Fincsi kedvenc krémesem recept
A Fincsi kedvenc krémesem hozzávalói:Hozzávalók
Tetejére
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
Tészta
tejföl
4 tojássárgája
1 csomag sütőpor
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
40 dkg liszt
A Fincsi kedvenc krémesem elkészítési módja:
Elkészítés 1.A tészta hozzávalóit összedolgozom, annyi tejfölt adok hozzá, hogy rugalmas, puha, nyújtható tésztát kapjak. 3 részre osztom, egyenként kinyújtom a tepsi nagyságúra vágott sütőpapíron. 2.A habot rákenem a tésztalapokra, durvára darált dióval megszórom, és megsütöm kb. 200 °C-on, (légkeveréses sütőben egyszerre két tepsivel is lehet sütni). 3.Ha kihűlt, megtöltöm a krémmel, és minimum egy fél napig, vagy egy éjszakát állni hagyom, amíg a tészta megpuhul a krémtől. 4.A krémhez 4 kanál lisztet 4 dl tejjel, 1 tojással simára keverek, majd sűrű krémmé főzöm. Amíg hűl, 25 dkg porcukrot, 25 dkg Ramát, 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverek, majd a kihűlt krémmel összedolgozom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. nov. 12. 13:08
A fincsi kedvenc krémesem elkészítési módja és hozzávalói.