Felelősség az utcán... (beszélgetés)
Szerintem határozottság kérdése az egész.
Én még nem találkoztam olyan esettel, hogy amikor hívtam mentőt akkor ne jöttek volna ki.
Ellenben az ügyelet simán bármikor megteszi ezt sajnos. :(
Igen azt!
Öreg fószer összesett
Tud beszélni, ha felállitják állva marad?
Igen.
Akkor értesitsék a hozzátartozóját
Másik hívás
Munkahelyen vagyok , elszédültem, zsibad a szám
Hol dolgozik?
Itt és itt
Menjen a legközelebbi ügyeletes orvoshoz
Igaz, az ügyeletes vagy 5 utcára volt, de ilyen állapotban....
Körzeti ügyelet
Ülök a földön és forog velem minden
Igyon egy kávét!
Tételezzük fel odamegyek segitek, nem tűnik részegnek, de mivel nem vagyok szakember a betegségek megitélésében, hívom a mentőket
Mentő mit fog a telefonba mondani?/tapasztalat/
A gáz ezzel csak az, hogy a cukorbetegeknek, ha nem jutnak hozzá az inzulinjukhoz, ill. nem esznek rendesen, és rosszul lesznek, pontosan olyan alkoholos a lehelletük, mint egy alkesznek!!!
És pont ezért sokan hagyják ott őket: azt gondolják, hogy részeg. :(
Én nem mondom, hogy esetedben ez történt, mert Te láttad a nőt, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy van ilyen is.
Velem megtörtént : Egy nőt láttam egy telefonfülkében, egészen úgy teszett rosszul van. Kinyitottam a fülke ajtaját, csak úgy dölt a tömény szesz szaga, megkérdeztem kell e segítség bár legszívesebben felrúgtam volna.Mondta hogy nem, egy másik nő mögöttem, engem kezdett fagatni mi baja van a fülke beli nőnek. Mondom részeg, erre ő -Biztos?.Na mondom nézzen be, és megérzi.
Igazából nem tette meg.....
,,elméletileg ,, mindenkinek kötelessége lenne segíteni, és ahogy itt páran is elmondták :
ha valaki berúgott és részeg nem érdemes szóba állni vele mert beléd köthet jobb otthagyni és majd haza megy a saját lábán
Én ha ilyenbe belefutok, eddig mindig segítettem.
Volt, hogy részeg volt az illető, de volt, hogy epilepsziás rohamot kapott, illetve volt olyan is, hogy agyvérzéssel feküdt az utcán, de mindenki elment mellette, mert az gondolták, részeg.
Szerintem, ha egyszer-kétszer belefutsz olyan esetbe, ahol az alkohol volt a probléma (márpedig lesz olyan), akkor utána sajnos akaratlanul is az első gondolatod ez lesz és mérlegelsz.
De mondjuk mentőt még akkor is hívhatsz!
További ajánlott fórumok:
- Vállalom a felelősséget az életemért
- Fogbaleset - kinek a felelőssége szerintetek?
- Kisgyermekes anyák másképp - belépés csak saját felelősségre
- Leányanya, avagy a felelősségtelen anya?
- Kinek a felelőssége ez ilyen helyzetben? Részletek lent.
- 16 éves lány titokban tetováltatott. Felelősségre vonható a tetováló ha nem volt szülői bele egyezés?