Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni? (tudásbázis kérdés)
Nekem megvan közel 4 éve, nem szeretem, alig használtam. Kidobott pénz volt. Annyi idő alatt amennyi kell benne egy húsnak vagy bárminek a sütéséhez, a sütőben is megsül, sőt a hagyományos sütőben még hamarabb elkészül és finomabb lesz, valamint nem kell ezt a nagy böhöncét mosogatni, meg a konyhapulton kerülgetni. Minden kiszárad benne, olyan lesz a kaja, mint a cipőtalp.
Ha nem ajándékba kaptam volna, már régen kivágtam volna a csudába, így nem tehetem, mert nem akarom megsérteni aki méregdrágán megvette nekem ezt a fölösleges vacakot.
Bocs, ha valakinek a kedvét elvettem volna. A valódi használatának köze nincs a tévében mutatott tudományához! Mindig így járok és mégis mindig beugrok. Soha többé, semmit!
Látom nem vagy jártas. A flavorwave sütő is olyan mint a mai tűzhelyek, ahogy eléri a beállított hőfokot kikapcsol és ha csökken a sütőben a hőfok bekapcsol fűtésre ismét. Ezt folytatja egészen a beállított idő végéig.
Mivel vettünk új tűzhelyet, már ritkábban használom ezt a készüléket, de a csirke "alkatrészek", zöldség nagyon klassz benne.
Sokan érdekes dolgokra is használják, pedig ez nem fazék -a méretei ezt sugallnák- hanem egy SÜTŐ. Ha van időd görgess lefelé, nagyon sok receptet osztottunk itt meg régebben, de a saját tapasztalatod érdemes leirnod, hogy legközelebb már tudj kombinálni. Nekem a sültkrumpli nem jött be. Jó sütést és próbálgatást! Nagy baj nem lesz, mert megállítható a folyamat.
Sziasztok!
Nekem van ilyen masinam tenyleg vannak dolgok amit meglehet csinalni pld.a majat szeletelem sozom egy ideig tartom a hutoben pici olajat hasznalok 10 percig sutom egyik es masik oldalat 250 fokon kituno utana mindenki izlese szerint fuszerezi.A paprikat nagyon jol lehet benne sutni ezt telire szoktam eltenni marinaltan es fagyasztoban.A 7 perces sutit kiprobaltam nem jott be a mikroban hamarabb megvolt,rizset csinaltam az is jol sikerult,meg almat sutottem .
Csajszik.SOS!Most keszulok venni power wave 3d halogen sutot.Tenyleg jo?Kell olaj mondjuk a sult krumplihoz?Nekem nincs sutom sajnos es azert kellene de erdekel a velemenyetek.Sutit is lehet.Kerlek irjatok nekem.
nety@freemail.hu
Sziasztok!
Írnátok nekem tapasztalatokat a főzőrendszerben elkészített sült pulykáról? Sütöttetek már pulykát a gépben? Melyik részét, hány percig, hány fokon? Fóliában? Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni!!!
Szép napot mindenkinek!
Sziasztok.
Sokan írtok nekem priviben receptekért.
Szeretném elmondani, hogy nekem sincsen receptkönyvem, konkrét receptem sem. Sajna így csak kísérletezgetni tudtam én is, ezért nem tudok pontos sütési hőfokot és időt írni.
Amit tudok, most gyorsan leírom.
Szóval.
A húsokat mindig alacsonyabb hőfokon kezdtem el sütni, majd feljebb tekertem, végül a legnagyobb fokozaton "adtam neki színt". A zöldségeket volt benne a legjobb grillezni, hamar megsült és finom volt. A csirkehúsokat, oldalast, tarját könnyebben és gyorsabban süthetitek, mint a grillpipit. A pipinek azért kell legalább 1 óra, hogy alaposan átsüljön, a combik, szárny kb 40 perc alatt megsüthető.
Úgyhogy csak egyet tudok tanácsolni:
Használjátok, és kitapasztaljátok, mit, mennyi ideig süssetek. Sok sikert mindenkinek.
Régen jártam itt, s most próbálok segíteni Nektek.
Sütés közben meg lehet állítani a fedő lehajtott fogójával, aztán kihúzni a konektorból a csatlakozót. Sajnos az idő pereg tovább, míg le nem telik,de újra indítás előtt lehet még ráadni az időgombbal.
Én a legjobban a csirkeszárnyat szeretem benne sütni, isteni. Hagyományos villanytűzhelyemen sosem lesz olyan fincsi mint ebben a "ketyerében":)))
Újabban elősütött zsemléket sütök benne - a fenyőfás áruházláncit - 10 perc alatt 200 fokon firss ropogós zsemlék lesznek. Ezeket mikor megveszem, még vagy 1 hónapig eláll, így nagyon jó arra az esetre, ha kifogy a pékáru otthon és gyorsan kell friss zsemle az asztalra. Mindenki imádja a családban.
Aki recepteket keres itt, sajnos végig kell görgetni a fórumot, én itt találtam még a legjobb tippeket anno, mielőtt még megvettem volna a készüléket. Egy nagy hibája van, hogy panelkonyhám van és helyhiány miatt mindig pakolgatnom kell, hogy elférjek tőle :DDDDDDDD
Ma használtam először ezt a kis főzőrendszert és elég jól sikerült a sütés benne. Sertéshús sült fűszerezve , olajjal megspriccelve majdnem 1cm vastagságú 20 perc sütés után megforgattam és újra 20 perc 150fokon. Felső rácson . Alul sült burgonyát megpucolva ,mosva,törölve félbevágva 30 perc 200 fokon . Nagyon jó lett ízlett a családnak
.
Üdvözlök mindenkit.
Érdeklődni szeretnék,hogy van egy FlawvorWave turbó,a Top-Shopban lett véve kb.másfél éve,elromlott.szerintem kinai gyártmány.Tudna e valaki szerviz lehetőséget?Köszönöm előre is a segitséget.
További ajánlott fórumok:
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni?
- Érdemes ilyen olcsó nyomtatót megvenni?
- Emeletes főzőrendszerhez recepteket keresek
- Kapható most valahol Flavorvawe turbo vagy hasonló főzőrendszer újonnan?