Filmtablettát, ha nincs középen vágás, akkor is lehet felezni? (tudásbázis)
Mi a helyzet az algoflex filmtablettával? Annak máshol kell felszívódni, mint az ugyanolyan hatóanyagú nurofen non-aqua-nak vagy algoflex szirupnak?
Voltaren filmtabletta tökéletesen hat szétrágva is.
Vagy ott a duomox. Bár a betegtájékoztató szerint nem filmtabletta, de bevonata épp olyan. Le lehet nyelni egészben vagy feloldani egy pohár vízben.
Desloratadine allergia gyógyszer filmtabletta és szájban oldódó verzióban is létezik...
Vannak gyógyszerek, ahol számít hol szívódik fel és esik szét, de a legtöbb nem olyan. Annak biztos a bevonata is olyan, mert egy antibiotikum 1 percen belül szétesik egy pohár vízben.
Legtöbb filmtabletta törhető (azért morfint én se merném rágni) és rágható. Nyelés könnyítése miatt van ott a bevonat. Fájdalomcsillapítók és antibiotikumok többnyire szirup változatban is léteznek. Hogy melyik hol szívódik fel nem tudom, de legtöbb filmtabletta pillanatok alatt szétesik.
Nekem az orvos mondja, hogy porlasszam a tablettát és úgy vegyem be. Kapszulát is szétszedeti. De azért többnyire szirupot, granulátumot ad. Ha lehet.
Vannak 80 évesek, akik mindent rágnak (vérnyomáscsökkentő, cukorgyógyszer stb.) és mégis használ.
Minek a 20%-a?
Amúgy ennyi erővel a felet is minek veszi be.
Nebazzzz....ja, 20 % hatoanyag, a tobbi kotoanyag, vivoanyag, satobbi...
De okos ajanlasaid vannak
Amugy filmtablettat nem kene felezni. Nem veletlen a filmbevonat rajta
Ha tul eros, ne vedd be. Ha gyengebb kell, irass az orvossal
Azt tudtad, hgy az antidepiknek kb.csak a 20%a hatoanyag , a tobbi placebo????
Szval, vedd be az egeszet nyugodtan, semmi sem lesz!
Relaxalj , es ne igyal ra alkoholt, ennyi.
Sziasztok!
Va egy gyógyszer, ami túl erős, lehet felezni, ha nincs rajta jelölés, akkor is? köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri-e valaki a Hova filmtablettát?!
- Pentoxyl filmtablettát szét lehet vajon törni és úgy bevenni?
- Torokfájásra és köhögésre a Fromilid filmtablettát kaptam. Ismeri valaki, mi a tapasztalatotok?
- A Cifloxin filmtablettának mikorra lesz érezhető hatása?
- Mi a különbség az Elevit és az Elevit pronatal filmtabletta között?
- Klimin szója, Forte kapszula, Remifemin Plus filmtabletta, Lady klimax Herbária filter tea. Ezek közül melyik vált be nektek?