Felháborodtam, mikor olvastam egy kutyás csoportban, hogy a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Te most az én Prézlimről írtál😉
Foxi keverék szuka.
Négy gyerek ,három felnőtt dőlt ki mellette félóra alatt.
Imádnivaló rosszaság.
Nem vagyok radírpók :)
Elfogadom a véleményed. Amúgy nekem tacsim van, igaz nem fajtatiszta, de a legtöbb tacsi vér. Soha nem bántott senkit, kedves és imádnivaló kutyus!
Igen, ezt írtam én is, hogy nem mindegy, hogyan nyúl az ember a kutyához, egyből le lettem hurrogva! Pedig nagyon nem mindegy.
Az a vizsla meg valószínűleg védekezésképpen harapott, el tudom képzelni, hogy nem lett volna több ilyen eset.
Nem, mert ezt nem írtad egyértelműen. De pl. oda lehetett volna adni egy fajtamentőnek, akik biztosan jobban ismerik, mint a laikusok. Vagy elvinni egy "kutyasuttogóhoz".
Ha ez volt az első eset, nem biztos, hogy lett volna több. De ez már mindegy.
Egy barátnőmnek volt egy óriás snaucere, egyszer úgy kapta el a csuklóját, hogy meg kellett operálni. Ő azt mondta, az ő hibája, evés közben akarta arrébb tenni a tányért, és olyan szögből nyúlt érte, hogy a kutya nem láthatta. Sem előtte, sem utána soha nem támadott.
Milyen tud lenni egy kutya, mennyire nem értjük a reakcióikat.
Munkám során hetente egyszer legalább elmegyünk egy gyár mellett, amit két Kaukázusi őriz.
Néhány alkalom után, mikor láttuk, hogy a két kutya nem tanúsít agresszív reakciót, odamentünk a kerítéshez, és azon átnyúlva, megsimogattuk őket.
Ez 3-4 alkalommal megismétlődött. A kutyák, mint két macska úgy dörgölőztek, azt amit a szakirodalom ír róluk egyáltalán nem tanúsították.
Ezt követően egy hét múlva ismét megálltunk a gyár előtt. Mentünk volna oda a kutyákhoz, akik hangos morgással és a foguk mutogatásával adták tudtunkra, hogy ne tovább.
Vajon egy hét alatt, mi történhetett a két kutyával, hogy a szelíd kiscicából, igazi őrző-védő kutyákká lettek?
Azóta aztán beköszöntött a nyár, gondolom a telephely tulajdonosa a kutyákat árnyékosabb helyre helyezte, nehogy hőgutát kapjanak. Így nem tudjuk, hogy az agresszív reakciójuk egyszeri volt, vagy rájöttek, mi a dolguk és hogy kell bánniuk az úgymond idegen személyekkel.
Ezek után mentünk megint, megálltunk a gyár
Erről beszéltem én is. Nem egyezik a véleménye, egyből kiosztja a másikat bunkó stílusban, nem értem, mire jó ez, miért nem lehet normális hangnemben kommunikálni.
Én is benne voltam egy tacsis csoportban, hozzászóltam egy poszthoz, kérdés az volt, hogy csontot ehet-e a tacskó, válaszoltam, hogy nem, erre alpári, bunkó, trágár stílusban írkált nekem egy férfi. Jelentettem, letiltottam, majd én is kiléptem.
ilyen csoportokat kerülöm,ezek az emberek nem állatvédő-állatszerető emberek,hanem ott élik ki az agressziójukat.
Én egyszer voltam benne egy ilyen csoportban,ahol meg mertem kérdezni,hogy más hogy fürdeti meg a macskáját úgy,hogy az ne retttegjen a víztől-na amit kaptam,azt nem tettem a kirakatba,ilyen állatkinzó vagyok,meg olyan,hogy a macskát nem kell fürdetni,mossa az magát,meg lelki beteg lesz a macska mellettem ha ezt csinálom vele,egyesek olyan stílusban adták elő magukat,ami normalis emberre nem vall,ja ekkor küldtem el őket a francba és kiléptem a csoportbol
egyesek rámírtak,miért csináltam ,nem mindenki egyforma ott sem,megértik a problémát ,évi 1-2 x hozzám hasonlóan ők is megfürdetik a cicájukat stb ,kár volt kilépnem...megköszöntem az "együttérzést",de innentől egy hasonló csoportba se léptem be,meg nem is fogok,az ilyen elmebajos ,durva,prosztó emberek éljék ki ott magukat egymassal.....
azt nem tudom,mennyire van igaza a csaladnak,mi történt,mi valtotta ki a kutya reakcioját,és nincs is tapasztalatom abban,hogy ilyen esetben mit kell tenni,mi a helyes én csupán most ezekrol a csoportokrol irtam véleményt.
Mi lett volna arra a garancia, hogy a vadászt nem támadja meg? Na mindegy. Unom a témát és hosszasan magyarázni egy olyan esetet, ami megtörtént-ráadásul nem is velem. 😀
Témát váltok! Szevasztok!
Nem csak a fajta a lényeg, egyébként képzeld, van fogalmam a fajták személyiségjegyeről!
"ismertem" olyan viszlát, amelyik az én kutyámmal játszott kölyökként, majd később ok nélkül megtámadta, nem sokon múlt, hogy nem ölte meg. És olyan vizslához is volt szerencsém, ami gyerek mellett nőtt fel, hihetetlen jámbor és kedves kutya volt.
Neked sem ártana egy hidegzuhany.
Ui.: nem ismersz,így nem tudhatod, miről van fogalmam és miről nincs!
Nem kötekedek, csak egyértelmű, hogy fogalmad sincs egyes kutyafajták személyiségjegyeiről. Kérdezted voltak~e jelei hogy megismétlődhet. Epres írta, hogy vizsla és több gyerek volt. Egy ilyen helyzetben nem jelek, hanem csak idő kérdése.
Egyébként meg hidegzuhany, hűtsd le magad!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos a férjem felháborodása? Mit tennétek egy ilyen helyzetben?
- Párom más nővel beszélte meg a problémáinkat. Jogos a felháborodásom, vagy ennyi még belefér?
- Óvodába 3 éves kiscsoportba vagy vegyes csoportba menjen?
- Ezen tényleg csak nevetni kéne, vagy jogos a felháborodás?
- Miért ütközik nagyobb felháborodásba nagyobb körkülönbségnél, ha a férfi az idősebb, mint fordítva, ahol a nő?
- Hogy lehet ilyen? Felháborodtam.