Fizessek vagy várjunk a postára? (beszélgetés)
Igen, sajnos nem sok mindent tesz a szolgáltató az ügyfelek védelmére. Az a rész igaz, hogy valóban nem láthat bele az üzletbe, de a jelenleginél azért több kéne.
Nem minden eladó tiltja le a nullás értékelésűeket, többnyire inkább azok, akik korábban párszor ráfáztak. Azért általában, ha komolyan vásárolni akar egy kezdő, ír az eladónak, és az feloldja neki a tiltást.
Résen kell lenni...
Én ilyen emberrel nem bizniszelnék, akinek nincs 1500 Ft tartaléka... ez vicc!
Ez esetben a szolgáltató is bekaphatja, mert gondolom a tranzakciós sarcot viszont beszedik az eladótól :/
Értem és elvileg remek módszer, de akkor hogy lesz szegény friss vásárlókból minősített partner? :DD
A lustaság elnyerte méltó jutalmát :)). Egy ruhámhoz pont egy ilyenre volt szükségem, óriási mázlinak tűnt utána járás nélkül, sokkal jobb áron hozzájutni.
Én voltam a hülye, én hagytam magam becsapni, ő örül, hogy megszabadult tőle.
Sajnos az üzemeltető válasza többnyire az szokott lenni, hogy nem látnak bele a tranzakcióba, így nem tudhatják, kinek van igaza. :(
Ha én eladó lennék, letiltanám a regisztráció nélküli vásárlókat. A nullásakat is gyakran letiltják - olyankor nem tudnak licitálni - érthetően azért, mert még nincs értékelésük, nem tudni, mennyire megbízhatóak. Vannak szórakozásból licitálgatók is.
Az én összes 37-es cipőm 24cm. Ráadásul megkértem, hogy mérje le, mert csak akkor veszem meg, ha valóban 24 cm. Biztosított, hogy az. Ha elmondta volna, hogy a szandál 36-os, nem vettem volna meg.
Két dologban nem mondott igazat, nem 24 cm a szandál, és nem 37-es.
Évek óta vásásolok aukciós portálon, nagyon sok mindent vettem már, és soha nem volt különösebb problémám. Persze, lehet, hogy mázlim van. :-)
Az biztos, hogy körültekintően kell vásárolni ezeken a helyeken. Mindig meg kell nézni az eladó értékeléseit vásárlás előtt, ha kételye van az embernek a megbízhatóságot illetően, akkor inkább másikat kell keresni.
Sajnálom, hogy így jártál. Az eladódat érdekelhetné pedig, mert egy idő után kizáratja magát, ha gyűjti a negatívokat. Ha nem küldi a kifizetett terméket, fizetési meghagyást, feljelentést is kilátásba helyezhetsz - persze, ez összegfüggő is, pár szár Ft-nál nem működik.
Egyébként mit mond az eladód, feladta, vagy nem is áll szándékában, vagy kapcsolatba se tudsz lépni vele?
Hol vetted a neten a szandált? Hirdetésre, vagy aukciós portálon? (TeszVesz, Vatera, stb.)
Ha aukciós portálon, akkor vissza kéne vennie az eladónak a terméket, és a pénzed visszafizetni. Ha erre nem hajlandó, akkor megfelelően értékelni (ezt kilátásba lehet helyezni az egyezkedésnél). Akik rendszeresen akarnak árulni aukciókon, nem örülnek a rossz értékeléseknek.
Nem olyan régen vettem egy fehér platform szandált a neten. Korábban soha nem csináltam ilyet, de nagyon megtetszett. Megkértem a lányt, mérje le, mert ha 24 cm a hossza, akkor biztosan jó. Cipőboltban is vettem már úgy cipőt, hogy nem volt kedvem próbálni.
Biztosított róla, hogy 24 cm és természetesen 24 cm. Elkésett a találkozóról, a kölykök a kocsiban nyafogtak, a férjem ott, ahol várt ránk. Kezébe nyomtam a pénzt, ideadta a szandált. Este néztem meg, 23,5 cm hosszú volt, a talpában pedig jól látható 36-os jelzés.
Írtam neki e-mailt, hogy nem ez volt a megállapodás. Visszaírt, hogy sajnálja, az 37-es, akármi is van ráírva.
A netes vásárlásban mindig benne van, hogy a másik nem éppen tisztán játszik. Engem is meglepett, most először fordult elő velem ilyesmi, de nem tudok mit tenni, egyelőre bevágtam a szekrénybe, gondolom, jövő nyáron megy a kukába :(
Azért, mert te vagy a postával 'jogviszonyban'.
Teljesen feleslegesen fenyegetitek egymást a rendőrséggel. Te sem tudod bizonyítani, hogy épen adtad fel - nem voltak tanúk, nem készült jegyzőkönyv. És nyilván amikor kinyitotta a csomagot, akkor sem volt ott egy hitelesítő bizottság.
Hallgatólagosan :)
Nem fizetnék. Csak, hogy ne offoljak.
Tudom, könnyű mondani, de ne idegesítsd magad! Te mindent megtettél, hogy rendesen megkapja a cuccot.
A posta felelőssége a törékeny árut hibátlanul szállítani.
Rendőrségre akar menni?? Hagyd, hagy menjen, körbe fogják röhögni(már bocs a kifejezésért). Rablógyilkosokat, tolvajokat, nem bírnak elfogni, gondolod, hogy egy kerámia, vagy porcelán szoborral fognak foglalkozni?
Hidd el nekem, öreg banya vagyok már, ez buherálta meg a dolgokat, hogy visszakapja a pénzét. Légy erős és ne hagyd magad zsarolni!!!
További ajánlott fórumok:
- Mindent a babaúszásról! Érdemes most el kezdeni, vagy várjunk a jobb időre? Megbetegedhet tőle a baba? Meddig van búvár reflex?
- 6éves lányomnak nagyon mozog az alsó 2foga. Próbáljuk kivenni vagy várjunk mig kiesik magától?
- Már megint kaptam egy számomra ismeretlen alapítványtól csekket+névreszóló matricákat, hogy fizessek nekik. Ha nem fizetek, megbüntethetnek?
- Regisztrált munkanélküliként mikor kell jeleznem, hogy felvesznek főállásba? És az Önkormányzatnál szólni kell, hogy ne fizessék már a tb-m?
- Lombard autóhitel - fizessek vagy ne?
- Hogy lehet beállítani a telefonomra a web elérést? Azt írja ki fizessek elő rá pedig feltöltő kártyás vagyok.