Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fizetésig az utolsó 300 forintomon egy litert vettem. fórum

Fizetésig az utolsó 300 forintomon egy litert vettem. (beszélgetős fórum)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
53. levarosbukta (válaszként erre: 45. - Ruslan)
szept. 2. 11:43
Hol van itt háborús idő????
52. zolo
szept. 2. 09:40
Az szomorú ha hónap végére csak 300 Ft maradt. Ez a modern rabszolgaság. Át kell számolni a havi kiadásokat. Esetleg min lehet spórolni. Keresni másik munkahelyet, ahol több a fizetés. Nem lehetséges egyik sem akkor még másodállásban vállalás. Illetve vannak ingyenkonyhak is és legalább nem ehezel.
51. Piroska52 (válaszként erre: 47. - Ruslan)
szept. 1. 08:19

Neked mégis mi a fene bajod van?

Írsz privátban is itt is?

Minek?

Attól aki indította a fórumot, (és azóta is csendben van,) nem lesz több pénze.

Részemről ennyi.

50. Amaunet (válaszként erre: 49. - Ruslan)
szept. 1. 07:44
Valóban. További szép napot!
49. Ruslan (válaszként erre: 33. - Amaunet)
szept. 1. 00:40
Azt a kommentet nem neked írtam, a 27-est. Már nem jelzi, pedig meg lett címezve (Fokhagyma). Arra pedig nem is reagálok, milyen kommenteknek van itt helye, mert ezt nem én döntöm el, ahogyan te sem.
48. Ruslan (válaszként erre: 38. - Enissa)
szept. 1. 00:15
Én meg az iskolában használom ingyen:)) Persze csak szünetben, néha. Beugrok cserélni egy kártyát és ennyi.
47. Ruslan (válaszként erre: 31. - Piroska52)
aug. 31. 23:08

-Ne értetlenkedj már, attól mert neked van teheted, másnak nincs.

Lehet

-Attól neki nem lesz pénzem fizetésig.

Gondolom pénze akart lenni. Miért kéne most vennie? Ráér később is.

-Én is azt veszem, és másnap is jó, mert hűtőben van.

-Az èn kertemben se férne el egy tehén.

-Sőt, nem is tarthatnèk, ha akarnak se, mert olyan helyen lakom.

Lényegtelen nálad hogyan van, mert nem neked írtam a korábbi kommenteket. Ha te nem tartol, más lehet tartana. Ne indulj ki magadból. Ez a kérdés szempontjából nem helyes. A körülményektől függ, hogy ki hogyan használja ki a neki előnyős tényezőket.

-De ugye okoskodni a legegyszerübb.

Tévedsz ebben is, mert én legalábbis segítő szándékból írok fórumokba. Nem azért, hogy keressem az olyan fórumokat, ahol lehet valakibe belekötni. Akit ez utóbbi boldogít, egy nulla!

-Ja, meg kötözködni.

Ez relatív, mindenki azt lát benne, amit akar. Nekem nem ez volt a célom. Én viszont úgy gondolom, hogy neked pedig igen.

-Más is került már hasonló helyzetbe.

Így van, ezért is írtam, hogy távlatokban jó lenne gondolkodni, HA gyakran vannak anyagi gondjai. A ha tudod miért van nyomtatott betűkkel. Ne kezeljünk semmit tényként addig, amíg nem tudjuk úgy van.

46. Ruslan (válaszként erre: 35. - Elbb)
aug. 31. 22:41
Igen, tudtam nincs, mert éltem Magyarországon. De nincs más mód, persze engedéllyel, ahol leadhatja az pénzért, akinek van? Mert nálunk külföldön mindkettőre van lehetőség. Ha erre nincs lehetőség, akkor szerintem ez gáz. Megint a multik nyernek így.
45. Ruslan (válaszként erre: 29. - Piroska52)
aug. 31. 22:25

Ki esik egymásnak? Beszélgetünk és eltérőek a vélemények. Szinte minden fórumon így van. Tehát aki tehenet tart, az nem normális? Ezt akartad írni? Mert itt a kérdezőről sehol nem derül ki az, hogy nem tanyán él. Honnan tudod mennyit keres? Honnan tudod nincs tartalék? Mert erről sem volt szó. Tényként írsz valamiről, ami egyáltalán nem biztos. Vagy csak a szokásos módon bekapcsolódsz a többség által írt üzemmódba, ahogy szoktad?

Abból, hogy háromszáz forintja maradt hónap végén, ne következtessünk semmire tényként. Lehet vett valami drága dolgot. Rengeteg megoldás van. Most háborús időkben sokan azt a megoldást látják a legjobbnak, ha valaki önellátó. Próbálj a dolgok mélyére látni, ne az érdekeljen mit ír a többség. Még nem győztél meg semmiről. Írd le nekem, hogy abban az esetben, ha van nagy kertje, tanyája, miért ne tarthatna tehenet? Én erre a lehetőségre tértem ki, ha bárki más egyéb módon közelíti meg, tegye azt.

44. Ruslan (válaszként erre: 30. - Enissa)
aug. 31. 22:11
Hol olvastatok ilyet? Amúgy én feltételes módban írtam. Addig, amíg nincs feltüntetve, hogy panelben lakik írhatok ilyen megoldást.
43. tien (válaszként erre: 41. - Amaunet)
aug. 31. 20:35
Oké.
42. Amaunet (válaszként erre: 36. - Globus)
aug. 31. 19:47

Az enyémet viszont törölték, amit egy "sokat tapasztalt hoxásnak" írtam. Tudni vélte, hogy kamu a fi.. Mintha az életben nem fordulhatna elő, hogy hó végére tényleg csak pár száz forintja marad valakinek.

Nem értem, hogy egyesek honnan veszik biztosra, hogy ki a fi. egy névtelen topikban vagy vallomásban?

Persze, vannak akiket fel lehet ismerni az első mondat után, nade, ebből a vallomásból, ami egy mondat?

41. Amaunet (válaszként erre: 40. - Tien)
aug. 31. 19:40
Egy szóval sem mondtam, hogyy sajnálom tőle.
40. tien (válaszként erre: 6. - Amaunet)
aug. 31. 19:14

Az internet nagyon fontos.(e-mail cím stb.)

Esetleg onnan tud jobban tájékozódni munka ügyben , lehetőség után kutatva.

Nem kell sajnálni tőle az internetet.

FI.

Nem a Te szégyened ,hogy ennyi pénzed maradt.

Tizenéve öt kib@szott ezres volt a zsebemben ,mikor a férjem elindult szerencsét próbálni a világba(majd hát hónap után követtem)

Ma nem sok gondunk van.

Pedig ha most dobom fel a Hoxa népének ,hogy van pár ezresem,minden lennék csak rendes ember nem.

Mert milyen már,hogy nincs semmi megtakarításod.

🤞🍀

39. Anyagi
aug. 31. 18:54
tejet????
38. Enissa (válaszként erre: 16. - Flóra76)
aug. 31. 18:48
A szomszédom pl. a szemben lévő szállodából netezik. Ha van a közelében nem jelszóval védett, simán ingyen netezhet.
37. xochipilly (válaszként erre: 34. - Globus)
aug. 31. 18:45
Az én kommentemet tényleg megette a radírpók. A véleményem akkor is ugyanaz. Egyeseknek az áldozathibáztatás a hobbijuk itt is. Akinek nem inge...
36. globus (válaszként erre: 34. - Globus)
aug. 31. 17:56
Elnézést, megvan az enyém.
35. elbb
aug. 31. 17:51

Ruslan, itthon már nem működnek tejcsarnokok, ahova a házitej leadható, nagyjából 30 éve. Tudom, mert apám még adott le tejet, mikor voltak teheneink. A TSZ.ek megszünésével szünt meg a lehetőség is. Ha a FI esetleg városon él, akkor meg pláne nehézkes lenne tartani egy tehenkét :)

Itthon már a kisebb városokban is szabályozzák még a baromfitartást is.

34. globus (válaszként erre: 34. - Fokhagyma)
aug. 31. 17:41

Ha jól látom, az abszolút jóindulatú, segítő szándékú hsz-em is törölve lett.

Na jó....

33. Amaunet (válaszként erre: 27. - Ruslan)
aug. 31. 16:58
OK, de ennek az eszmefuttatásnak nem itt a helye.
32. unom (válaszként erre: 27. - Ruslan)
aug. 31. 16:46

Nem a duplája, hanem még kevesebb

[link]

31. Piroska52 (válaszként erre: 27. - Ruslan)
aug. 31. 16:11

Ne értetlenkedj már, attól mert neked van teheted, másnak nincs.

Attól neki nem lesz pénzem fizetésig.

A tej meg ami a boltban van, olyan amilyen.

Én is azt veszem, és másnap is jó, mert hűtőben van.

Az èn kertemben se férne el egy tehén.

Sőt, nem is tarthatnèk, ha akarnak se, mert olyan helyen lakom.

De ugye okoskodni a legegyszerübb.

Ja, meg kötözködni.

Más is került már hasonló helyzetbe.

30. Enissa (válaszként erre: 19. - Ruslan)
aug. 31. 16:06
Lehet a 10. emeleten lakik, még erkély sincs, hogy ott álldogáljon a tehénke.
aug. 31. 16:05

Komolyan, hihetetlen, hogy egy ilyen dolgon is egymásnak tudnak esni.

Biztos senki nem volt még olyan helyzetbe, hogy elfogyott a pénze.

Aki szerint meg tartson tehenet, hát már bocsánat de nem normális.

Akár kamu, akár nem, elég baj, hogy sokan vannak akiknek nincs tartalék, egy ékszer amit zálogba lehet tenni, ha már nincs más megoldás fizetésig.

És nincs egy barát aki segítsen.

28. Enissa (válaszként erre: 16. - Flóra76)
aug. 31. 16:04
Esetleg munkát keres,és úgy kell neki, mint 1 l tej.
27. Ruslan
aug. 31. 15:59

Az ami a boltban van az nem tej, csak félig-meddig. Már leírtam az elsőben miért. Amikor én felfőzöm este vagy reggel, aztán beteszem a hűtőbe, másnap rajta lesz a vastag tejföl. A boltin ilyen soha nem lesz. Nekem abból nem kell, de aki a boltit szereti, én megértem azt is.

Még valami, ezt nem neked írom, hanem úgy összességében. Egy tej nem 300 forint. Hanem duplája kb. Nem tudom hol vette, de szerintem az már holnap nem lesz jó, mert ezeket szokták leárazni. Te például szeretsz sütni-főzni, mert régen olvastalak. Mit gondolsz a bolti tejfölről?

26. timycat (válaszként erre: 23. - Ruslan)
aug. 31. 15:31

Nyilván nem itt élsz... (ha jól tippelem Erdély) Mo-on már nincsenek csak úgy kihajtom legelők, egyrészt ami földet csak lehetett kisajátítottak, másrészt olyan aszály van pl idén hogy a fák pusztulnak ki nemhogy legelő legyen.

Amúgy ha már állattartás inkább csirke, sokkal kisebb hely, olcsóbb, egyszerűbb tartani, hamarabb visszahozza a befektetést, már ha csak azt nézem, hogy a házi tojás 75,- Ft-tól indul.

Na de FI lehet a tizedik emeleten él és adatunk mi bármilyen "befektetési tanácsot" a 0-t bármivel szorozzuk az bizony 0 lesz.

25. Amaunet (válaszként erre: 19. - Ruslan)
aug. 31. 15:14

Szépen néznénk ki, ha a két hatalmas kertemben csak fű nőne!

Nem kell ahhoz tehén, hogy egy liter teje legyen az embernek, ahogyan disznót sem kell tartani, hogy néha egy kis kolbászhoz jusson.

Nem emlékszem pontosan a szólásra.

24. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 31. 14:27
De miért?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook