Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fiatal rokkantnyugdíjasként munkakeresésben - Vajon van esély? fórum

Fiatal rokkantnyugdíjasként munkakeresésben - Vajon van esély? (beszélgetés)

2011. jan. 7. 09:14
Pár hete törvénymódosítás volt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatban, úgyhogy szerintem most megnőhet kicsit az esélyed arra, hogy könnyebben találj munkát.
2011. jan. 6. 17:47
köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalatokat, augusztusban kell visszamennem felülvizsgálatra, és akkor már nem hiszem, hogy le fognak százalékolni. Így a betesség marad, az esélyeim meg elszállnak... a gyógyulás esélye sajnos kicsi nálam, bár most tünetmentes vagyok, immáron másfél éve. (paranoid szkizofrénia diagnózissal- na ettől aztán meg minden munkaadó a falnak fut LOL, még jó hogy így fogom fel)
2011. jan. 6. 17:45

Szeritnem , igen , persze attól függ mi a baj ?

Azt tudom, hogy nekem nem találtak még - öt évig le voltam százalékolva a szívműtétem után - , aztán rehab járadékot ítéltek meg , de nem találtak még nekem való munkát.

5. regan77 (válaszként erre: 1. - E7a9d373d5)
2011. jan. 6. 17:31

szia

sztem jelentkezz a megváltozott munkaképességűeket közvetítő állami foglalkoztatási szolgálatnál.

Az intézményeknek megéri ilyen dolgozókat felvenni, mert így csökkenthetik azt az összeget, amit havonta be kell fizetniük az államnak, ha NEM dolgozik náluk ilyen munkaerő. (800 valahány ezer ft/fő/hó), és az intézmény nagyságától függ, h ezt hány fővel szorozzák be.

4. Grácia (válaszként erre: 1. - E7a9d373d5)
2011. jan. 6. 17:29
VAnnak kifejezetten olyan "nonprofit" Kft-k akik erre "szakosodnak" pl az én volt cégem is akkreditált minimum 70 fő megvált. munkaképességű munkavállaló kell nekik.
3. access (válaszként erre: 1. - E7a9d373d5)
2011. jan. 6. 17:28
Léteznek olyan munkahelyek, ahol kimondottan csökkentett munkaképességű emberek dolgozhatnak és dolgoznak is. Természetesen az ilyen helyekre kell vinni a bizottságtól kapott papírt is, amivel igazolja az ember ennek mivoltát. Mondjuk akár a KINDER cég, de van másféle is. Igaz az iskolai végzettség nem igazán számít.
2011. jan. 6. 17:27
Van esély arra,hogy meggyógyulj?
2011. jan. 6. 17:16
Szeretnék tapasztalatokat hallani olyanoktól, akik fiatal koruk ellenére rokkantnyugdíjasok, hogy milyen munkákat tudnak elvállalni, illetve milyen eséllyel indulhatnak a munkaerőpiacon. Én is hasonló cipőben járok, sajnos nem sok, másfél év munkatapasztalatom van, de sok szakmám (pedagógiai asszisztens, idegenforgalmi ügyintéző, gyógymasszőr, és most ha sikerül gazdasági idegen nyelvű menedzser), van piacképes német és angol nyelvtudásom, számítógépes ismeretem, csak az a baj, hogy mihelyst megtudják a munkáltaltók, hogy munkaképesség csökkenésem van, attól kezdve nem nagyon hívnak sehova, vagy ha dolgozok is, nem nagyon tolerálják, hogy nekem két három hetente orvoshoz kell járnom. Szerintetek mi a megoldás? Van valakinek eseleg tapasztalata ezzel kapcsolatban?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook