Finnországba november végén milyen télikabát kell? (tudásbázis)
Köszönöm így megkésve ia a tippeket :-) A vége az lett, hogy elvitt egy régi kabátot a szekrény aljából, ami jó vastag volt. Bőven elég volt, tényleg nem volt exrtrém hideg. :-)
Szia. Általában november elején szokott beköszönteni a tél havazással. Ilyenkor van úgy, hogy esik és sokszor +10 fok van. (megjegyzem előfordul decemberben is) Az igazi fagyok januártól jelentkeznek, egészen március végéig. Azt javaslom, ha valaki nincs hozzászokva a -25 fok hideghez, az novemberben ne vegye elő még a téli nagykabátot.
Köszönöm. Hát nagylány, egyedül kell majd öltözködnie. Sok pénzt nem tudok rááldozni sajnos a dologra. Milyen típusú overál való majdnem felnőtt méretű gyerekre? Olyan, amiben síelni szoktak? Az nem vékony? Még sosem vettem nem babára való overált.
a kozepe tájára, ennél többet nem mondott...
Finnország melyik részére megy?
Overál nélkül egy lépést se!
Hideg es tel valoszinu. Lehet 5 fok lesz, lehet -20 fok. Mindenkeppen retegesen kell oltozkodni. En mindig arra figyelek, hogy a gyereknek a dereka vedve legyen. Tuti, hogz teli csizma kell mar ebben az idoben (Esztorszagban elek, kb. hasonlo a klima, mi mar teli cipoben jarunk).
Ha babakocsiban ul, akkor pedig bebugyolalni, hogy ne fazzon.
Ket evet eltunk Finnorszagban, fenn Lappfoldon. Arrafele nem volt ritka a kozel -30 fokos homerseklet sem. A legtobben overallt hasznaltak, alatta polar kezeslabast. Bundazott cipot extra kotott gyapju zoknival.
az elso hetekben le kellett cserelnunk az osszes kabatunkat, mert nem feltetlen a vastagsaga szamitott :)
egyebkent en eleg jol birtam a hideget, szeldzsekinel vastagabb kabatra nem volt szuksegem, de a gyerekeknek a suli-ovi miatt kellett....
az átlaghőmérsékleteket egész évre meg lehet nézni :)
persze, konkrét előrejelzés még nincs, mert olyan hosszú időre előre nem tudnak előrejelezni (meg még gyakran másnapra sem, de ez más kérdés :))
Köszönöm, megnéztem. Sajnos sokra nem megyek vele, mert azt az időszakot valamiért már nem mutatja, csak november első két-három napjáig. :-(
weather.com, megnézed az adott helyen az átlaghőmérsékletet.
mindenesetre meleg kabátot vigyél.
Hát úgy kb. a közepe tááján van a kisváros, ahová mennek.
Finnországnak melyik része? Nem mindegy.
Ezek szerint nem kell -30 c fokra számítani, elég jól felöltözni?
Mi voltunk télen pár éve, hó volt végig. Sima szövetkabát elég volt, persze pulcsi is volt rajtam, és meleg bakancs.
Aki járt már ott téli időben, meg tudná mondani, hogy elég-e egy rendes bélelt itthoni télikabát, vagy ha nem, milyen típusút kell szerezni, hogy a gyerek túlélje azt a pár napot, amit ott fog tölteni? Sok pénzünk nincs új kabátra,de használtan céltudatosabban tudok nekiállni a keresésnek.
Finnországba november végén milyen télikabát kell?
További ajánlott fórumok: