat életképes spermium!?
hát én se szerettem, de nem volt jobb akkor.
hátha mondanak a többiek valami okosabbat
Logikus hogy igen, elfogy és abbahagyod. Az akkori tuti pontosan megjön, mert még megszakításos időszaknak érzékeli. Utána jön a kérdőjeles rész, mert egyéni mindekinek. Tehát a vaci új ciklus bogyó nálkül.
Én mázlista voltam, mert szépen megkjött, pontosan, de van aki elkezd pecsételni, csúszik, ingadozik.
Ez egy elég parás időszak lehet annak aki nem babát szeretne célból hagyja abba a szedést.
Számíthatsz második tinédzser korra, már ami az arcbőrödet illeti...újra klasszikus kirügyezős pattanások jelenhetnek meg.
Ha nem babát szeretnétek, akkor miért hagyod abba?
Vannak spermicidek (gél, kúp stb formában), az szerintem a minimum, plusz a gumi (hát értem én az emberedet, de gondolom a nem kivánt terhesség sem tetszene neki), pesszárium.....