Fehér zoknit hogyan lehet "fehéren " tartani? (tudásbázis)
Candy mosó-szárítógép.
40 fokon, ami 59 perc.
Biztos, hogy fog a talpbetét is. Munkahelyen papucsban járok, fehér zokni, mezítláb soha. Az a barnás parafa-szerű betét megsárgítja a zokni talprészét.
Reklámokban az ótvarosan betett, mosógépből újan előkapott fehér zokni mese kategória. Tiszta lehet, nem olyan, mint egy új.
Sztem az a legjobb, ha nem veszel fehér zoknit. :D
A cipőbe lehet tenni fehér talpbetétet, hogy ne fogja meg a zoknit, mindig papucsban mászkálni.
Arielt/Persilt használok, 40 fokon mosok, csak fehér cuccokat szoktam egymáshoz tenni, öblítőből is coccolino/lenor, de most próbálgattam a körny.barát verziókat is.
Feketéknél a Perwoll black magic is bejött, sztem fehérekre is jó lehet.
Meg sztem a zokni minősége, alapanyaga sem mindegy, de nem tudom, hogy melyik lehet a legkönnyebben tisztítható.
Nekem a "piacos" zoknik a kedvenceim, meg amiket a melóhelyen bizniszelnek. A fiúknak meg J.press van, az is jó, meg az f&f, tescos zoknikat is szeretem.
Én simán csak mosom és fehérek a zoknik.
A fiam hord szintén focihoz fehér zoknit, de nem kell áztatnom és dörzsölnöm se.
Persil vagy Ariel mosóporral mosok 40 fokon.
Nálunk a gyerekek szinte csak fehér zokniba járnak suliba és edzésre. Gondolhatod hogy néznek ki edzés után a zoknik (a kisebbik focizik).
Ariellel mosok, a dm-ben lehet kapni saját márkás folteltávolító sprayt, na én abból 1 dl-t öntök a mosógépbe mosáskor, plusz fehérítő port használok. És igen, áztatom is őket. Anélkül nem megy. De van, hogy még így is foltos marad. Tulajdonképpen szerintem lehetetlen hófehérre mosni ezeket a zoknikat.
Próbáld meg hipóban áztatni, akár egy egész napig, és csak az után megdörzsölni és gépbe tenni. Ha egy párnál valamennyit segít, azok után össze kell várni belőlük 3-4 párat is, és egyszerre mosni őket.
Mert szerintem olyan oldószert nem fogsz találni, ami azt a tisztítószert oldja. Ráadásul azt sem tudni, mit használnak. Bár esetleg rá lehetne kérdezni, hogy mit használnak.
Akkor meglehet, hogy annak a tisztítószernek a maradványa, amivel az osztálytermeket takarítják. Tehát amit a feltörlő vízbe raknak.
Egy ilyen órájuk: torna óra, vagy mi? És az alig-fűtött teremben, a hideg padlón zokniban? A tanár/nő is zokniban van? És nem fáznak meg?
További ajánlott fórumok:
- Újra nekiállok diétázni! Lenne kedved velem tartani?
- Kinek van kedve velem tartani?
- Zsírbontó keménymag - 90 nap mozgással és diétával július 18-tól. Ki akar velem tartani?
- Kinek lenne kedve velem tartani?
- Fogyózok, nincs kedvetek velem tartani?
- Milyen fehérítési módszerek vannak, amikkel tényleg fehéren tartható 1-1 ruhadarab?