Fáj a farokcsontom... (beszélgetés)
Sziasztojk!
Réi forum,de ugyanúgy vagyok mint az utolaó hozzászóló!
Ha ülök és utána felállok borzasztóan fáj a farokcsont környéke! Alig tudok járni utána 5 percig,aztán ahogy mozgok fokozatosan múlik el...
Ágyban megforduláskor is fáj,illetve előrehajoláskor és tüsszentéskor.
Folyamatosan ülök (legalábbis amíg nem fájt) mert irodai munkám van és egyebként is mozgásszegény az életmódom.
Jövő béten megyek orvoshoz,de addig is szívesen fogadok tanácsot vagy csak megnyugtatást,hogy másnak is volt ilyen ütés/esés nélkül is.
Wecuska, grizus!
Köszönöm, hogy írtatok! Egy kérdésem volna, a csontkovács milyen beavatkozást végzett? Én sajnos egyáltalán nem tudok ülni annyira fáj. A munkán fele részt számítógép elé köt, ilyenkor térdelek...
Én is a csontkovácsot tudom javasolni.
Én kb. két éve leestem a telken a lépcsőről az említett testrészre. Iszonyúan fájt, mozdulni se tudtam egy darabig. Aztán elmúlt, de azt vettem észre, ha huzamosabb ideig kell ülnöm, pl. egy előadáson, akkor baromira fáj ha megmozdulok. Ha puhább a szék, pl. fotel vagy közlekedési eszköz, akkor nem. Mostanában viszont azt hiszem, elmúlt. Ezt le is kopogom.
Nekem is fáj. Nálam nem volt sérülés, tehát nem is tudom mitől lehet. Hamarossan felkeresem a körzeti orvosom, de én is olvastam, hogy elég sokrétű és nem mindig eredményesek a kezelések.
A manipulációs kezelés fáj?
Sziasztok!
Tavaly augusztus óta fáj a farokcsontom, egy csúszdaparkos hétvége után. Eleinte csak felálláskor fájt, később már ülés közben is. Jelenleg -több mint egy évvel a sérülést követően- a fájdalom állandó, időnként éjszaka arra ébredek fel.
Természetesen ezalatt több orvosnál is megfordultam. A diagnózisok nem voltak egyértelműek, mert a RTG.és MR lelet nem mutatott ki jelentős deformációt, így mindenki csak elméletek alapján kereste az okot. Szedtem gyulladáscsökkentőt (szteroidot, nem szteroidot).Kaptam Diphrophos injekciót, voltam fizioterápián több alkalommal is. Manuálterápiás kezeléseken is átestem. Jelenleg manipulációs kezelésre járok (ez utóbbit végbélen keresztül végzik, a csontot mozgatják meg azért, hogy az izomblokkok megszűnjenek, melyek az ízületet tartják rendellenes helyzetben). Az egyik orvos a csont amputációját is javasolta, de szinte minden az ellen szól, veszélyes műtét és csak ritkán oldja meg a problémát.
Nincs több ötletem. Ismertek valakit aki felépült ebből a betegségből?
Én ülőmunkát végzek napi minimum 8 órában. El szoktam hagyni a helyem, nem aktív 8 órát ülök, de a többség ülés. Én is gondolkoztam már ezen, hogy mi fájhat, aranyérre is gyanakodtam, de a farkcsontnál jutottam ki én is. Nem mindig, néha előjön, olyankor megpróbálok üléspózt váltani.
Virág3, Neked már elmúlt? Ha igen, mitől, hogyan?
Szia!
Hát már nem tudom, mi volt a gyógyszer neve, d semmit nem csinált. Azóta is ugyanúgy fáj, kezdem megszokni sajnos. De lehet a B vitamint én is kipróbálom, de csak tablettában, hátha az is jó lesz.
További ajánlott fórumok:
- Mitől fájhat a farokcsont már 2 hete?
- Nagyon beütöttem a farokcsontom, alig bírok járni, de ez két napja történt, miért most jött ki?
- Volt már valakinek köztetek eltörve a farokcsontja?
- Mitől lehet, hogy farokcsont tájékon izzadok a legjobban?
- Sziasztok!Volt valakinek olyan problémája hogy szüléskor elmozdult a szeméremcsont ill.a farokcsont?Gyógykezelés?