Ez cukorbetegség jele a magzatnál? (tudásbázis kérdés)
Engem is azzal riogatnak, hogy nagy lesz a babám, merthogy a cukorterhelésem magas lett, így mindjárt mondták nekem is, hogy cukros vagyok. Hétfőn voltam diabetológián, ma kapok étrendet egy oktatás keretében, de mindennap mérem én is reggeltől estig a cukromat. Tegnap este kíváncsiságból megnéztem, hogy ha 3 szelet kenyeret megeszem vacsorára, mennyi lesz a cukrom. Ennyit tényleg nem szabad ennem, bármennyire szeretnék, és éhes vagyok. Én azt hittem, de mondta valaki, hogy attól, hogy nem hízik a kismama sokat, a baba akkor is hízni fog. Remélem, hogy nem lesz tényleg nagy babám, mert eddig kb. 7-8 kgt híztam. Még ha 2-3 kgt híznék, az lenne a jó. Nem nagyon eszem már édességet, nasikat, a fehér kenyeret leváltottam barna kenyérre, amit cukorbetegek is ehetnek, de amíg terhes vagyok, nem ehetek sokat tényleg, be kell látnom.
Az en kisfiam vegig nagyobb volt az atlagnal, hozzam kepest foleg -158/55 esten teherbe.
Mivel IR-es vagyok, vegig monitorozva volt a cukrom (napi 5x mertem), tokeletes volt.
A 35. heten 3,5 kilonak mertek, a 39. heten 4,14 kiloval, es 59 centivel. Tokeletesen egeszsegesen szuletett, csak apukara utott, az o csaladjaban mindenki nagy. 😁
Engem is riogattak a 4 kg feletti babával, a szülésem után pedig mondták, hogy egy 3 kilósat is nehezen szültem volna meg...
Köszönöm') aggódtam is, hogy nagy lesz. A szülésznő trükkös volt, mondta, hogy ó nem lesz ő 4 kg sem.
Szerintem csak nem akarta, hogy annyira bepánikoljak.:D
Ez igen! Gratulálok! Ahhoz is, hogy megszülted!;)
Hozzám képest is nagy volt a gyerekem, nehéz is volt emiatt a szülésem, de nem gondolták így sem.
Szerintem egyáltalán nem volt nagy a babád, mostanában sokszor 4,5 kg feletti babákról hallok:D
Az enyém 4150 gramm volt de senki sem gondolta, hogy cukorbeteg lenne. Persze nézték a cukrát míg bent voltunk mert nem nagyon akart enni és nagyon leesett neki az elején.
Hozzám képest volt nagy, azt mondták ...
3700 gr-os babát cukrosnak gondolják?
Az én fiam 3800 gr-al született és 50 cm-el szintén, de senki nem vizsgálta, hogy cukros e. Teljesen normális kinézetű baba volt, nem volt még husis sem.
Én viszont sokat híztam 23,6 kg-ot.
Egyébként, ha megnézitek a babák fejlődését, akkor látjátok, hogy a babák az utolsó hónapokban gyorsan nőnek, akár 1 kg-ot is hízhatnak;)
Én 174/60-al szültem egy 3700 gr-os (50 cm) babát, Őt is rögtön vitték cukrot nézni, de kutya baja volt.
Nálunk nem is becsülnek súlyt, mert nagyon pontatlan lehet ...
Szerintem ne izguljatok előre! :)
Lehet benne valami, mivel a kislányunk is magasabb már most a kortársainál.
Mondjuk én nem bánom, (sok a magas fiú!) a Családunkban mindenki 170, vagy a feletti magasságú.
Csak arra gondoltam, hogy gyakran előfordul, hogy ha az apuka jóval magasabb az anyzkánál, akkor a magzat is nagy. Ilyenkor általában kesőbb is magasabb kortársainál.
Apuka 180 cm magas, én 170.
A baba már nem baba, (azért is írtam az elején, hogy "anno") 9 éves és köszönöm szépen tökéletes a fejlődése,(a kortársaihoz képest is) eddig kitünő tanuló volt.
Kíváncsi lennék, hogy apuka milyen magas, illetve a baba azota hogy fejlődik a kortársaihoz képest.
Soha nem voltam túlsúlyos, az orvosom azért is csodálkozott hogy ekkora babám lett, mivel nem jellemző.
Ezért is kérte a vizsgálatokat.Mondjuk a hasam volt óriási.
Habár mostanában olvastam elég sokat, akik vékonyan kezdik a terhességet, és nagy babájuk születik.
Sajnos nekem is van olyan ismerősöm, akinél a terhesség alatt alakult ki cukorbetegség.
Az tényleg nem sok. Meg ha 60 kg-ra vissza állt a súlyod, akkor előtte se volták 120 kg és két ajtós szekrény ,hogy nagy baba legyen.
De azért a legtöbb esetben a nagy súlyú baba, az anya cukorbetegsége miatt van.
Ha hiszed ha nem, 5.2 volt a cukrom, csináltak terheléses vizsgálatot is épp a súlyom miatt. Egyáltalán nem diétáztam, de kb. fél év alatt visszaállt a súlyom az előtte levőre, 60 kg-ra.
Mennyi volt a cukrod? Terhelésnél sem volt gond? Mert ha te ennyit hízol és a baba is nagy súlyú, ott azért szinte mindig cukor gond van. Valszeg egy diétával a Te és a babád súlyát is kordában lehetett volna tartani.
Annyit még hozzátennék, hogy sem előtte, sem utána nem volt baj a cukrommal!
Itt arról van szó,hogy a baba hìzott 1hónap alatt 1kgt,nem az anya..
Én anno 4 kg-ot szedtem fel az utolsó 2 hónapban, (összesen 20 kg-ot) meg is lett az eredménye, több mint 4 kg. lett a "kislányom".
Nálam is több vizsgálatot végeztek, de nem volt semmi gond!
Igen általában az anya terhességi cukorbetegségével függ össze, ha nagy súlyú a baba.
Mármint nagy babáim voltak,emiatt kellett pár plusz vizsgálat,de hál istennek nem volt gond.
Sógornőm lassan a 8ik hónapba lép.Utóbbi ultrahangon doki látta,hogy a baba 1hónap alatt 1kgt szedett fel.Ez mi miatt lehet?Tesóm többet nem mondott,de nekem annó a nagy súly miatt gyanakodtak cukorbetegségre,emiatt gondolom,hogy talán ott is ez lehet.Volt már valaki így?Mi okozza a hirtelen hízást?
További ajánlott fórumok: