Fél oldali hangszál bénulás volt már valakinek? (tudásbázis)
Régi ismerős van csak, meggyógyult.
Te is meg fogsz gyógyulni, kitartóan kell gyakorolni!
jársz foniáterhez vagy logopédushoz?
Jobbulást! Nem vagyok érintett, csak benéztem.
Indítottam egy zárt facebookos csoportot, kérek Mindenkit, akit érint a probléma, csatlakozzon a csoporthoz, mindenkit szeretettel várok!
A csoport neve:
Gyógyuló hangszalagok, hangszalag bénulás után
Ha két oldali bénulás van mint neked volt akkor nem sürgös műtét van mert a beteg megfulladhat?
Tud beszélni ha suttog semmi gond de ahogy a hangját használja rekedt lesz eröltetetté válik a beszéd elfogy a levegő légszomj
nagyon szenved ezzel:(((
Olyan mintha futott volna és ugykéne beszélnie alig kap levegőt akadozottan beszél:(
Foniátriát hol csinálnak?
Én első lépésként a foniátert ajánlom és csak akkor mást, ha ez nem segít. Persze ez a leghosszabb, mert ennek eredményessége hónapok múlva jelentkezik.
A foniátrián ultrahang kezelést kapunk és beszéd gyakorlás van. A hangszslagjaim beindultak a kezelés alatt, de rendes hangom csak 2,5 hónap múlve lett.
Egyáltalán nem tud beszélni? Levegőt, hogy kap?
Igen egyik napról a másikra bár előtte már sokszor láttuk, hogy néha köhint egyet hogy jobb legyen a hangja mert olyan rekedté vált de ezzel nem törödtünk aztán rá 1 évre kb jött ez ki,
nyaki ultrahangon nem volt asszem
A doki azt mondta visza jöhet magától de nincs rá gyógymod
én olvastam, hogy van ez amit te mondasz meg valami anyagot fecskendeznek be a hangszálakhoz meg van szteroid.
Egyik napról a másikra?
Nyaki ultrahangon is volt?
Foniáter?
Páromnak van egyik napról a másikra lett alig van hangja félre nyel köhög:((((
Vizsgálták már: Fej ct,gége tükrözés,tüdő tükrözés,tüdő röntgen,sehol semmi:(Nem tudják mi okozhatja kizárták , hogy valami rossz indulatú betegség lenne és nincs rá gyógymod
Nekem kétoldai volt és pluszban még gége bénulásom is.
Pajzsmirigy műtéttől.
Neked mitől lett?
További ajánlott fórumok:
- Van ötleted? Hogyan lehetne javítani a hangszálaim állapotán?
- Ha valaki huzamosabb ideig nem énekel, akkor az károsítja az énkehangot? Hangszálak tekintetében. Azt hallottam igen, és sosem lesz a régi.
- Mindent a hangszálakról
- Megeröltettem a hangszálamat. Napok óta alig tudok beszélni.Mivel lehetne helyrehozni?
- Hogyan hat orvosi szempontból a kalcium a hangszalagokra?
- Hangszalag lateralizáció, hangszalag laterofixáció...tapasztalatok?