Fizeti-e a bérlő a közüzemiket? (tudásbázis kérdés)
Azért azt lehet látni, ha fogyasztás után fizetnek, hogy nagyjából reális-e a bediktált óraállás. pl. ha -20 fokban bediktál x köbméter gázt és lesz egy 3ezer forintos számlája, akkor az lehet gyanús. vagy villanynál is fel kell hogy tűnjön, ha irreálisan keveset diktál be.
Amikor elköltözik, ellenőrzöd az óraállásokat, és a végén levonod a kaucióból, ha van olyan tétel, ami még nem rendezett.
Arra tényleg semmi biztositék. Valakit megbizni, akár kevés pénzért, hogy időnként nézze meg az órát?
Én idáig soha nem ellenőriztem , de tehetném mert 10perc autóval
Korábbi bérlő kapta a számlát, le is lépett, kaucio után maradt 50-60ezer tartozás közüzem felé
És ha átiratta volna akkor is ráterhelik az ingatlanra/szerintem/
Az átiratás adózásbol jobb, bár most már szuperbrutto csak kb 2millió felett van, illetve egyszerübb
Semmi átiratás!
A számlázás cimét kérjed a szolgáltatóknál, hogy változtassák meg a tiédre
és kössél szerződést hogy havonta jelented az óraállásokat
Az óraállásokat neked jelenti a bérlő, te meg online jelented és fizeted
Ez a tuti, igy csinálom én is
Egyhónapot nem fizet, levonod a kaucióbol és utilapú, ezeket a szerződésbe beleirni
Írott szerződés nélkül ne add ki
Az én ismerősöm kiadta a nagy házát bérlőknek.Egyszer csak a bérlő eltűnt 6 év után.
Az új bérlőnél derült ki,hogy pl csak a gázra 1 millió ft-os tartozást csinált,hulladék díj fél millió,Villanyszámla 1millió.....
Mind a tulaj nevén volt,így Neki kell most fizetni:/
Nagyon vigyázni kell,semmit ne hagyj a neveden,na meg próbálj meg jól albérlőt választani:/
Ez már kilőve. Ketten is írtuk, hogy nincs értelme.
Akkor is rajta hajtják be.
Sehogy sem jó. Ha kifog egy olyan bérlőt, aki át akarja verni, akkor akár a feje tetejére is állhat, akkor is átvágják.
Az egy dolog, hogy elküldi neki a csekk másolatát, de mi a garancia arra, hogy a számlán a valós fogyasztás szerepel.
Egy évben csak egyszer van leolvasás, és olyan óraállást jelent le a szolgáltatónak, amilyet csak akar.
Ezt nem lehet ellenőrizni, csak úgy, ha néha Magad is megnézed az órákat.
Vagy ráíratod az ő nevére az órákat,és akkor automatikusan neki megy,vagy te kezeled a számlákat,te fizeted be,és adsz róla fénymásolatot,én ez utóbbit választottam.
Azt a gondolatot gyorsan vesd el,hogy ő fizesse azt ami a te neveden van...
Barátnőm anyukája kiadta a lakását. A bérlő kérésére a számlák az ő nevére érkeztek, támogatás igénylése miatt.
Egyszer csak érkezett egy levél a földhivatalból, hogy ráterhelték a lakásra a tartozást végrehajtói megkeresésre.
Ügyvédnél és végrehajtónál is jártak, de a tartozást így is a barátnőm anyukájának kellett kifizetni.
A bérlő meg eltűnt, mint szürke szamár a ködben.
További ajánlott fórumok:
- Lakásbérleti szerződés aláírása után a bérlőjejölt nem jelentkezik
- Nem tudom kitenni a bérlőimet
- ..ha bérelsz egy házat, és ott elromlik a kazán, mert már öreg és tropa, kinek kell megjavíttatni? tulaj vagy a bérlő?
- Ki fizesse a közös költséget? Tulaj vagy bérlő?
- Hogy tudhatom meg, hogy a munkáltató fizeti-e utánam a kötelező magánnyugdíjat és egyéb járulékokat?
- Több hónapja vásároltam egy lakást, de nem tudunk az eladóval együtt menni a közüzemiket átíratni, ha egyedül megyek is átírják a nevemre?