Fahéjas diós recept


1 bögre cukor,
1 bögre darált dió,
1 bögre tej,
1 bögre liszt,
2 evőkanál natur kakaópor
2 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
1 teáskanál őrölt fahéj,
kevés szegfűszeg,
10 dkg lekvár,
maradék télapó
A Fahéjas diós elkészítési módja:
Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a dióval, a sütőporral és a fahéjjal, szegfűszeggel, kakaóporral, majd a tejjel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól dolgozd össze, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd 180 fokon 40 percig vagy tűpróbáig. Még forrón kend be forró lekvárral, és öntsd a tetejére a mikróban kevés olajjal felolvasztott télapócsokit. Ha megdermedt a csoki a tetején, lehet szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e61ee7c124, 2011. jan. 1. 19:27
A fahéjas diós elkészítési módja és hozzávalói.