Feldagadt a cicám arca, mitől lehet? (tudásbázis)
Sziasztok!
Remélem valaki még olvassa ezt a fórumot.
Segítséget szeretnék kérni. A 10 éves vörös ivartalanított kinti-benti kandúr cicámnak 2018 decemberében feldagadt a jobb arca. Az állatorvos kitisztította a sebet, adott antibiotikum tablettát, amelyet itthon adtam neki Normaflore-al társítva. Szépen be is gyógyult a seb. A rá következő 1,5 hónapon belül 2x újult ki ez a tályog ugyanazon az oldalon. A 2. alkalommal elég volt az antibiotikum tabletta, a 3-nál másnap magától kifakadt a seb, de a doktornő ki is tisztította és adott neki hosszú hatású antibiotikum injekciót. Megvizsgálta a fogait, de nem látta gyulladtnak az ínyét. Röntgent is készített a fejéről, de azon sem látott rendellenességet. A cica egyébként egyszer sem volt levert, rendesen evett.
A 3. eset után pár napra eltűnt, azóta sincs meg sajnos.
Szerintetek mi állhatott a háttérben? Lehetséges, hogy komolyabb betegség, ami miatt elment meghalni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hát igen gondoltam, hogy valami hasonló baja lehet.
Szegény cicó, jó hogy nem lett ebből komolyabb baja. :) a lényeg, minden jó, ha a vége jó :)
Nahááát !!
Csakhogy megszabadult attól a fránya csontdarabtól.:))
Szegénykének hogy bökhette.
:DD Kuncogtam magamban, magam elé képzeltem a képet, amint harcolsz vele.
Van egy 10 kilós macsekom, én úgy szoktam,hogy betekerem egy fürdőlepedőbe nyakig, erre a célra mondjuk egy régi puhább kabát, vagy bármi megfelel. Nos a műveletet ketten szoktuk megoldani (nálunk gyógyszer beadás) egyikünk nyitja a pofáját, a másikunk fecskendezi a gyógyszert.
Remélem gyorsan rendbe jön a cicó.
Ne kuncogjon senki, hallottam olyat is, hogy csizmába teszik a cicát, hogy ne tudjon karmolni. Állítólag ezzel a módszerrel ivartalanították a régi parasztemberek a kandúrokat. :((
Nekem eddig kétszer volt vörös macskám,mind a kettőnek feldagadt a feje. Egyéb színűnek nem... Mi tettünk rá egy kis propoliszos borogatást,hátha segít,ha nem akkor mentünk volna dokihoz. Két nap múlva kipukkadt a duciság. Gondolom valami tályog lehetett. Miután távozott belőle a trutyi,pár nap alatt begyógyult, kis szőrhiány megmaradt,de a cicáknak semmi baja nem lett. Boldogan éltek még egy jó ideig. Várj pá napot és ha nem múlik,vagy romlik a cica kedve,elmegy az étvágya, stb akkor beszélj dokival,nehogy baj legyen.
Jobbulást a cicusnak :-)
Fogtól általában idősebb cicáknak lehet problémája, de ha letört neki egy esésétől, rúgástól az fájhat neki, begyulladhat, de problémát okozhat egy vékonyabb csont is ami a fogai közé ékelődik be és a pofájában valamit felsértett, csúnyán begyulladhat.
Nézz bele a szájába, nincs-e valami benne neki. Lehet tudod, hogy kell, ha nem leírom és figyelmen kívül hagyod:) Két ujjaddal az állkapcsát megnyomod automatikusan nyílik a szája, gyakran akadhat a szájpadlására valami. Esetleg, ha kijár, toklász is lehet, akár kívül, akár belül. És nagyon sok más is a csípéstől az allergiáig.
1 éves cica már miért ne lenne ivarérett?
Vidd állatorvoshoz sürgősen.
Nagyanyám is azt mondja, hogy fogzik... Most néztem, szebb neki. Reggel csúnya volt.
A másik: néha a kutya megrángatja. Erre gondolok még lehetőségként
További ajánlott fórumok:
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Hogyan tudnám megnevelni a cicámat? Egyáltalán meg lehet őket? Kérlek segítsetek! :(
- A cicámnak nem tudom mi baja lehet nagyon szomorú nem csak mérgezett egeret ehetett vagy mérget?
- Mi lehet a cicám baja?
- 10 hónapos kislányomnak feldagadt a szája, kb úgy néz ki mintha megcsípte volna a méh, de semmi nem csípte meg!!! Mitől lehet?
- Mivel lehet a napégés vagy szolárium hatására feldagadt, piros, fájó szemhéjat kezelni?