Ez krupp lehet? (tudásbázis)
Megkérdezhetem milyen gyógyszert írt fel?
Mielöbbi jobbulást!
Ilyenkor nagyon fontos, hogy megnyugtasd a kicsit. Ha sír, akkor az amúgyis szűk légutak még jobban összeszűkülnek.
A hideg, párás levegő lehúzza a duzzanatot, tehát ilyenkor azonnal nyitott ablakhoz kell állni vagy kimenni a friss levegőre. Nyáron esetleg a hűtő elé is lehet állítani a gyereket.
Ha ez megvan akkor egy fél Ca ampullát kell megitatni vele egy kis vízben.
És ha mindez nem segít akkor van erre kúp, Rectodelt a neve.
Nekem mind a két gyerek kruppos. Vettem hidegpárásítót, nagyon jó! Amikor ugatósan kezd köhögni, feltekerem maxra és nem kell a gyereket egész éjjel cincálni, nyugodtan tud aludni.
Fontos, hogy a váladékot minél elöbb felszakítsuk, erre nyákoldót, gyulladáscsökkentőt kell adni illetve köptetőt. Nekünk a inupret vált be, illetve köptetőnek a Prospan, de jó volt a gyógyszertári Terpini is.
Egyébként lehet nektek "csak" légcsőhurut van, az is ugatósan köhög de nem fullad mint a krupp. Kruppnál nehezített a belégzés, alig kap levegőt a gyerkőc és sípol is...
Lehet baja a kicsidnek, ha kruppra gyanakszol, azt úgy tudom, veszélyes a kicsikre, ha lerakódik a sok váladék, a szűk légutat hamar eltömítik. Még ma vidd a dokihoz, jobb félni.
Mondjuk lehet légcső hurutja van, és ha napközben nem annyira köhög, és inkább éjszaka, a váladék csorog hátra, és attól "fulladozik". Mézes tea, hagymatea, folyadék ilyen esetekben sokat segít. Nem merem mondani a csodaszereket, Sinupret, Erigon és társai, mert nem minden gyereknél hat.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet ismerkedni a Hoxán, keresgélni a tagságban?
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?