Finom zöldségételek, azoknak akik nem kifejezetten salátakedvelők (beszélgetés)
Vagy savanyúkáposztát tejjel. :DD
Csak az utána jövő napokon meg megint nem lesz eredmény.
Kedves.
Ha éhgyomorra megiszol egy pohár álott vizet egy fél citrom levével garantált:))
Én sima mexikói zöldségkeveréket pároltam. Öntöttem rá egy kis kaukázusi kefírt és hamm!
Jah igen, ettem hozzá két sült virslit.
Talán annyi, hogy az útifűmaghéjnak "látványosabb" eredményei vannak...
:)
Tegnaptól kezdve én is visszaálltam a zöldséges kajákra.
Megpároltam a brokkolit, karikára vágott sárgarépát, kevés zöldbabot kis olajban, vízzel. Kefirrel eszem és magos, rozsod kenyérrel.
Székletproblémáim vannak, nem tudok minden nap wc-zni, főleg idegen helyen nem. Tegnap nem voltam, mert "hülyeségeket" ettem előtte napokban. Ma kétszer voltam. :) A zöldség mindenre jó. :)
Majd csirkés, brokkolis tejszínes pennét csinálok tespiben. Ha sikerült, leírom a receptet. Hasonlót már csináltam, az finom lett. :)
:DDD
Ez tényleg nagyon kedves tőled! :)
Ez kedves! :))
Én sem tanultam, csak vállalkozó kedvű vagyok és imádom a zöldségeket. (Nem vagyok vega).
Nagyon szeretem az egészséges kajákat, ezért körülnézek mindig, hogy hogy lehet egy normál kaja jobb.
Pl. Édesebb kajákhoz olaj helyett kókuszzsír,
Egyéb olaj helyett szőlőmag olaj,
liszt helyett keményítő vagy barnarízs liszt
cukor helyett méz vagy nyírfacukor, xylitol
köretként körbenézni, mert jó a köles, amaránt
is.
Továbbá nagyon sok féle fűszer létezik, egy átlagos konyha a negyedét nem használja. Persze sokat használni egyikből sem szabad, mert ezek gyógynövények is mellette. Erős paprika helyett jobb a chilli, nem bántja annyira a gyomrot.
Ha bármi érdekel, nyugodtan kérdezz!
Ha nem tudom, utána nézünk a neten... ;)))
Főztem gyorsan egy sóskát. Kókuszzsírban, mézzel, nyírfacukorral, barnarízs liszttel habartam.
Kár, hogy a sóskát mindenki utálja, nagyon egészséges. Én odavagyok érte. A spenótot is nagyon szeretem, de csak ha jó fokhagymás. Egyikből sem szabad 1-2 tányérnál többet enni az oxálsav miatt.
Karfol.
Egy fej karfiol rózsáira szedve,mosva csepegtetve.
A tepsibe teszek 5 dkg.vajat.kicsit átkenem az alját.
Majd beleszórom a karfolt.Só és őrölt szerecsendió meg rá.
Az előmelegített sütőben 10 percig sütöm.
Kiveszem.
Fólia le!
Ráöntök egy kis pohár tejfölt amibe lereszeltem 15-20 dkg.sajtot.
Addig van már csak a sütőben amíg a sajt ráolvad.
Laktató! Finom.
Nna, ez igen jó kérdés...
Sztem nem lehet összehasonlítani a pörköltet a lecsóval.
A kínai is más, az olasz is más. Ezt szeretem bennük. Kínai recepteken belül is nagyon különbözőek az ízek. Az édes-savanyú csirke finom ananászos-édes, míg egy savanyú-csípős leves olyan erős, hogy a náthád elmúlik tőle másnap. Nem lehet ezeket sem összehasonlítani.
Csinálj egyszerre keveset és akkor rájössz, hogy fogsz-e még olyat gyártani vagy inkább hagyod.
Írd be a google-ba, hogy kínai étel receptek és már válogathasz is. Az biztos, hogy igen egészséges konyháról van szó (talán a nátrium glutamát mániájukat leszámítva.
Tesconak is van saját, Tesco szines. A szószoknál van. Mi azt vesszük, nagyon finom.
Idegen kínaival néha befürdik az ember, olyan műanyag íze van, meg tele van adalékanyaggal.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Szüleimtől két szatyor primőr zöldséget kaptam nászajándékba. Te mit éreznél?
- Tudtok olyan oldalt mondani, ami kifejezetten barátkereső, és nem társkereső? Olyat ahol lakóhely szerint lehet barátkozni?
- Nagyon sok kövér lánynak kifejezetten igényes a megjelenése - a kövérség miért nem tartozik ebbe?
- Cukorbetegek, ti hogyan esztek "naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt", amikor a gyümi tele van cukorral?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?