Fizetnem kell azért, hogy meghosszabítsam a személyigazolványom lejárati dátumát? (tudásbázis)
Tudomásom szerint ha még lejárat előtt mégy megújítani pár nappal, akkor nem kell fizetni.
Aki pedig lejárat után megy, annak a késedelem hosszától teszik függővé, de fizetős.
A mi városunkban kb. 1 hét késedelem kb. 5ezer, annál hosszabb késés már akár egy 10-esbe is kerülhet! Azt mondják, az a bünti, amiért érvénytelen igazolvánnyal szaladgál. Persze, hogy ez törvényes, vagy csak a mi városunk talált egy jó kis bevételi forrást magának, én nem tudom.
Szép estét mindenkinek!
Érettségi előtt vagyok, 2016-ban csináltattam meg az új személyigazolványt (mert a régit elhagytam 🙄) és ez idén 2019.05.31-én le fog járni amivel már a szóbelire nem jelentkezhetek! Az lenne a kérdésem hogy fizetnem kell-e azért hogy meghosszabítassam a személyigazolvány lejárati dátumát? :)
További ajánlott fórumok:
- Orvosi műhiba miatt lehet az abortusz idejét meghosszabbítani?
- Hogyan kell a jogosítvány meghosszabítását intézni? És kb. mennyibe kerül?
- Bankkártyával történő fizetés esetén kérhetnek személyigazolványt?
- Adategyeztetés feltöltőkártyánál - létezhet az, hogy azért kell szerződésmódosítást csinálni mert új személyigazolványom van?
- Emelt családipótlék és meghosszabbított gyes kérdésben segítene valaki?
- Mennyibe kerül egy rövid haj(v.becham-es)hátközépig érő meghosszabbitása igazi hajból?