Fiat Punto- pro és kontra (beszélgetés)
egy motor van és egy jeladó!A kettő közül az egyik.Én bontóba vettem 15.000.- ért
Nekem 3 éve van meg és még csak a city romlott el rajta.Az előző puntora sem kellett egy forintot sem köldtenem.3 évig volt nálam és 12 éves volt amikor eladtam.
Mert motoros a szervo nem olajjal működik.A motor szokott elromlani ahogy nekem is 2-szer a 3 év alatt.
Nekünk is régóta van Puntonk, de nekünk a szervo-motor döglik be már másodszor. Ilyenkor vezethetetlen szinte az autó. A csere rém drága. Tudjátok mi okozhatja???
Mi is Suzuki Swiftet cseréltünk Puntora. Bár a mi Suzukink 1,3-as volt.
Sztem sokat számít a vezetési stílus is. Én úgy vettem észre, hogy a férjem eléggé lightosan vezet. De a gyerekekkel határozottan éreztük a két autó közötti különbséget, a Fiat nem húzott annyira, mint a Suzuki.
A szerelő az külön téma lehetne. sajos, gondolom mivel nő vagyok, totál hülyének néznek. Csak egy példa. Mikor kicserélték a k.féket 1 hét múlva az egyik behúzásnál elszakadt. nagyon örültem, visszamnetem, hogy tök ciki , de ez történt, elszakadt, otthagytam 90e ft-ot, talán garancia vagy valami. A pasi azt mondta túl erősen rántottam be...Tudni kell 60 kg-os nő vagyok és nem gyúrok...
Nekünk most tízenéves öreglány Unonk van de Punto lesz férjem szerint következő.Tesómnak már második Fiatja van első Uno volt most Mareája van de mi szeretjük Fiatot
én egy 1,4-es Suzuki Swift-et cseréltem a Punto-ra, és határozottan megkönnyebbülés volt, mert annál azért gyorsabban húz. :D
Nekünk kb. 3 hónapig volt egy 6 éves Puntónk - aztán ellopták. Azóta sincs meg sajnos.
A gyerekek és én imádtuk, a férjem utálta. Ő még szinte örült is, hogy ellopták. Szerinte nagyon lomha volt, amiben van is valami, mert egy ilyen nehéz kasznihoz egy 1,2-es motor nem túl nagy.
Nekem még mindig nagyon bejön a Punto, ha tehetném újra azt vennék, de a férjem hallani sem akar róla.
az enyém is ilyen.
Nem tudom, mi lehet a baj. Sajnálom, hogy ennyit kellett ráköltenetek.
Én csak a Fita védelmére akartam kelni, mert nyilván nem egy BMW-ről beszélünk, nem is egy árkategória a kettő, de nekem eddig csak jó tapasztalaim voltak vele kapcsolatban.
A baráti körünkben szintén van egy Puntós, neki újabb van, ő sem panaszkodott, hogy bármi baj lenne vele.
Akkor talán a szerelővel kellene beszélned! Ennyi idő alatt a F1-es autók sem mennek tönkre!
Ott valamit nem úgy csináltak, ahogy kellett volna. Vagy nem is csinálta meg. :( Bocsi, de én még a mai napig is oda viszem, ahol az Autószerelőm van (így nagybetűvel) inkább 100 km-rel tovább megyek, de ott nem vernek át, nem mond olyan bajt, ami nincs.
egyébként dízel vagy benzines a tiéd?
Ezen gondolkodtam én is. Vannak dolgok, amire azt mondom ok. Pl lengéscsillapító. De pl hogy vezessek, hogy a féket kíméljem? Vagy pl ablakemelő,klíma, semmi köze a vezetéshez.
nekem a régebbi Punto-m van, az ég egy adta világon semmmmmi baja nincsen, pedig több, mint egy éve vettem (használtam).
Egyik márkára sem lehet kijelenteni, hogy SZAR. Se a Suzukira, se a Fiatra, se másra.
Sok minden okolható, ha egy autó elromlik, könnyű egyből a márkára fogni...
Tavaly júniban, mikor műszakizott,kicserélték az összes féket, dob, tárcsa, kézi. Most 2 hét alatt sípolásból súrolás, majd csörgés csattogás lett. Konkrétan használhatatlan, hétfőn megy újabb fékcserére. Ez normális? Ja és nem több ezer km-t megyek vele, szinte csak kerületen belül használom.
Nekem még SEMMIT sem kellett cseréltetnem! Nem lehet, hogy a vezetési stílusoddal van a gond?
Most majd sokáig nem kell rá ilyen kopó alkatrész. Amiket elsoroltál, nem azért kellett cserélni, mert Fiat.
Nekem sajnos nem mondta Apám.. :-(
Fiat-ot nem szabad venni, ezt még a laikusok agyába is beleveri az öregebb generáció.
Puntosok! Akinek volt és akinek van. Véleményeket szeretnék. Nekem van egy 2004-es, 5 éve van nálam, egyre több pénzembe kerül a szervizelés. Az elmúlt években cseréletünk generátort, akksit, kipufogót, féktárcsát, fékbetétet, kézifék nem tudommit,vezérműszíjat,lengéscsillapítót a teljesség igénye nélkül. Értem és tudom, hogy egy autóra áldozni kell, de mostmár túlzásnak tartom, hogy mindíg elromlik valami.
További ajánlott fórumok: