Falfestéshez tudsz tanácsot adni? (tudásbázis)
Ittse semmilyetse. :) Burkolni előnyösebb lenne.
Sziasztok.
Segítségeteketet szeretném kéri, a konyhám falát szeretném fémy színű ezüstre festeni. Milyen festéket használjak, hogy vízlepergető legyen és bírja a hőt is, mert ott a fözölap és a mosogató is. És hogy csillogó fém hatása legyen?
köszi
Ez egy színű lett végül. Egyébként szerintem amire Te gondoltál azt egy összegyűrt ronggyal lehet elérni a legegyszerűbben.
Így már más. Ezt egy szivaccsal könnyen elérhetted volna. További jó munkát:-)
semmiféle formát alakot nem akartam:)én fogalmaztam bénán:)a festékkel akartam szabálytalan összevissza csíkokat :DD
de maradtam az egyszerű formáknál:))))
nagyon jókat vidultam így reggel :DDD
szép napot nektek:DDDD
azért nem jöttem,mert festettem:)))s a gépet ma tettük vissza a helyére:))))))teszek fel egy fotót:))
nem profi munka,de ahhoz képest... nekem nagyon tetszik:))))))))
köszi a tanácsokat:D
Biztosan ő is kíváncsi, csak vagy közbe jött valami, vagy úgy van vele, hogy majd holnap elolvassa azokat a baromságokat amiket írunk.:)))
'Jóvannna, magamból indultam ki, ha feltennék egy kérdést kíváncsi lennék a válaszokra is :)
Most nem, de majd ha lesz ideje biztosan válaszol a mi felvetéseinkre. Feltette a kérdést, de valószínűleg más dolga is van mint a válaszokat figyelni állandóan. Majd talán holnap. Lehet, hogy nem netfüggő még.:)))
Látom a fórumindító már nem is foglalkozik a témával, pedig nagyon kíváncsi vagyok,és nyitott az új dolgokra, de, ezt én nem tudom elképzelni milyen lehet, sosem láttam még.
Szerintem a vonalak egyenesek. Ahhoz elég egy karton lap, oda teszed a vonal mellé és hengerrel lefested a mellette lévő területet. Aztán teszed a másik oldalra, ott is megcsinálod ugyanezt és így tovább.
régen:) ma már a festő is ragaszt:)
Szerintem jól értetted.:D-de hogy szerinte is?:-)
Boltiv nem egyenes!:-) Annak a kijelöléséhez a kicsapózsinor ezért nem alkalmas.
De van még egy ötletem,sablont csináljon papirokból a kívánt ivet rámásolni a jelen elvágni és lehet tolni fel le.
fess bátran, ha nem sikerül azt mondod a vendégeknek hogy a festő szúrta el:)
Na de le kell ragasztani,hacsak nem Picassó :D mert különben össze vissza keni az egyik szin a másikat.
Azt csak hosszabb csíkoknál szokták nem egy boltíven.
Az egyenes vonalakat csapózsínorral szokták előcsapatni, nem ragasztóval.
Ne ragassza erősen rá, meg az sem mindegy mit ragaszt rá. Igazad van,ezt elfelejtettem leírni, hogy ne erősen nyomja rá a falra a ragasztót. Ha rossz a fal minősége, akkor meg bármi leszedi.
arra ügyelj, amit kikeversz szín, ha megszárad a falon már nem olyan színű lesz.
Elment az egyik ismerőséhez és lefényképezi.:)
Még nem is láttam ilyet. De ha öntapadós szalagokat ragasztasz olyan távolságra amilyen szélesen szeretnéd festeni, akkor megoldható, egyenletes csíkokat tudsz festeni.
Én nagy falfestő vagyok, de ha valaki igazából azt sem tudja mit is akar, akkor úgy nem igazán lehet segíteni neki... meg mintha el is tűnt volna a kérdező.. lehet már fest! :))
Sajna se csikókat, se lovakat nem tudok festeni,így velem se mész sokra. Falimatricával is megoldhatnád:)
Így tényleg, főleg ha még azt is nekünk kell kitalálni pontosan miről is van szó. Pedig nagyon segítenénk.:)
:) így látatlanban amúgy tényleg nehéz tanácsot adni..
Sejtem már. Vannak csíkok összevissza és közte néhol trapéz, néhol háromszög, vagy bármi alakzat jön ki és azok különböző színűek.
Nem tudom jól gondolom-e.
Szerintem arra gondolt hogy nem egyszínűre szeretné festeni a boltívet hanem több színt vinne bele...:-) de lehet még annyira Ő sem tudja.
Ötlet:rajzold le magadnak egy papirra.:-)
További ajánlott fórumok: