Fahéjas korongok recept

20 dkg vaj
6 dkg porcukor
3 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojásfehérje
25 dkg liszt
őrölt fahéj
olvasztott csoki
A Fahéjas korongok elkészítési módja:
A vajat robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot, a sót és a tojásfehérjét. 1 percig keverjük, egyre kisebb fokozaton, majd fokozatosan adagoljuk bele a lisztet, késhegynyi fahéjat. Ekkor már a legkisebb fokozaton. Az így kapott tésztát kinyújtjuk ujjnyi vékonyra, majd pogácsaszaggatóval lyukas korongokat szaggatunk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a tetejükre pici fahéjat szórunk, olvasztott csokit csurgatunk. Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. nov. 23. 13:02
A fahéjas korongok elkészítési módja és hozzávalói.