Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Férjem túlságosan az előző házasságából született gyerekei körül forog... fórum

Férjem túlságosan az előző házasságából született gyerekei körül forog... (beszélgetés)

1 2
54. 55Judit (válaszként erre: 53. - Szahina0213)
febr. 27. 16:23
Még tag, de évek óta nem járt erre.
53. Szahina0213 (válaszként erre: 1. - Ámami)
febr. 27. 16:16
Így jópár év távlatából,mindig kíváncsi vagyok vajon milett a vegkifejlett...egy próbát megér hátha még tag vagy😇 Együtt vagytok még? Mára már kamaszáerett mostohalányaid sikerült elfogadni? Jó a kapcsolat?Lett közös gyermek..? Légyszi ha ugy van válaszolj nekünk 😇 Amúgy csak egy gondolat sosem értettem ezt a fel állást...pont mi asszonyok , anyák akik egyedül maradunk gyerkőccel és pontosan tudjuk milyen nehéz is ez nekünk is...gyerekeinknek is... és h milyen ritka a gondoskodó szerető apa....pont...mi leszünk "gondosz mostohák" pont mi nem vagyunk támogatók és belátóak...azt elvárjuk h minket elfogadjanak a gyerekeinkkel...de visszafelé mi már nem tesszük ezt meg??? miért?? Gondosz dolog ez...ha igy fogadtad el...igy szeretted meg.... tudtad mit válallsz...minke mentél bele? Tudtad h ez mivel fog járni... ráadásul csak kéthetente egy hétvége... gondolj bele van olyan ahol apa neveli a gyermeket teljesen...vagy közös felügyelet van...stb...nem lehetne arra törekedni h közösen mint egy jó mozaik családhoz illilk jó kapcsolatra törökedj...es a gyerekeket is összehozni... H jó mostoha tesók legyenek... közös progikat szervezni?Hidd el apának is nagyot nőné a szemében..egy anyának ez a feladata mindig egy családot egyben tartani , családa kovácsolni mindegy milyen az összetétele.Kepzeld van 2 fiam... elváltunk...exem összejött egy szinten elvált kétgyerekes szintén (2 fiús) anyukával.Oda költözött... én örültem boldog voltam ...mondom de szuper szinten elvált anyuka szintén 2 fiús anyuka milyen szupi lesz 4 fiú majd milyen jól elbandazik...meg utodommal milyen jóban leszünk hiszen ki erthetne meg jobban a masikat mint mi akik mar ezen keresztül mentek..exem nem túl családcentrikus...gyerekeit szereti de nen egy érzelmes tipus...idegen gyerekeket (rokonsagban,csaladon belül) sosem szerette...gyerekek sem viszont...meg is lepődtem h ennek ellenére 2 "idegen" gyereket nevel majd a sajátja helyett...szekaltam is h apa saját gyerekiedre nen volt időd, türelmeed.. hát mi lesz veled ?miert nem kerestél egy jó kis 20 eves szilikon cicis csajt🤣na nem ez lenyeg...utodommal első időkben jo volt a viszony...sokat pletyiztünk ... mindig küldtünk egymás gyerekeinek is apró ajándékot ünnepek alkalmával... szóval nálunk eleinte tenyleg irigesre méltó mozaik csalad volt...exem először nem is örült ennek a csoda nagy fene jó kaocsoltnak...mert h mi kibeszejük mint ahogy a csajok szokták 🤣 szóval,voltak, ajándékok ide oda... közös nyaralások... vagy épp csalási rendezvények...meg a nagyszülőo részről is(volt apos, anyós,dedik stb) marha jó vissza jelzés volt...mert kötelező családi progik alkalmval ugyan ugy elvartak engem is a gyerekkkel...meg uj párt is a gyerekeivel... és nem tettek különbséget a 4 fiu között őket is egyből saját "unoka"ként kezelték...ez hála isten mai napig is igy van .De egyszer csak apa mindig lemondta a látogatásokat...kifogasokkal... persze semmit erőkkel (gyerekkorom óta ismerem sosem tudott hazudni)... családi progik alól is kibujt ....ha tudta h mi megyünk ők nem jöttek...vagy fordutva ..tiltott facen...telefonszamom törölte...es ha el is értem en vagy fiúk akkor is csak munkahelyen lehett vele beszélni..nem votm több nyaralás se ott alvas...lathatas annyiban kimerült H parkolóba várta őket fiuk beültek a kocsiba elhajtott velük a mekibe autó drivba kaptak 2 happy maelt meg kezükbe nyomott 10-10ezer ft és kb 15 perc múlva már otthon is álltak az ajtoban!?nen értettem se en se a fiuk se család....apa mindig munkára hivatkozott ...ha utódot kérdeztük (elinte csak)ő váltig tagadta h semmi baj ..csak nem érnek rá,sok a munka bla bla meg mindjg lerzott annyival tudod..a Norbi ...hiaba mondom neki stb ... szüleinek annyit birt mondani semmi gond...csak sok a gondja, munkája azert nem viszik a fiukat...ne ezt úgy értsd..elfogadtam hagytam, gondoltam lehet családot alapitnak akármi...csak hát a szívem szakadt mert fiúknak oriasi taruma volt...mindig megválaszolni miert nem jön apa...miert nem mehetünk apahoz... sőt.meg a mostoha tesókat is hianyoltak ..szivem szakadt értük.. nagyszülők is sokat sirtak ..de hagytuk egy ideig...amikor is egyszer csak kifakadtam mar vagy fel eve...se látogatás se telefon...gyerek kórházba került műteni kellett... hiába hívtam nem értem, szülők se....hivtam utodom...mondom neki sirva mi a helyzet bocsanat kertem h zavarom...es kértem szóljon alanak H jöjjön a korhazba.... gondoltam megerti mint anya...illte apai kotelezettsege is ..orvoai műtétet beleegyező papirokat kellett alairni (es hozzá teszem fel ev alatt nem zaklattam őket...szival 6 hónap alatt muszjbol vt a hivas...persze mostoha mondta h jobbulast meg minden meg persze küldi azonnal apát....hat apa nem jött...az volt qz pont amikor oltári garagra ferjedtem...jogosan en tekintetel voltam rajuk a gyerekeire... háttérbe vonultunk az en gyerekeim lelki fájdalma ellenére h ők élhessenek boldogan ...de h egy évben egyszer legalabb ilyen esetben...mi az h nincs a fia mellett .. és amikor gyekereked tolják a műtőbe es kérdezi h apa itt van már...te meg könnyes szemmel mentegeted még akkor is h még nincs itt de már bizttos úton lesz ..itt fog o is várni ha kijössz a műtőből...na ne ragaozom kórházból kijöve , műtét után felépülve (több hét) semmit nem tettem...egy smt küldtem neki h tajekoztassam a műtét ről...es a fia egészségügyi állapotáról es finomat(tényleg kimertem) megköszöntem...h jelen volt... megköszöntem h meg igy is en mentegetem es apolgataom fiunk lelkét... pedig nem érdemelne meg az apa szot sem!!!Megemliettem h remélem majd idővel a fia szemben tud nézni es megvalaszolni azt h miért lépett ki az életéből...es h miért van mások eletebe ott .Ennyit irtam...es többé nem kerestük fiuk is lassan cseperedtek ...megnyugodtak elfogadták h apa ilyen... címünk.. elérhetőségeink nem változott lehetőség adott volt...nem jött...bevallom fájt nen magam miatt csak a fiuk miatt..h milyen apa lett belőle...h fontosabb egy nő es annal gyerekei...mint a sajátok... fájt...de elfogadgam elkönyveltem .Majd 1-2 ev múlva egyszer csak nagyszülők...rokonsag által visszaahallotuk ...h azt allitja mindenkinek h nem engedem h lassa a gyerekeit nejem csak a gyt kell bla bla ... persze család tudta h ez nem igaz hiszen velük tartottuk a kapcsolatot...ea vokt h fiuk nagyszülőknel nyaraltak es a szülők szóltak neki h gyere haz itt vannak a fiad...talalkozz velük... Oda sem ment... szóval ekkor ez megint bántott jogosan szerinem ..es mondtam eleg!!Ha ők igy akkor most en is lexsapok qz asztalra aztan kikovtelem ami jár a fiaimnak😇Ja az lemaradt h én válás óta sem jöttem ossze senkivel...fiamnak nem adtam se mostoha apát se mostoha tesókat.. egyedül neveltem őket... segítség nélkül....ugye apa meg abban sen segített h legalabb neha elviszi őket vagy ne mindig nekem kelljen tappenzee menni a ha betegek bla....Ezt csak azert emlitttem mert az h egyedül maradok én döntés volt ..(voltak romancok,udvarlok, kérték meg a kezem is)de sosem vittem be őket a gyerekeim életébe...egy nem akartam nekik mostohát adni igy is volt nekik mar egy ..nem akartam őket kitenni itthon is egy hasonló helyzetnek... kettő meg is csak fiu gyerekek nem akartam azt hallgatni tőlük felnőtt korukban g anyának mennyi pasija volt 🤣 pedig igen konnyebb lett volna egy párral,mjnden honnan ezt hallgattam fiatal vagy még...talald meg a párod...fiuknak is kell apakep...nem egyedül kene kéne negszakadnid az életterheibe....stb...leehet igazuk volt..de fiuk nen akartam kietnni mégegyszer hasonló helyzetnek ..azt nem sem birtam volna elviselni ha mondjuk lett volna párom és esetlegesen csúnyán nézett volna csak gyerekemre...vagy egyszer is meghatotta volna őket bármilyen beszolassal ..de azt is nehezen hittem volna el ha lenne kozos gyermek... új apuka nem tett vilna különbséget stb ..nen meglepő h nem hittem ezekben hiszen mit is vártam volna amikor saját édesapjuk is fordított hatat nekik idegen gyerekekért....akkor mit is fordutva ... szóval igy nen tettem ki őket ennek meg akkor sem amikro nagyobb korukban meg ők is mondták anya legyél szerelmes,boldog mert megerdemled ..olyan cukik voltak ..na akkor lecsaptam az asztalra beültem a kocsiban elmentem q munkahelye elé... megvártam amig kijön... kiabáltam neki H szálljon be q kocsiban most azonnal 🤣annyia meglepődött nem mert ellenkezni ...elindultam vele es elkezdtem neki sorolni...h mist addig nem szall ki a kocsibol amig midnen kérdésre őszintén nem valaszol🫣 Először nevett azt hitte viccelek...aztan mivel ő is régóta ismer igy megijjedt mert ilyen állapotban meg nem látott.Megkerdeztem midnent És tudjátok mi a durva sok dologgal kapcsolatban tisztában sem volt...nem is tudott vagy épp az ellenkezőjét...pl.korhazi esett....azt mondta o nem tudott semmit..Melinda nem szólt neki , üzeneteket nem kapott :O azt mondta könnyes szemmel anya ugy ismersz h nem mentem volna azonnal korhazba? Mondtam neki én már nem tudom h ismerlek...elmeselte h műtét utan kb 1 héttel tudta meg amikor vilt anyamnal volt...es aki majdnem leharapta a fejét azert amjt tett... Párját szomo kérte ő tagadta nem igaz én nem hivtam nem irtqm.... sőt azt hazudta h ő is aggódott értünk...meg felhívott h miben segithetnek és h en azt mondtam h nem kell semmi hagyqnak beken minket😡 szóval utana apa meg már nem mert...nem akart a szégyene miatt sem ez miat jelentkezni... idővel elhitte amit párja mondott nekih en tiltom a fiúkat,en nem akarom h menjenek hozzajuk....h biztos pasim van stb ..es aoa ennyiben hagyta ...(Üzeneteim azert nem kapta meg mert a hölgy tiltotta a számomat... közösségi médiáról stb...amikor ez apának feltűnt akkor ott is azt allitotta A hölgy h biztos en tiltttoam le őt.....es apa elhitte...na mindegy egy a lényeg a nő kettyos lett meg féltékeny... és cselszővő lett ...de apának hiaba ült mellettem a kocsiba könnyes szemmel...hiaba sok minden az asszonyka miatt alakult....akkor is ő a hibas ..mondtam neki apa letedre ha tényleg ezt csinaltam volna veled....akkor is fogod magad oda josssz nyomod a csengőt...es azt mondod ide a gyerekeket mert jogom van látni!!!!Hazusagok ellenére 13 éves korunk ota ismerjük egymást... feltételezések sem kellett volna elhinni ..se a gyerekid bántani...se a szüleid szavaban ketelkedni ..ha legalabb oda mesz a suli ele meglesed őket, vagy küldesz egy képeslapot szülinapra stb ..akkor azt mondom legalabb próbálkoztak de dalból sertésből meg ezt sem saját gyerekiddel ezt tetted...es nekem köszönheted h ennyi bantas ellenére gterekeid ugyan ugy szeretnek es varnak ..mert én ezt találtam beléjük....(Mert azt hitte biztoa csalodtak benne,megutaltak,ellene neveltem őket) Es nem mert velük találkozni... mondta a kocsiban ülve h anya most mit mondjak nekik? H nézzek q szemükbe... mondtam neki semmit nem fognak számon kérni csak örülni csak öleld neg őket mond nekik h hainyoztatok és bocsánat h sokat kellett távol lennem.Ennyi...igy is mar kisregény...nen bántottam mostohát nem vontam felelősségre... ennnel okosabb vagyok ..csak egm üzenetet küldtem neki ..h köszönöm az elmúlt éveket... pont tőled nem vártam ezt .. saját fiad elviszi az apjuk midnen hétvégén...plusz hétköznap midnen nap ott van velük...az exem ...es ennek ellenere az en fiam meg évekig egyedül voltak egy napot bem adtál nekik .. mint anya...nincs fáj a szíved a lelked?nincs lelkifurdalosod?akkor sem amikor a 4 fiu hiányolta egymást...? megköszöntem és mondtam neki remélem neked ezt sosem kell atélned ..es remelem a fiuk kozott magy nagyobb korukban tőlünk függetlenül jo lesz kapcsolta.Igy is lett apa ott hagyta elköltözött tőle...mondta neki en elfogadtam a gyerekeid szerettel...te nem fogadtad el qz ényemeket .. sőt döntés elé állítottql vagy ők vagy te...en akkor rossz döntést hoztam...ezert most elhagylak erezd a tetteid súlyát.. elköltözött apa fiukkal allandoan együtt volt ...mint reg ..miutan qz utodom terden allva konyorogve bocsánatot kert tőle,nagyszuloktol, fiúktol ... tőlem... exem visszamebt hozza azzal a feltetelele h fiukat ha szereti hanem elfogadja nem tesz különbséget ahogy ő sem... és szerettél bánik velük...ha csak egyszer rosszat , szól...tesz végleg elhagyja .. tanult beleol mert ennek mar lassan 8 éve..es minden tökéletes fiukbol van aki mar 18 ... másik 3 is inkabb fital felnőtt...de imádják egymást mintha tényen tesók lennenek bradörnek hívják egymást... apáék kapcsolata jó megvannak... nekünk anyáknak is jó lett ismét a kaocsolat(nyilván idővel) es slussz...midnenki boldog . .en tartottam magam amig fiuk nem lettek nagyok szinte felnőttek nem hoztam haza mostoha fatert... Éppen most tavaly 43 évesen volt az esküvöm (most mar szabad) olyan pasival akinek nincs gyereke sosem volt sisem akart......igy a jó... mégegyszer nem kezdeném előről a drámát az tuti 🤣♥️
52. d1d33a8bba (válaszként erre: 39. - Varomanapot)
2021. máj. 18. 17:29

Nem kell ebben a cipőben járni ehhez, én mielőtt elváltam volna és megtaláltam volna a férjem és a gyermekei mellett az én gyermekeimmel az új családomat is így gondolkodtam. Minden jó érzésű felnőtt nő így gondolkodik. Aki pedig nem, az ne kezdjen gyermekes férfival.

Attól, hogy gyakori a probléma, nem azt jelenti, hogy normális. Vehetted volna a fáradtságot és elolvashattad volna a fórum indító hozzászólást, és akkor nem írnál olyanakot, hogy szenteljen több időt az új feleségnek és annak a gyerekeknek akiket együtt nevelnek, mert nem ez a kiinduló probléma, hanem pontosan a közösen töltött idő. Szépen belehoztad a saját magad problémáját, mert az is biztos, hogy te sosem vezettél válásfeldolgozó csoportot. Te egy majdnem hasonló cipőben járó nő vagy, aki nem mert a saját profiljáról írni, ezt mutatja a friss regisztráció-, és az is, hogy azóta be sem léptél erre a profilra, gondolom a saját profilodról olvasod a reakciókat.

Javaslom, hogy a házasságod javítására fordíts időt ahelyett, hogy álnéven egy fórumra írsz.

A boldogság napját nem várni kell, hanem tenni érte. :)

51. Idhikai (válaszként erre: 1. - Ámami)
2021. máj. 17. 16:06

Van tapasztalatom. 11 éves kislányt kaptam annak idején a férjemmel. Körülötte forgott a világ... nálam is. :) Én készítettem neki az iskolai bulikra a sütit, a salátát. Együtt mentünk táncruhához anyagot venni. (Anyuka akkor más irányban volt elfoglalt.)

Aztán lett két gyermekünk, és a leányka pont olyan szeretetettel vette körül a gyerekeinket, mint ahogy mi őt, sőt az anyukája, anyai nagymamája is.

El kell engedni az önző ént, mindjárt megváltozik minden. Akkor kapja meg az ember az annyira vágyott szeretetet, és figyelmet. :)

Szeresd a lányokat, akkor majd elfogadják a véleményed!

50. 5da46c99ae (válaszként erre: 39. - Varomanapot)
2021. máj. 17. 15:48
Hűűű, ez nagyon gagyi volt! 😂
49. 3c253ca4d3 (válaszként erre: 48. - 3c253ca4d3)
2021. máj. 17. 11:34
*baj
48. 3c253ca4d3 (válaszként erre: 46. - Tamtamano)
2021. máj. 17. 11:33
Őszintén remélem, hogy csak egy "hasonlóan jóindulatú sorstárs", mert ha igazad van, akkor van bak a toronyban rendesen.
47. vivo44 (válaszként erre: 46. - Tamtamano)
2021. máj. 17. 11:22
10/10
46. tamtamano (válaszként erre: 44. - 3c253ca4d3)
2021. máj. 17. 11:05
Megkockáztatom, hogy a két személy ugyanaz...A " váromanapot" nick név sokat mondó számomra..( várom a napot mikor a koloncok (😠) nem jönnek többet)
45. vivo44 (válaszként erre: 44. - 3c253ca4d3)
2021. máj. 17. 11:03
Ha igaz, akkor sajnos ismét beigazolódott, amit másik fórumozó társak is írtak, hogy az áldozat nem maga FI, hanem a több helyen is helytálló apuka és a gyermekek. A mostoha anyuka pedig a legrosszabb fajtából való, aki túlzott birtoklási vággyal van megáldva:-(((
44. 3c253ca4d3 (válaszként erre: 43. - Vivo44)
2021. máj. 17. 10:45

Minden szavaddal egyet értek (ismét). :)

Sokkal egyenesebb lett volna a saját profiljárol azt írni, hogy nekem ez a véleményem.

De bedurrantani a párterapeuta vagyok hazugságot egy új regisztrációval ezzel próbálva érvényt szerezni az igazamnak, hát nem tudom.

43. vivo44 (válaszként erre: 39. - Varomanapot)
2021. máj. 17. 10:33

Elnézést, de egy kapcsolati gondozó, egy párterapeuta, egy igazi válásfeldolgozó szakember nem degradál, nem minősít a világon senkit!

Te a Hoxa felhasználóival ezt tetted első hozzászólásodban, ami arra utal, hogy bort iszol és vizet prédikálsz.Tehát a szak-embertől messze állsz, mint Makó Jeruzsálemtől.

Az, hogy eltérő lehet a véleményed még el is fogadom, hiszen erről szól a fórumozás.

Azonban bizonyára te is hasonló gondokkal küzdesz te is, mint FI, mert te kihangsúlyoztad, hogy csak olyanok írjanak, akik ugyanezen problémával küzdenek.

Ha értenél hozzá, akkor tudnád, hogy még egészséges családon belül is vannak/lehetnek gyermekek miatt konfliktusok, így valójában a 600-ik hozzászólónak is lehetnek tapasztalatai és véleménye egy adott helyzetről.

Bizonyára nem vagy politikus mégis meg van a véleményed arról is....

Erről ennyit!

42. 3c253ca4d3 (válaszként erre: 39. - Varomanapot)
2021. máj. 17. 10:04
Meg kicsit sem vicces az uj regisztracio, amivel nem voltal rest csak ideirni. :) Szep probalkozas, majd maskor sikerul.
41. 3c253ca4d3 (válaszként erre: 39. - Varomanapot)
2021. máj. 17. 10:03

Nagyon jó szakember lehetsz, ha neked a FI hozzászólásából az jön le, hogy Ő felismerte a problémát megoldást és kompromisszumit keres.

Ha számodra az elfogadható, hogy neki az az 1 év volt a kánaán, amikor a gyerekek nem mentek "apucihoz". Vagy az, ha az probléma, hogy együtt akarnak 2 hetente 2 éjszakát aludni az apjukkal.

Továbbá az is sokat mondó, hogy megveregeted a FI vállát, aki semmit nem akar változtatni, ezt csak a másik féltől várja el.

Ilyen "szakemberekre" van szükség, ne is haragudj, de ez szomorú.

Itt semmilyen hajlandóság nincs a probléma megoldására, itt csak elvárások vannak.

40. mimy63 (válaszként erre: 39. - Varomanapot)
2021. máj. 17. 09:55

A férjnek elég kompromisszumot kellett már eddig is kötnie. Akkor, amikor szépen megnyírbálták, mint apát.

Semmi bajom a mediátorral, semmi bajom a kompromisszummal, de akkor, amikor egy szülő jogait már jócskán lecsökkentették, még arra kérni, hogy legyen belátóbb, hát...

2021. máj. 17. 09:49

Már nem azért, de közületek hánynak van e téren személyes tapasztalata? A fórumindító direkt kérte, hogy ilyenek írjanak, gondolom nem véletlenül. Aki nem járt hasonló cipőben, az csak ítélkezni tud, ahogy ti is tettétek.

Igenis nagyon gyakori ez a probléma és szinte minden esetben mindkét félen múlik a dolog! Válásfeldolgozó csoportokat vezettem évekig egy mediátorral és ez egy gyakran felmerülő probléma volt az új kapcsolatoknál, amivel igenis foglalkozni kellett mindkét fél részéről. És igenis a férjnek is kellett változtatnia, mert ő is vállalta az újabb családot és nem maradhatott minden ugyanúgy, mint amikor csak ő meg a gyereke(i) léteztek. Kompromisszumokat kell kötni, törekedni az egyensúlyra. Ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy a saját gyerekeitől kell megvonnia valamit, hanem esetleg a nem saját gyerekeinek és a feleségének is több figyelmet kell szentelnie azokban az időszakokban, amikor a sajátjai nincsenek ott.

Ha tönkremegy egy ilyen házasság, akkor az bizony nem csak a feleség hibája, hanem a férjé is. A második feleség féltékenységét táplálhatja a férj következetlensége, extrémebb részrehajlása. Ahol sikerült megoldani a problémát, ott mindig a férj is belátta, hogy közösen kell változtatniuk és megoldást találniuk, nem egy esetben párterapeuta segítségével.

Szóval, kedves kérdező, az első lépés az, hogy felismerted a problémát és hogy változtatni akarsz, segítséget keresel és nem akarod hagyni, hogy elhatalmasodjon rajtatok, és nem is akarsz lelépni! Ez jó!

Javaslom, ha kettesben nem sikerül kialakítani a közös nevezőt ebben a kérdésben, keressetek fel egy párterapeutát vagy mediátort, aki segít nektek ebben!

A lényeg, hogy mindkettőtöknek akarni kell, hogy jobb legyen, és mindkettőtöknek engedni, kompromisszumot kötni, stb.

Sok sikert, fel a fejjel, mert igenis van remény!

38. tamtamano (válaszként erre: 37. - 3c253ca4d3)
2021. máj. 17. 06:39
Tudom, nem is azért javitottam ki. A lényegen nem változtatt, undoritó ha valaki igy áll a párja gyerekeihez.
37. 3c253ca4d3 (válaszként erre: 36. - Tamtamano)
2021. máj. 16. 23:00

Teljesen mindegy hány gyereket hozott a kapcsolatba, ők ugyanúgy nem tehetnek semmiről, mint a férje gyerkőcei.

Ne keverjük bele egyik fél gyerekeit sem, ők ugyanúgy az elszenvedői ennek az egésznek.

36. tamtamano (válaszként erre: 35. - 485d8077dd)
2021. máj. 16. 21:27
Ez a csodanő 3 gyereket hozott a kapcsolatba..Egyébként minden szavaddal egyetértek...
2021. máj. 16. 20:29

Majdnem behànytam amikor elolvastam amit írtàl.

Ne legyèl màr ilyen.

Örülj,hogy olyan fèrfire talàltàl 2gyerekkel aki igenis mèg mindèg torődik a sajàt gyerekeivel.Örülj,hogy a gyerkeidnek ilyen férfi lesz a példakèpük aki törődő.

Fordítsuk meg az asztalt!

Te hogy bànnàl a gyrekeiddel ha az ő gyerekei èlnènek veletek(bele se merek gondolni) ès Te làthatnàd a 2gyereked minden 2hetenkènt 2napra

Na😒😒😒

Akkor èn is ìgy gondoltam🤫

34. mimy63 (válaszként erre: 24. - Ámami)
2021. máj. 16. 14:16

Átlendülni? Azt nem lehet. Mérlegeltem, mielőtt komolyabb kapcsolatba léptem volna. Ha kell az ember, kell a puttony is.

Ráadásul neked nem minden nap "kell" a puttony, nem értelek igazából. Kicsit próbálj felülemelkedni magadon, és együttérzőbbnek lenni a férjed és az előző kapcsolatából származó gyerekei irányába. Édesanya vagy, tudnod kell, mit érezhet egy édesapa, akinek csak morzsák jutnak.

33. vivo44
2021. máj. 16. 13:07

Sajnos!...

Sajnos ha már úgy kezdődik, hogy "férjem gyerekei" megfogalmazással, akkor már nem is szabad jobban belemélyedni a kérdező fórumába, mert szociálisan nem 100-as a kérdező.

Ugyanis nincsen olyan, hogy egyém-ővé, hanem párválasztásnál, ha van autó, azt is vezethetik közösen, ha van gyermek egy előző kapcsiból, akkor azt is együtt, de legalább támaszként mellette állva, legyen az nő, vagy férfi.

Fi!

Készíts egy lapra egy mérleget és az egyik serpenyőbe írd fel először a perceket, amiket veletek tölt a férjed, majd a másikba a korábbi kapcsolatból született gyermekeivel. (meglátod, hogy lehet a kertben van látástól vakulásig, de a te gyermekeiddel több perc lesz a végeredmény)

Aztán készíts egy olyan mérleget, ahol a minőséget, milyenséget mérlegeled.

Nagyon jól írta valaki korábban, hogy nektek ott van 12 napot, reggel, este, bármikor.

Azonban abba a 2 láthatási napba kell besűríteni azt a 10 napot az apukának.

Te meg tudnád oldani??? (kétlem)

Te gyermekként nem vágytál az apai ölelésre, az apai csikizésre, cirógatásra, legyőzni apát az ágyban????

S készülj fel,mert közeleg a nyár! Nem lenne számomra meglepő, ha apuka azt mondaná, hogy 3-ban elutaznak egy hétre nyaralni a világ végére, de leginkább tőled minél messzebb, mert nem támaszt nyújtasz annak, aki szeretsz, hanem féltékenykedsz egy szerető apára és a gyermekeire!

Honnan tudod, hogy a te gyermekeid láthatáson mit kapnak? (majd elmondanak mindent....hogyne). Azért mert nem látod, lehet ugyanez van, mikor a te gyermekeid az apjuknál vannak, csak éppen ott egy olyan mostohaanya van, aki hagyja az apukát kibontakoztatni a saját gyermekeivel, mert tudja, hogy utána 10 nap csak az övé!

2021. máj. 16. 12:19
Mondjuk a fórumcím is elég fura, nem az előző házasságából született gyerekei, hanem A Gyerekei 😉
31. 5da46c99ae (válaszként erre: 26. - D1d33a8bba)
2021. máj. 16. 12:16

Kedves kérdező, így kellene!

2021. máj. 16. 12:11

Szerintem meg nagyon okés, azt hittem, extrémebb a helyzet.

Ők a gyerekei, a vérszerinti gyerekei. Élete legfontosabb emberei - és ez így van jól.

Te/ti ott vagytok nekik 2 hetet, míg a saját gyerekei 2 hetente 2 napot.

Picit gondolkodj, de abban a 2 napban kit helyeznél előtérbe, ha te lennél így a sajátjaiddal. Ha nem őket, hát lelked rajta, de én nem szeretnék olyan szülő gyereke lenni.

Ne legyél féltékeny, abból semmi jó nem szokott kisülni. Inkább örülj, hogy a férjednek fontosak a gyerekei. A gyerekeitől különélő férfi legnagyobb bizonyítványa, hogy miképp viszonyul hozzájuk.

29. Channa* (válaszként erre: 22. - Ámami)
2021. máj. 16. 10:04

Nekem saját nincs, de van barátnőm, aki hasonló kapcsolatokban volt. Amikor a barátnőmbe kialakult a párja gyerekei iránta féltékenykedése, akkor rövid időn belül el lett hagyva.

Hiába mondtuk neki, hogy a párja gyerekeit ne vetélytársként kezelje, mert még csak gyerekek, de ő nem tudta visszafogni magát.

Tehát, a te döntésed mit akarsz;)

2021. máj. 16. 09:59

Miért is veled lennének apás hétvégén a gyerekek?

Pont az a lényege az apás hétvégének, hogy az apával töltsék...

2021. máj. 16. 09:55

Annak idején a gyerekemet ráhagytam a nénikémre is, akár hetekre is, ilyenkor a fiam a nénikémmel aludt, és eközben a nénikém férje a másik szobába lett száműzve:DDDD

Nem ment rá a házasságuk;)

26. d1d33a8bba (válaszként erre: 22. - Ámami)
2021. máj. 16. 09:48

A mi élethelyzetünk pontosan ugyanilyen, 2 gyerek tőlem, akiket együtt nevelünk, 2 pedig az előző házasságából.

Hiperérzékeny vagyok, de kicsordult a könnyem attól, amit Tőled olvastam.

Igaz, nálunk nem csak kéthetente vannak a gyerekek, de el nem tudom képzelni azt, hogy akár a férjemtől, akár tőlük elvegyem az együtt töltött idő örömét. Ezek az alkalmak nem rólam, nem az én gyerekeimről és nem is a férjemről, hanem róluk szólnak. Ilyenkor többnyire ők ajánlanak programokat, amik közül természetesen közösen választunk, de mind a kisfiú, mind a nagylány ilyenkor az apjukon csüngenek, kb. megszűnik a világ létezni körülöttök az én szívemet pedig boldogság járja át, hogy milyen nagyszerű férfi a párom.

Természetesen az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az én gyerekeim szintén megkapják az apjuktól a törődést amit igényélnek, így sem kirekesztettnek sem féltékenynek nem láttam soha őket. Jóba vannak a férjemmel, tisztességesen neveli őket, de soha eszembe sem jutna, hogy ilyenkor is az én 2 "idegen" gyerekemet pesztrálja, amikor a sajátjaival jóval kevesebb időt tölt.

Én a helyedben vigyáznék, nem egy eset volt a közvetlen környezetmbe ahol ez a szituáció váláshoz vezetett. És nem azért, mert a gyerekek hiábja, hanem azért, mert ezen keresztül a férj rájött, hogy milyen nővel is él együtt.

2021. máj. 16. 09:41

Kedves Ámami ! Igazi féltékeny mostoha vagy!

A te lányaid nem kapják meg az apjuktól azt a törődést, amit a férjed ad a lányainak és ez fáj neked.

A gyerekeknek nagyon jól működik az antennájuk. Érzik, hogy nem őszinte a szereteted, az erőlködésed.

A férjed jó ember. Imádja a 2 lányát és segít felnevelni a te 3 lányodat.

Itt veled van a baj. Fogadd el a helyzetet, éld meg boldogan a pillanatot, hiszen olyan gyorsan felnőnek a gyerekek.

Miért baj, hogy az apjukkal akarnak aludni 10 évesen. Én is odabújtam apámhoz 10 évesen és utána már nem. Az unokáim is odabújnak, együtt alszanak a szüleikkel és velem is 10 évesen, de jó ösztönnel később már nem.

Irigységed miatt elszalasztod az élet boldog pillanatait.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook