Ezt megteheti próbaidő alatt? Vagy ügyvéd létére ő nem ismeri a jogot? (tudásbázis kérdés)
Nem vagyok pályakezdő, de a pénz kell. Szerencsére adódott jobb hely, ezt visszamondtam.
Állandóan nem teszi meg, most hagyja ott a titkárnője, nála kell betanulni. De hogy két hónapig????? Utána pedig 3 hó próbaidő???? :(
Én csak azért írtam, merthogy ha fizetést nem ad, attól bakker a dolgozónak van kiadása bőven...Hát legalább annak egy részét fizetné...
Másrészt fogást lehetne rajta találni, csak tudja, hogy azért egy pályakezdő nem rögtön feljelentéssel kezdené a pályafutását..
Szomorú, hogy ennyire ki tudják használni az embereket..:(
Egy ügyvéd, gondolom én, azért jogilag csak képben van, hogy ne találjanak rajta fogást.
Mostanában az a ritka, hogy valaki utazási ktg.-t ebédpénzt térít a dolgozójának.
Sajnos az nem egyedi eset,mások is megteszik,nem csak ügyvédek:(((
Sőt,Pesten olyat is hallottam,hogy 100ezret kellett fizetnie a gyakornoknak,hogy egyáltalán ott dolgozhasson.Mert jó hírű iroda,sokat tanulhat,kell a gyakorlat és kaphat jó ajánlólevelet.Amíg sok a jogász,lesz ilyen:(((
Sajnos, amíg vannak olyanok, akik ebbe bele is mennek, addig meg is teszi..:P Jó lenne, ha már vki feljelentené..Ki tudja mióta csinálja ezt....
Senki nem kérdezett rá, hogy ezt mégis hogy gondolja?!? Bejárás: benzinköltség vagy bérlet? Azt is zsebből fizessétek? Munkaruha? Adjon rá pénzt, ha már fizetést nem ad...Na, meg kajapénz mindenképpen, hiszen aki 2 hónapig ingyen dolgozik, nem lesz miből kaját fizetni, na meg a lakbér árát is elkérném addig, vagy oldja meg a lakhatásom...
Megőrülök az ilyesmitől, komolyan....Szomorú, hogy vannak, akik belemennek, dolgoznak hónapokig ingyen, utána simán elküldi őket, s jöhet a következő turnus ingyen, s ki tudja, mióta megy ez?!? Hát igen, nemhiába élnek a rabszolgatartók jobban...
Annyit tehet meg, amennyit megengedsz neki. Nem kell elvállalni, és megoldódott a probléma.
Sajnos sokan visszaélnek a helyzettel, de mindenhez minimum két ember kell.
óóó, a munkaidőt el is felejtettem leírni! :D
szóval reggel nyolcra legyen minden tipp-topp (ez még OK is), van egy óra ebédszünet, utána 5-ig munkaidő, de általában 6-7.
Húsvét, halottak napja, anyák napja, egyéb ünnepeket, szombaton, és vasárnap általában bent kell lenni, mert ilyenkor jönnek a "nagy kutyák".
Tehát ha jól értem, 2 hónapig még a rabszolgáknál is semmibbért fogtok dolgozni? Hiszen ők legalább ételt kaptak...
Én megkönnyíteném a 4 kiválasztását azzal, hogy önként és gondolkodás nálkül a közelébe sem mennék többé!!!
Jah, de, mégis: amikor a bíróságra beidéznek, mert feljelentettem, egy teremben kell lennem vele. Azt még pont kibírnám. :)
Nem teheti meg és eltűrni se kell, max nem vállalod el a munkát.
Attól, hogy ügyvéd az aki foglalkoztatni kíván, még nem garancia arra, hogy minden szabályosan fog működni. Sajnos tapasztalat, dolgoztam egynél és a végén kiderült, nem jelentett be, utolsó béremet nem fizette ki és a munkaidő korlátait, szabályait se tartotta meg.
Nem.
Ha jól értem, konkrézan hónapokig ingyen akar dolgoztatni embereket.
Írásos bizonyíték van? Szerezz!
80-an jelentkeztünk egy állásra, négy marad a végén. Az ügyvédnő úgy tervezi, hogy 1 hónapig a négy főt felváltva fogja dolgoztatni. 1. nap délelőtt 1. jelölt, 1. nap délután 2. jelölt, 2. de 3. jelölt, 2. du 4. jelölt.
2. hónapban az utolsó kettő fog dolgozni 1-1 napos váltásban. Ez alatt a két hónap alatt 0, azaz nulla ft fizetést szán nekik.
3. hónapban minimálbér további három hónapos próbaidővel.
ezt tényleg el kell tűrni?????
További ajánlott fórumok:
- Az óvoda megteheti-e, hogy nem engedi, hogy a gyerek ne aludjon ott?
- Ezt tényleg megteheti a NAV?
- Aki megteheti, hogy segít, kérem segítsen!
- Próba nap: megtehetik, hogy azt mondják, erre a napra nem jár fizetés?
- Ezt megteheti a munkáltató?
- Református lelkész kiutasította a templomból az ökomenikus esküvőre készülő jegyespárt és a katolikus plébánost. Megteheti ezt?