Felmérés az emberek tapasztalatai alapján az alkohollal kapcsolatban. kinek mi a tapasztalata, véleménye? (tudásbázis)
A tiltás szinte minden téren kontraproduktív. Az USA-ban egyszer betiltották az alkoholos italokat. Akkor alakult ki a szervezett bűnözés, ami sokkal több kárt okozott, mint az alkohol.
Azt hiszem általánosan kijelenthetjük, hogy társadalmi szinten minden radikális beavatkozás kontraproduktív.
Rosszul mondtam, nem a rólam résznél, olyan nincs is :D hanem a " Bemutatkozó szöveg"-nél
:
Vannak ilyen napok. Amikor az ember csupa hülyével találkozik. Aztán a végén már akkor is elfogja a gyanakvás, ha a tükörbe néz. . .
a tonhal függő pedig a nagy fiam... :D
Nem olvastam el mások hozzászólását, hogy ne befojásolja a válaszomat.
Szóval: Több helyen laktunk csáládommal, más országban is, így több nemzetnél figyelhettem meg a dolgokat. Szerintem ezek az alkohol problémák nem csak emberfüggőek, de még nemzetenként is másképp látják, reagálják le a hasonló helyzeteket. Pl. aki szerintem alkoholista, mert személy szerint nem birom elviselni az ittas embert (főleg ha közeli hozzátartozó) az másnak természetes. Én nem tűröm azt sem, hogy a családomban naponta alkoholt fogyasszanak, "áh csak egy pohárkával, az nem árt" de igen is árt, mert az ittas, spicces embernek tompul a tudata és nem birom eltűrni ha valaki hűlye. (bocs)
A másik országban, amiről beszéltem eléggé szokás volt a napi italozás, kocsmázás, aki bement a házadba meg kellett kínálnod valamivel és az legtöbbször ital volt még a nőknél is.
Az, hogy örökletes vagy nem, erre nem tudok mit mondani, de ha a gyerek azt látja a családban, hogy a szülő gyakran nyúl a pohárhoz, vagy ő is ezt fogja tenni, vagy teljesen meggyűlöli az alkoholt.
Most dióhéjban ennyi, remélem segítettem.
Ezen kár vitatkozni, az országban sok az alkoholista, kész.:(
Aki hülye, ......
Az én feleségem alkesz lett. Miután elváltunk, évekig még egy sört sem ittam, nehogy erre hivatkozva elvehessék a gyermekeimet. Ma már mindkét fiam felnőtt, és egyik sem lett alkoholista.
Az alkohol fogyasztásával nincs semmi baj. Ma normális családban élek, és nem vagyok absztinens. A baj akkor kezdődik, amikor valaki a problémák megoldását látja a részegségben.
Mi a kérdés pontosan?
Nem biztos, hogy a gyerek is alkesz lesz. Van ilyen is, olyan is. De nem törvényszerű.
További ajánlott fórumok:
- Virtuális kapcsolat itt a Hoxa-n nő és férfi között. Felnőtt emberek álomvilága?
- Vajon miért nem tudnak kiszállni az emberek egy kapcsolatból?
- Megszakítom a mérgező emberekkel a kapcsolatot.
- Horoszkópban jártas emberek segítségét szeretném kérni ikrek csillagjegyű férfival kapcsolatban?
- Rontáslevétellel kapcsolatban keresek hozzáértő embereket. Tudtok benne segíteni?
- Mik a tapasztalatok a tudathasadásos emberekkel kapcsolatban?