fiatal pályakezdő, munkakeresés... (beszélgetés)
Hagyományos vállalkozásom mellett MLM-ben is dolgozok. Bizony nagyon nehéz még némi jártassággal is megállapítani, hogy a sok száz cég közül melyik tisztességes, és jövőre is itt lesz. Ez a lényeg. Ha egy olyan céget találsz amelyik nem az átvágásra fókuszál azzal biztosan meg leszel elégedve. Bizony nem könnyű az indulás. Nem lehet elvárni, hogy pikk pakk a jelenlegi tudásoddal azonnal a jelenlegi átlagfizetés többszörösét keresed. A sok álláskeresés idejét kitölteni új dolgokat megtanulni (kommunikáció, üzleti gondolkodásmód) és folyamatosan akár kicsiben akár nagyban pénzt keresni mindenképpen alkalmas.
Ami a legjobb benne, hogy döntened nem kell egy adott időben. Ha nem vagy biztos benne, akkor informálódsz még, átböngészel pár újságot, könyvet. Elmehetsz megnézni a csapatot. Egy hagyományos munkánál felhívnak, és szinte pitizned kell, nemhogy még nézelődjél hogy tetszik e ez neked.
Sziasztok!
Nekem van egy nagy problémám.
Két hete hívott telefonon egy cég hogy látta az interneten, hogy munkát keresek aktuális e még. Takarítócég. Azt mondtam igen és utána elkérték az adataimat és azt mondták, hogy postán küldik a munkaszerződést. Én sajnos megadtam az adataimat és azóta se semmi szerződés. Egy hete dolgozok náluk. Mit csináljak?
Igen, Zita vagyok. :)
Külföldben nem nagyon gondolkodok egyelőre, de ha nem találok semmit akkor kénytelen leszek majd arra is gondolni, de elsősorban itthon keresek munkát. Tudom, hogy nehezebb és kevesebbet lehet keresni, de nem akarok költözni.
Szintén Zita? :-)
Külföldben gondolkodtál már? Én rögtön ott kezdtem, ahogy végeztem a sulival, mindig keresnek embert, és meg is fizetik. Ha már valamennyit pötyögsz németül vagy angolul, tárt karokkal várnak. Szerintem vedd számításba, mint lehetőséget, veszteni nem veszetesz semmit...
Szia!
Ismerős! :(((
Én dolgoztam, de két hónapig nem fizetek, úgyhogy azt ott hagytam, mert ingyen én sem dolgozom :S
Sziasztok!
Hamarosan én is munkakereső leszek, júniusban végzek a sulin.
Már most nézelődtem, de egyre elkeserítőbb a helyzet.... :(((
nehéz találni munkát, mi is azt keressük. Ped-és Gyógypedagógiai asszisztensit a Lányomnak.
Sok Sikert MINDENKINEK : )
Bár ez nem ide tartozik....
Irodai munkára keresek egy talpraesett embert Bp-re hosszú távra. SOS.
Írjatok priviben!
Bocsi, el voltam veszve...
Igen, egy ügyvédi irodában dolgozik és imádja! Szerencsére jó főnöke van.(csak fizetni nem szeret..)
örülök h a fiad is talált állást.
végül most hol dolizik?szakmájában?
jól van szerencséd volt, meg valószínüleg jól megálld a helyed.
A fiamtól is azt kérdezte a főnöke, hogyhogy nem talált fél évig munkát?? Merthogy nagyon meg van elégedve vele...
köszönöm!:)
bezzeg most a mobilom naponta többször is cseng...állásajánlatok....persze ilyenkor van mozgás,mikor már elfogadtam valamit!!!
kééppzeld!!!
most telcsiztek a banktól h felvettek!!!
ügyfélszolgálatos leszek:))
annyira örülök!!!nem kevest fizetnek!!!többet mint gondoltam!!!!!
itt az ellenpélda!
Máskor írj valamivel többet, az iparágról, a munka jellegéről!
Így olyan mlm-es hirdetés hangzása van és ha mégsem az, akkor elriasztod azokat, akik érdeklődnének, de mlm-ezni nem akarnak...
Hello!
na mi történt IBM-nél és milyen pozíció??
Nekem sajna nem sikerült a múlt heti akcióm. :(
További ajánlott fórumok:
- Ért már valakit hátrányos megkülönböztetés munkakereséskor az életkora vagy a külseje miatt?
- Állás keresés, pályakezdők, mit kezd az ember egy kopasz szakmával vagy akár érettségivel?
- Szerintetek a munkakeresésnél lehet hátrány a túl fiatalos külső?
- Titkárnőként (nem pályakezdő) mennyit lehet kérni most bruttóban?
- Gyes után munkakeresés
- Fiatal rokkantnyugdíjasként munkakeresésben - Vajon van esély?