Felsőoktatás: turizmus-vendéglátás. Véleményetek, tapasztalatotok van? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én érdeklődni szeretnék hogy továbbtanulásnál probléma -e ha epilepsziás vagyok? Jelentkezhetek vendéglátóira, vagy pedig kizáró ok? Vendéglátói szakmenedzser szeretnék lenni. Írjatok ha tudtok segíteni.
Előre is köszönöm
Remélem azért recepciós álláson kívül van valami jobb is, amit kaphattok ezzel a végzettséggel. De biztos az alapoknál kell kezdeni, nem lehet valaki egyből hotel manager.
Bár külföldön is, akiknek van ilyen végzettsége és személyes ismerőseim, azok mind hotelokban dolgoznak nem extra jó beosztásban, mint a recepciós, báros, pincér, szakács, szobalány, stb. És ugyanezeket a munkákat ugyanúgy megkapja az is, akinek semmilyen végzettsége nincs vagy másmilyen van - ugyanannyi jövedelemért cserébe.
Remélem Mo-on esetleg jobb a helyzet...
Szia!
Én is ott tanultam 3 évig, ugyanezen a szakon, csak aztán jött a baba, és átjelentkeztem a Kodolányira.
Alapjában amúgy én szeretem, a szakmai tárgyak jók, és érdekesek, csak a gazdasági tárgyak nem kellenének. AMikor én tanultam Veszprémben, kimondottan csak a gazdaságira mentek rá kőkeményen, abból voltak a szűrök.
A végén még a két szakmai nyelvvizsga egy kicsit durva.
De ha külföldre szeretne valaki menni recepciósnak, annak nem kell ez az iskola, csak nyelvismeret.
Sőt, pl angol szakto is ha végeztél, ugyanúgy lehetsz recepciós hotelban. (Unokatesóm is így recepciós Magyarországon.)
Szóval gondolom azért recepciós munkán kívül csak van más esély is...
Szia!
Én idegenforgalmi szakmenedzser szakon végzek idén. Ez a turizmus-vedéglátás felsőfokú szakképzés változata, azaz csak 2 éves, és nem ad diplomát.
Én szeretem. Érdekes dolgokat tanulunk, de nem mondanám könnyűnek a gazdasági tárgyak miatt. Elhelyezkedni leginkább szállodákban lehet, mint recepciós.
Ha van kérdésed, ha tudok, szívesen segítek.
További ajánlott fórumok:
- Jogos-e a hallgatók tüntetése a felsőoktatásban? Minden szakon el lehet-e érni a 4-es feletti átlagot?
- Hány órakor hirdetik ki ma a felsőoktatási ponthatárokat?
- Kinek kell szólni, hogy a felsőoktatás ingyen legyen?
- Pénzügy-számvitel felsőoktatási szakképzésről mi a véleményetek?
- Agrárszakon felsőoktatásban miket lehet tanulni? Tapasztalatok?
- Van valakinek tapasztalata felsőoktatású képzésekről? Elsősorban a nemzetközi gazdálkodási szak érdekelne a BGFen.