Feladtam egy csomagot, már megkaptam az érte járó pénzt, de a postán elkeveredett, mit tehetnék? (tudásbázis kérdés)
tanulság: van egy rakat futárcég
érdemes keresgélni köztük
Igen,van..de ez csak 650ft-os dolog volt..
Erre is fognak fizetni valami kártérítést..ki tudja mikor..???
Olyan mérges vagyok!
11.-én feladtam egy csomagot..Karácsonyi rugit küldtem benne,és sajnos nem érkezett meg..:(((
Mindent ajánlva adok fel,ezt is..
Elindítattam egy eljárást,hogy nem kapta meg a címzett..
Közben ő is érdeklődött helyben,ott azt mondták,lehet már a mi helyi postahivatalunkban tünt el..
Olyan pipa vagyok!Nap,mint nap járok postára..Rahedli pénzt hagytam már ott csak postaköltségre,erre meglopnak..ki tudja,lehet olyan,akivel napi szinten találkozok!
Bár,kiderülne ki volt az..
Szembeköpném legszívesebben!!!
Jövőhéten újabb két csomagot kellene feladnom,de már előre félek..hogy azok sem érkeznek meg..:((
Én mindig a vevőre bízom, hogy mennyit szán a postaköltségre, így az ő felelőssége, ha simán kéri. Soha nem én döntöm el, hogy hogy adjam fel a csomagot, hisz a pénzt is ez alapján utalják: megvásárolt termék ára + postaköltség. Ha pedig ajánlott csomag utáni árat küld, eszembe sem jut simán feladni. Tehát nekem mindegy, hogy adom fel, hisz a vevő fizeti meg a postaköltséget.
Sokat vásároltam is már, és én mindig ajánlva kértem, mert az a tiszta és biztos.
Én is árulok és vásárolok is egy aukciós portálon; szerencsére eddig még soha nem volt ilyen problémám.
De! Azt tudom, hogy több személy adatlapján is láttam már azt kiírva, hogy ha valaki sima levélként kéri a küldeményt, akkor nem vállal érte felelősséget, csak az ajánlottakért. Tehát ha a vevő nem hajlandó rááldozni azt a plusz 200 Ft-ot az ajánlott feladásra, akkor a saját felelőssége, ha elkeveredik és nem kapja meg, tehát nem kell kártalanítanod.
Nekem is volt ilyen, hogy simán kérték a küldeményt, és mondtam, hogy ok, de nem vállalom a felelősséget. szerencsére, így is minden esetben odaért a küldemény.
Szerintem nem kell kártalanítanod, hisz a vevőd kérte költségkímélés miatt simán a küldeményt, a posta pedig elkeverte, így a felelősség nem téged terhel.
Akkor javaslom neked az alábbi linket:
ennek a legalján, a "Hová fordulhat további információért?" résznél zölddel kiemelték az Üzletszabályzatban szót.Ha erre rákattintasz,akkor elolvashatod,hogy a 10.fejezetben,milyen felelősség terheli a postát e téren.Plusz a panasztételről is írnak.Jobb ötletem nincs.
de vissza jött...
nálunk sehol semmi..se azzal amit én adtam fel,se azzal amit nekem adtak fel...
az első hszem..
feladtam a postán egy csomagot, persze elkeverték. . mi a teendő?
voltam én is a postán, a cimzett is. . én még a főpostára is elmentem, hátha, de csak a vállukat vonogatták. . . Ők nem is látták. . .
október 4. én adtam fel a csomit, és se híre, se hamva sehol. . . ha nem találják a cimzettet, már vissza kellett volna, hogy érjen nekem. . .
nem ajánlva adtam fel, de ez még nem jogositja fel őket arra, hogy akkor tessék, ellehet keverni. . de ha nincs a kispostán, ahol feladtam, és nincs a nagypostán, ahonnan tovább viszik, és nincs se a cimzettnél Nagykörösön és a nagykörösi posta hivataban sem, akkor hol lehet?
mi történik az elkallódott csomagokkal?mert valahol lennie kell, mert. .
. . . "az anyag nem vész el, legfeljebb átalakúl". . . .
egy ruha csomag volt, ezt valaki megvette tőlem, nekem kártalanitani kellett a vevőmet, vissza kellett utalnom a vételárat és a posta költséget is. .
de engem ki kártalanit?oda pénz is és a vétel ár is, plusz amit elautóztam miatta. .
engem ki kártalanit?
jájjj....
Hoxa, az a baj ezekkel az összevonásokkal, hogy rém megtévesztő...innen is hiányzik például meezy indító hozzászólása, amire a választ küldtük, Nomm pedig szerintem simán azt hiszi, hogy az alatta lévő sima levélként feladott küldeményesre válaszol...
További ajánlott fórumok:
- Azt hiszem megkaptam az égiektől, amiért pár hete...
- Mehetek mammográfiára. Megkaptam a behívót. Még sosem...
- Nemrég kérdeztem, hogy miért ködösít, most megkaptam a választ. Mi a véleményetek?
- Hétfőn megkaptam a várva várt levelet a földhivataltól.Lev...
- A Tgyás-ról is kaptatok a 2010. adóbevalláshoz papírt? A Gyed-ről megkaptam, de a Tgyás-ról nem.
- Kell-e jelezni a NAV-nál, ha megkaptam a hatósági bizonyítványt, hogy szociális alapon nem kell fizetnem?