Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fincsi kedvenc krémesem recept

Fincsi kedvenc krémesem recept

A Fincsi kedvenc krémesem hozzávalói:
Hozzávalók

Tetejére

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
Tészta

tejföl
4 tojássárgája
1 csomag sütőpor
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
40 dkg liszt


A Fincsi kedvenc krémesem elkészítési módja:
Elkészítés 1.A tészta hozzávalóit összedolgozom, annyi tejfölt adok hozzá, hogy rugalmas, puha, nyújtható tésztát kapjak. 3 részre osztom, egyenként kinyújtom a tepsi nagyságúra vágott sütőpapíron. 2.A habot rákenem a tésztalapokra, durvára darált dióval megszórom, és megsütöm kb. 200 °C-on, (légkeveréses sütőben egyszerre két tepsivel is lehet sütni). 3.Ha kihűlt, megtöltöm a krémmel, és minimum egy fél napig, vagy egy éjszakát állni hagyom, amíg a tészta megpuhul a krémtől. 4.A krémhez 4 kanál lisztet 4 dl tejjel, 1 tojással simára keverek, majd sűrű krémmé főzöm. Amíg hűl, 25 dkg porcukrot, 25 dkg Ramát, 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverek, majd a kihűlt krémmel összedolgozom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fincsi kedvenc krémesem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook