..ha bérelsz egy házat, és ott elromlik a kazán, mert már öreg és tropa, kinek kell megjavíttatni? tulaj vagy a bérlő? (tudásbázis)
A férjem megnézte,be is ragasztotta két komponensű folyékony vassal,de az csak ideiglenes megoldás volt..3 hét után ismét kirepedt és folyik a víz.
Ezt már többe kerül megjavíttatni,mint újat venni.
A tulaj állítólag volt itt egy "mesterrel" , aki a vízszintes repedést függőlegesnek nézte. :D
Holnap kikérjük az ügyvéd véleményét,mert hát így nem bánhat el velünk! De természetessen tavaszra elmegyünk,mert hát remélem nem tud kitenni előbb..mivel ő jan.15-én szeretne. Így hát lehet,hogy belevágunk a házkölcsönbe,azt legalább magunknak fizetnénk,és nem hallanánk,hogy "vettem egy 15 köbös medencét, csak úgy,nem volt drága.." te meg azon gondolkodsz,hogy mit teszel az asztalra vacsorára...
Elnézést kérek most mindenkitől,nem panaszkodni szeretnék,csak annyira útálom az ilyen embert,aki állítólak úgy szeret,minntha a gyereke lennél (mindig azt hajtotta),aztán meg kiakar dobni,mert szerinte az felháborító,hogy a 32 éves ÚJ!!! kazán kirepedjen és tönkremenjen! :D
Mert ugyebár a 30-40 fokos vízzel szétrobbantom.. :D
Szerelő nézte már azt a kazánt? Lehet, hogy nem is lyukas. Ha mégis akkor azt már nem nagyon érdemes javítani. Sajnos újat kell venni.
Gondolom gázkazánról van szó.
Szerintem a tulajdonosnak.
Nem tartom etikusnak a lerobbant állapotú lakások drágán bérbe adását. A tulaj legjobban tudja, hogy mi a lakás gyenge pontja, és a kaucióban direkt erre bazírozik. Érdemes lefektetni a szerződésben, hogy mire terjed ki a felelősség, amennyiben a berendezésen sérülés nincs, a bérlő nem köteles azt javíttatni.
Ne izgasd magad, nyert ügyetek van mármint a lakhatás miatt. Ő szerintem titokba adta ki a lakást, úgyhogy csendben legyen. Egy szó jó helyen és neki annyi. Úgyhogy én ezzel érvelnék, és már be is van fogva a szája. A bérleti dij, plusz a költségek amiket fizettek az mind adóalap. Úgyhogy a csináltatás kevesebbe kerülne neki mintha adózna.
Ki nem tud tenni, tavaszig meg ki kell bírni valahogy.
jaj,dehogynem annyira hülye...
beraktunk egy kályhát,végső megoldásnak ez sem rossz,csak nemtudjuk fűteni az egész házat vele,meg ráadásul kőszenet vettünk,ami ebbe a kályhába nem való... mindegy!
majd lesz valahogy!
de az tuti,hogy nem megyünk el csendben! nagyon szemetek!
Amíg bíróságra kerül az ügy, hosszú az idő... ez csak fenyegetés. Nem rakhatnak ki, azt biztos. Valami altenatív megoldás nincs? Olajradiátor, vagy valami ilyesmi?
Egyébként ő is megütheti a bokáját, mert ez jövedelemnek számít.
nemtudjuk megjavíttatni,mert nincs annyi pénzünk,de még megis oldhattuk volna segítséggel..de ezek után? annyira leszartak bennünket,hogy csak na..
aztmondták,ha nem megyünk el,bíróságra adnak,és mivel nincs szerződésünk,félek,hogy aztmondanák ingyen lakunk itt..
Itt nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy feketén, szerződés nélkül adta ki a tulaj a lakást. Ha nincs szerződés, akkor nincs mit érvényesíteni.
Ha nincs szerződés, akkor szerintem jogilag nem is vagytok bérlők. Tehát ha akarja megjavíttatja, ha akarja nem a saját kazánját. Ha akarja kiadja, ha úgy akarja nem adja ki tovább a lakását.
Az más kérdés, hogy szemét dolog télen kirúgni gyerekes családot a lakásból.
Ez csak egy magánvélemény.
Uhh, nehéz ügy. De fűtés nélkül senki sem fog odamenni, bár ez Titeket nem vígasztal...
Mindenképpen nekik kéne fizetni, az biztos.
Először is megjavíttathatod, és majd lelakod. Szerintem ez igy rendes dolog.
A másik pedig az, hogy nem rakhat ki a lakásból
tavaszig. Mivel addig nincs kilakoltatás.
De itt jön a bökkenő, mit kezdesz egy hideg lakásba.
amikor ideköltöztünk azt mondta,hogy a barack ami az udvarban van,a miénk,azt csinálunk vele amit akarunk...
idén vagy 200 kg termett.. jött,leszedte,eladta...
..már nem emlékszik,hogy ilyet mondott,és különben sem érdekli.. jó,mi?
nyerni akar a kiszolgáltatott helyzeteteken.
Azt várja ,megcsináltatjátok a kazánt, majd ajó kazán szépen ottmarad neki, mikor ti majd egyszer elmentek és neki így ingyen volt.
??????????
ez hülyeség!!!!!!!!
minden ilyet a tulaj áll!
Ez akkor így nehezebb.
Elméletileg a "maradandó" javítást, illetve azokat a körülményeket, melyek lakhatóvá teszik a házat, biztosítania kéne. Egyáltalán nem tudsz velük beszélni? Szemét húzás lenne tőlük, ha el kéne költöznötök most...
További ajánlott fórumok:
- Lakótelepi panelben ha a távfűtés cső megreped és folyik belőle a víz..kinek kell megjavíttatni?
- Érdemes 5 éves mosógépet megjavíttatni? Valószínűleg csapágycseréről van szó.
- Hol lehet megjavíttatni a vérnyomásmérőt?
- Taposógépem számlálója edzés közben folyton megakad. Kivel tudnám megjavíttatni?
- Disney (interaktív) játékot hol lehet megjavíttatni?
- 3 ledes xbox360-t érdemes megjavíttattni?