Fekete munkát hol és hogyan lehet bejelenteni? (tudásbázis)
Igazi magyar mentalitás.
"dögöljön meg a szomszéd tehene is"
Remélem, egyre kevesebben lesznek.
höhöhö :)
Azérttartittazország, mert a nagyok bezzeg feketén dolgoztathatnak!
Csiripelnek ám a verebek...
Nálam! Majd én eljárok a rohatt csaló nemzetkárositó ellen
Azérttartittazország!
Mutatok is egy bejelentést hogy kell +írni
Miért vagy ilyen rosszindulatú?!
Irigyled tőle? :((
na, öröm lehet az ismerősödnek vagy barátodnak lenni :D
karácsonyra megleped egy nav feljelentéssel mindet :D
Ha te lennél rokkant kevés pénzzel,és feketén melóznál és téged nyomnának fel,neked jól esne?Ebbe gondolj bele!
Egyébként ezen ellátások mellett 6 órában lazán lehet dolgozni,tudom,mert én is ebbena cipőben járok...
Biza, sajna ilyen is akad
ELég sok csapattal melóztam. Kérdezgettem a melósokat, főleg cigányok voltak, fizetik-e a tb-t vagy a nyugdijjárulékot maguk után
Csak néztek rám , hogy hülye ez?
És ha doktorhoz kell menni, és a nyugdijasok lesztek?
Nem érdekelte őket
Az én időmben még létezettt Alkalmi Munakvállalói könyv
Ahol lehetett beirattam a munkát, még ha az én pénzemböl is fizettem a bele való bélyeget. Igaz, nem kis napidijért melóztam, mint "magán vállakozó"
Ez lett 23 év alatt a munkaviszony kérdésében
Persze, hogy tisztában vagyok vele.
Mesélek valamit. A munkahelyemen több cég dolgozott együtt. Az egyik ember feketén dolgozott a munkahelyemen. Munkahelyi baleset érte, és ott helyben szörnyet halt.
Jött a főnöke, és letagadta, hogy az ő embere. Kijött a rendőrség, hatóságok minden, és mivel a főnök továbbra is tagadott, a munkásnál pedig nem volt irat, nem tudták azonosítani. Az egyik munkatárs mondta meg, hogy hívják, hogy a családját tudják értesíteni.
Az a baj, hogy sokszor általánosítunk. Vannak vállalkozók, aki alig bírják fizetni a járulékokat, míg mások vígan verik a valagukat, miközben a szegény ember dolgozik.
Nem rád irtam a házmestert
Ha meg mindkét oldalt tapasztaltad, akkor tudhatod hogy nagyon kétélű a dolog
Mármint olyan értelemben, hogy ha minden járulékot befizet egy vállalkozó akkor semmire nem jut, hacsak nem csókos, de ez már politika, ha mégcsak gazdaságpolitika is
Ennek hatására nem fogja bejelenteni, hanem meghuzza magát, kifizeti a büntetést és másokor jobban vigyáz
Hogy is volt anno, amikor egy nagy magyar nemzeti fővállalkozó nem fizette ki az alvállalkozóit, azok meg az APEH elé hordták a kiszerelt épitőanyagokat?
Bizony '93 óta én is harcoltam a magam hivatalos munkájáért, ha hivatalos volt örültem, ha nem akkor bezsebeltem a pénzt és annyi
Kit érdekel a másik a mai világban?
Annyi baj van az országban...
Elég gáz, hogy az ember alig él meg, ki vannak teljesen szolgáltatva, sok család és gyerek! éhezik és tele vagyunk ilyen rosszindulatú emberekkel...legalább nekünk kellene összefogni.
Az adott megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőségén.
De a többi dolgozóval rendesen ki tudsz cseszni, lelkiismereti kérdés ez.
Nem most költöztem :)
Egy jó darabig mindkét oldalt megtapasztaltam.
Nem, nem vagyok házmester. :)
Csak egy ember, aki tudja, hogy milyen aljasok az emberek.
A legtöbb ember nem tehet arról, hogy feketén dolgozik. Örül, hogy munkája van, nemhogy bejelentett. Kihasználják őket, mert szólni nem mertnek, és ha nem fizetik ki őket, a munkáltató nem kötelezhető semmire, hiszen nem is dolgozott ott papíron.
Egy ilyen ellenőrzés hatására kénytelen bejelenteni a munkáltató, végre lesz, aki szerencsétlenek fizeti a tb-jét, ha nem kapja meg a fizetését, már tud segítséget kérni.
További ajánlott fórumok:
- Ilyen esetben lehetne bejelentést tenni a fürdő igazgatójának?
- Tud e valaki olyan oldalt, ahol (akár) név nélkül lehet bejelentést tenni egy hotelról ami nem felel meg a 4* superior névnek?
- Ha nincs bejelentett munkám, hogy lehet zöldben a TB-m?
- Hogyan lehet volt munkáltató ellen névtelen bejelentést tenni?
- Ha a szomszéd éjszakánként üvölteti a zenét és hiába szólok neki, hol lehet bejelenteni? A kerületi rendőrkapitányság nem veszi fel...
- Önéletrajzomat írom, a munkatapasztalathoz beírhatom azt a munkahelyet ahol bejelentetlenül dolgoztam?