Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fogamzásgátló abbahagyása után.. fórum

Fogamzásgátló abbahagyása után.. (beszélgetős fórum)

szept. 29. 19:23
Köszönöm az eddigi válaszokat
5. L’Engel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 29. 15:30

Lehet hormon eredetű probléma, de nem biztos, hogy összefüggésben van a fogamzásgátló elhagyásával.

Az egyik az, hogy a modern gyógyszerek nagyon hamar kiürülnek a szervezetből. A másik, hogy a gyógyszer nem okoz hormonzavart, vagy maximum ideiglenesen a letétele után, cserébe amíg szeded, addig elnyomja a fennálló probléma tüneteit. De ha előtte nem volt ilyen gondod, akkor inkább arra tippelnék, hogy az utóbbi időben ért valami, amire ilyen válaszokat ad a szervezeted.

Első körben nézetnék egy hormonpanelt, góckutatást csináltatnék, esetleg cukorterhelésre is elmennék.

Nekem semmi más tünetem nem volt az elhagyása után, csak zsíros bőr és kissé rendszertelen ciklus, amikor kiderült idén, hogy inzulinrezisztenciám van.

Egyszer meg egy csendesen elhalt, majd fájdalom nélkül gyulladásban lévő fogam okozott cisztás pattanásokat.

Sajnos ennek utána kell menni, a kiváltó okot megkeresni.

szept. 29. 12:24

Sok helyen olvastam hogy honapok akár fél év is lehet mire ezek előjönnek.Fórumokban is ahol többen írták ,ezért gondoltam erre.

Igen egy kivizsgálás sosem árt🥴

szept. 29. 12:14
Attól, hogy nem tudsz simán lehet gyulladás, esetleg hormonok is okozhatják. Mindenképp nézess szerintem egy hormonpanelt, illetve egy jó kozmetikushoz menj el, ő biztosan tud segíteni a "tüneti" kezeléssel az arcodon.
2. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 29. 11:52
Mivel márciusban hagytad abba a pattanás és a hajhullás is túl késői reakció 😕 Nézesd meg magad, itt valami más is lehet a dologban.
szept. 29. 11:40

Sziasztok!

Kb 5 év után abbahagytam idén márciusban.Volt ,hogy 3 hétre jött meg,most már 2-3 nappal előtte jön így kezd beállni.Extra fájdalom nincs max több vér ugye..

Viszont kb egy hónapja előjöttek durván a pattanások arcomon,(régen sosem volt) az úgy helyre is jött nagyjából,viszont a hajam durván elkezdett hullani pár hete.(sosem hullott)

Lehet az miatt,hogy leálltam gyógyszerrel?Tapasztaltatok ilyesmit?

Gyulladásról nem tudok..

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook