Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Extrém introvertáltan kapcsolatban fórum

Extrém introvertáltan kapcsolatban (beszélgetés)

1 2
35. bajk (válaszként erre: 2. - Globus)
okt. 1. 13:25

Kedves Globus! Kedves Fórumnyitó!

Talán így tudnám röviden összefoglalni:

• a sülve-főve együttlétet igénylő nem érti miért kell a másiknak egyedüllét,

• az egyedüllétet igénylő pedig nem érti miért kell sülve-főve mindig együtt lenni a másikkal.

MINDKETTŐ EGY IGÉNY, és úgy tűnik, hogy lényeges, nem kisebb fontosságú dolgok. Vajon, teszem fel a kérdést, elsöpörhetem a másik igényét? Az elsöprés nem azt jelenti, hogy nem tisztelem a társam igényét?

Úgy gondolom, hogy ITT KÉNE BELÉPNIE A KOMPROMISSZUMNAK. EHHEZ ALAPVETŐEN KELL A KOMMUNIKÁCIÓ, a kendőzetlenül őszinte, visszacsatolásokkal kellően gyakran megismételt, amiből a másik érezheti, és egyértelműen tudhatja, hogy az adott téma mennyire fontos az illetőnek és hogy milyen mennyiségben van arra szüksége (mint például az adott esetben egy-két nap).

Beleképzeltem magam a sülve-főve típusba. Ha valakit nagyon bírok, azért nem rossz dolog ezt kiélvezni. De ha azt látnám, hogy a párom egy-két nap alatt igen-igen feltöltődik és aktív lesz az „adásszünettől”, és a velem való kapcsolatra is igaz ez, akkor már én kérném Tőle, hogy legyen egy-két nap „adásszünet” és nem Neki kellene kérnie tőlem.

Nos, félig humorosan folytatva:

Sőt, több „adásszünetet” igényelnék, amivel még jobbak mehetnének a dolgok, természetesen kettőnk között is. És még akkor is, ha elvetemült sülve-főve együttlétet akaró lennék, én magam szerelnék fel egy külön zárat, amihez csak a párom kapna kulcsot. Így az előre megbeszélt „adásszüneti” napokon, még akkor sem tudnék bemenni a lakásba, ha a sülve-főve együttlétet akaró énem ott toporogna az ajtó előtt.

Biztos szomorú lennék, viszont másnap egy 200 százalékra feltöltődött párom lenne, így rögtön le lennék hengerelve.

Még a végén az is előfordulhatna, hogy annyira „adásszünet”-igénylővé válnék, hogy a párom akarna folyton velem lenni 😊.

Nos valamit valamiért! Valamit be kell áldozni, hogy extrát kapjál.

Visszatérve komolyra:

Az alapvető szükségleteinket, úgy gondolom, hogy egyértelműen és világosan kommunikálni kell. És ha nem respektálják, akkor egyértelműen, egyre határozottabban és gyakrabban kommunikálva el kell mondani, hogyha nem teljesülnek egy minimális szinten, akkor a kapcsolatnak vége lehet.

Természetesen ésszerű és kompromisszumos határokat kell húzni, a másik fél véleményét, érzelmét, lelki világát, vágyait stb. figyelembe véve. Fontos lenne, hogy a gyakorlati tapasztalások után gyakran történjenek a visszacsatolásos beszélgetések és a tapasztalatok alapján lehessen finomítani vagy újra meghatározni az elvárásokat és határokat.

Őszintén remélem, hogy sikerült valamennyire segítenem, illetve más aspektusokra is rávilágítani.

További szép napot kívánok,

Üdv.

34. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 23:48

Két ellentétes személyiségtípusban vagytok. Ahogyan írtad, introvertált vagy, de ő extrvertált. Az előbbi valóban úgy töltődik fel, hogy elvonul, énidőt hoz létre. Sajnos az ilyen kapcsolatok többsége hamar véget ér.

Mégis megmenthető, ha a külünbségeket tudják kezelni. Inkább jobb lenne szerintem napi három óra énidő neked. De neki meg arra van szüksége, hogy vele legyél és foglalkozz vele, csináljatok aktív közös programot. A filmnézés nem az, mert ő impulzív és szeretne aktivizálódni. Én nem gondolnám, hogy narkopata, mert akkor nem szeretne, nem akarna beszélni sem veled magán kívül és fél évig nem tettetik.

Leírtad azt is, milyen problémák állnak fenn, ez nagyon fontos. Bemásolom:

A leterheltség,a stressz és sajnos adósság

Az énidő és vegyük ide a közös programot, mert neki meg az kellene csak a másodikat oldaná meg a te esetedben. A leterheltséget nem, ezért a házimunkát meg kell oszd vele. Kérdés ő mennyit és mit csinál. Általában az extrovertáltak nem szokták elhangyagolni a napi feladataikat, főleg a gyerek mellett vagy ha éppen ha munka árán is lehetősége van veled lenni, kihasználja azt és veled együtt csinálja. Legyen így, nem kell előre megcsináld ezt, amire hazatér.

A harmadik probléma az adósság. Ebbe most nem akarok belemenni, mert nincs részletezve és nem is erre keresel megoldást.

33. Ágio8405 (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 23:11
Sajnos kifogt egy pasit akivel nagyon nem vagytok egymáshoz valók. Ha meg lenne a két nap attól még ugyanúgy zavarja a pár percenként bejön puszit adni meg melléd ül amíg dolgozol stb. Szerintem ebből nem lesz kielégítő helyzet mindkettőtöknek. Ahhoz túlságosan különböztök.
32. Channa* (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 23:08

Én egy kicsit sem értelek.

Hogy jön ide a gyerek? Amikor kicsi volt, akkor lepasszoltad és a férjedet elküldted otthonról?

Ha így volt, egy kicsit sem csodálkozok azon, hogy elváltatok.

Mi a fenét lehet 2 napig töltődni? És mi abban a töltődés, hogy egyedül gubbasztasz otthon?

Saját vállalkozásban is kell dolgozni? Minden nap? Nem lehet megoldani a szabit?

Miért nem te utazol el havonta 2 napra? Ez eszedbe jutott már?

Foglalj le minden hónapra egy hotelban egy szobát és legyél ott egyedül.

Hát szép is lenne, ha a társunkat arra kényszerítenénk, hogy napokra ne tegye be a lakásba a lábát, még akkor is, ha nem közös a lakás.

De, neked mindenképp orvosra van szükséged!

Kicsit lehet az ember egyedül, de nem havi 1 napot, főleg úgy nem, hogy az a másiknak nem felel meg. Igen, tudom, most jön az, hogy neked meg erre van igényed. Akkor rúgd ki a pasit és élj egyedül. Szinte minden nap tudsz töltekezni, ha nincs veled senki;)

Miért nem beszéled meg a gyereked apjával, hogy akkor vigye el a gyereket, amikor a párod is a gyerekével van? Így, akkor tudnál töltekezni fél napot is! Sőt! Lehet, hogy többet, is! Bár legtöbbet úgy tudsz töltekezni, ha a gyerekedet oda adod valakinek, a pasidat meg kirúgod, hiszen akkor állandó töltekezéssel telhetnének a napjaid...

31. Regin_a (válaszként erre: 17. - Holurt Waxhton)
szept. 30. 22:15

Szerelem, ha egyik a másikát repülni hagyja,. de ha lezuhan, fél szárnyát kölcsönadja.”

Éltünk laZÁn egymástól függetlenül

Mondtuk is nindig, azért vagyunk még együtt mert külön élünk

Az utóbbi időben kijött a szöveg, bezzeg akkor elvehettél volna feleségül

Miért is lett volna az jó?

A topikinditónak mondom, ne engedj a két laza napból

szept. 30. 18:41

Na ebből pl. nyugodtan engedhetsz te is, nem kell mindent neked csinálni, nem az az életed hogy kiszolgálj másokat a saját károdra. Nem kell a párodat is gyerekedként kezelned, ez egy felnőtt férfi. Ha hazaér, főzzön ő, addig a gyerek leckét ír, te tudsz olvasni egy órát nyugiban. Vagy amíg ő kitakarít, addig menj el, sétálj egy nagyot egyedül. És szerintem ne megbeszélni meg kérni próbáld, hanem állítsd kész tények elé.

Amúgy semmire fizeti az albérletet, amit nem is használ? Akkor nem lenne logikusabb heti 1-2-szer ott aludnia? Ez eléggé szenvedésnek hangzik, hogy nem tud ellenni még egy másik helyiségben sem, hanem melletted kell ülnie, meg pár percenként bemegy puszit adni... Én tökre matrica típus vagyok, de ettől sztem eret vágnék.

29. birebora (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 18:40
Szerintem sokkal többen vágynak egy kis egyedüllétre mint gondolnánk. Úgyhogy ez nem kirivó és nem extrém, nyugi. Igenis harcold ki magadnak a vágyott énidőt.
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - 94a06e9696)
szept. 30. 18:20
A vállalkozásban is dolgozni kell... És nem értem,a gyermekem hogy jön ide,mikor vele 4-5 éve stabilan meg van oldva a dolog.Szerintem ez abszolút nem releváns,hogy mikor vállaltad a gyereked,tudtad,hogy... amikor valaki gyereket vállal,egyrészt egyáltalán nem tudja,hogy... mi lesz,hogy lesz stb. Másrészt nem is ez a problémám,hanem az,hogy a kialakított,megszokott ritmusom a jelenlegi páromnak nem tetszik.Az meg,hogy az elején milyen volt... Az ember nem 2 nap alatt ismer meg valakit és akklimatizálódik.5 év egyedüllét után pedig az,hogy valaki nagyon törődik veled,nem teher...Az viszont,hogy én nem tudok töltődni,teher és nem is egyedül nekem lesz az.Azt nem tudom megítélni,hogy mi elvárható és mi nem,mert csak 1x voltam házas és összesen 3 férfi volt az életem 36 éve alatt,de azzal sem igazán tudok mit kezdeni,ha nem elvárható,mert mindenki máshogy éli az életét.Úgy látom egyébként az eddigi hozzászólásokból,hogy az,hogy kicsit lehessen az ember egyedül,nem átlagon felüli igény.Na de majd megoldjuk,segítség volt nekem,hogy hogy látjátok.Köszönöm.
27. 94a06e9696 (válaszként erre: 26. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 18:11

Szerintem ez az egész több sebből vérzik.

Amikor vállaltad a gyerekedet, tudtad, hogy ameddig ki nem repül, ő bizony ott van. Az most mellékes, hogy elváltál, és az apja elviszi néha, mert feltételezem nem erre készültél.

Ha nem lenne külön albérlete, egyáltalán nem lenne elvárható, hogy 1-2 havonta neki kötelezően el kell mennie pár napra.

Az meg, hogy ő ilyen társfüggő, az gondolom a kezdetén is ilyen volt akkor kellett volna a sarkadra állni, és lefektetni a szabályokat. Ha neki ez így nem jó, akkor meg lehet keresgélni tovább.

Hiába jaj de kedves, amúgy jaj de jó ember, ha nem neked, mert láthatóan téged ez a fajta hozzáállás zavar.

Amúgy ha saját vállalkozásod van, akkor miért nem adsz magadnak 1-2 szabadnapot, és töltekezel abban a 8-9 órában, amíg ő nincs otthon?

26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Sirga)
szept. 30. 17:56
Ha nem tartana fenn albérletet,akkoris megoldható lenne szerintem.Meglátogathatná a szüleit vagy elmehetne a barátaival kikapcsolódni ő is...havi 2 nap egy kényelmes hotelben vagy valami programon a barátoknál szerintem a legtöbb férfi álma.De ha szállást kéne fizetni valamelyikünknek,az is beleférne azért havonta 1x,nem ezzel van a baj.Hanem azzal,hogy ez az ő szótárában azzal rokonértelmű kifejezés,hogy én nem vágyom a társaságára,bajom van vele,vagy nem szeretem eléggé,vagy hogy szó szerint elküldöm.Pedig az embernek nagyon jót tud tenni,ha néha csak magával van.Nem is igazán tudom elmagyarázni,1-2 ilyen nap azt szokta eredményezni,hogy megint tudok mosolyogni,érzek örömöt,van lendületem,könnyebb vinni az ügyeket,könnyebb intézni a napokat...megújulok tőle...
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Birebora)
szept. 30. 17:51
Persze,meg lehetne oldani,3000 nm-es a telek... 3 szoba... de ő mindig ott van,ahol én...ha dolgozom,mellém rakja a laptopot,és ott dolgozik mellettem,vagy játszik,vagy akármi.... Csak az edzős napjain van az,hogy ő 2 órát az udvaron van,de akkoris bejön pár percenként puszit adni..Én esküszöm,hogy nagyon nagyra becsülöm benne a jót,mivel az exférjem ennek szöges ellentéte volt és tudom,milyen,amikor valakinek nagyon rossz.De az is nagyon rossz,hogy lassan a saját fejemben se vagyok egyedül,mert ha 2 percre becsukom a szemem,megkérdezi,mi a baj.... Kezdem azt hinni,hogy tényleg banális dolgot várok el,de ha így is lenne,akkoris így működök... Ma még1x beszélek vele erről és elmondom,hogy nekem erre szükségem van,bár azt is nevetségesnek tartom,hogy ezt ennyiszer el kell magyarázni,vagy hogy egyáltalán kell...
szept. 30. 17:41

Én teljesen megértelek ,én is pontosan ugyanilyen vagyok.

Ha gondolod írj.

23. birebora (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 16:56

Az nem lehet, hogy neki ez igy roppantul kényelmes? Főzöl, mosol, vasalsz, takaritasz, mindene meg van.

Ő legalább besegit?

Eltudtok legalább különülni ha arra van igényed?

22. Sirga (válaszként erre: 16. - Boldogzokni)
szept. 30. 16:49

Ezen én is elgondolkodtam ... Ha nem tartaná fenn az albérletet, még érdekesebb lenne, így még egyszerűen megoldható (lenne). De ha komolyra fordul a dolog ...?

Másrészt, kedves FI, azt gondolom, a barátod teljesen más beállítottságú, mint Te, ezért elképzelhető, hogy tényleg képtelen megérteni az igényeidet. Próbálja, de nem megy, mert számára ismeretlen ez az érzés. (A jó szándékot feltételezem.) Viszont, mivel Neked erre valóban szükséged van, nincs sok lehetőség. Megszokik, vagy megszökik. (Ha látna engem, amikor túlfeszített vagyok, ez többé nem lenne kérdés számára. :D)

21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - New(l))
szept. 30. 16:39
Az úgy néz ki,hogy havi max 2x van a kisfiával fél napot,de nem egyben.Az anyja nem engedi el tovább,mert még kicsi.De egyébként nem,nem tudok,mert mint mondtam,nekem csak a teljes csend jelent kikapcsolást és töltést.Az ő láthatása n esik egybe sosem azzal,amikor az én fiam az apjával lenne..Irigylem azokat,akik tudnak rövid idő alatt frissülni,nekem sajnos olyan problémáim vannak,amiken nem könnyű és nem rövid idő túllendülni.Eléggé időszakos is..de korábban elég volt.Egyébként válaszolva valaki kérdésére igen,azt várom tőle,hogy havi 2 napra menjen el.Ott van neki az albérlete,vannak barátai,nem vagyunk házasok,hogy ez egyelőre gondot okozzon.Lassan a hobbijait is abbahagyta,nem megy már sehova senkivel,mióta velem van,pedig kifejezetten küldtem... Másnak az a baja,hogy az asszony folyton otthon akarja látni a férfit,erre az se jó,ha nem ilyen egy hölgy...De ha egy háztartásunk lenne,akkor is el tudna menni 2 napos programokra,legyen ennyi külön élete neki is.Nem akarok mindent együtt csinálni...Egyébként azt sem beszéltük meg,hogy itt lesz mindig,hanem valahogy úgy alakult,hogy nagyon hiányoztam neki,ezért rászokott,hogy munkából egyből ide jön,aztán végül az van,hogy fizeti az üres albérletet.... Az meg az én családhoz való hozzáállásom,hogy tisztaság,vasalt ruha,főtt vacsora legyen,minden el legyen intézve,hogy mindenkinek jó legyen a családban élni,létezni,hozott minta,engem nagyszülők neveltek,tőlük ezt láttam,nekem ez a normális.Ez azonban azzal jár,hogy ha nem vagyok egyedül,nem tudokúgy lazítani,mert akkor mindig van mit csinálni,akkor valamire vagy valakire folyamatosan oda kell figyelni.Ezen nem tudok,nem is akarok változtatni,de pont ezért nekem egyszerűen kell az az 1 vagy 2 üres nap havonta..mikor senkinek nem kell reggelit adni,senkit nem kell sehova indítani,senki kényelme és jóléte nem függ tőlem,csak csend,nyugi és pihenés van.
20. New(l)
szept. 30. 16:09

Először is, ez nagyon messze áll az extrém introvertáltságtól. Nekem ennél jóval több egyedül töltött időre van szükségem, mégis max. sima introvertáltnak mondanám magam.

Vannak olyan típusok, akik igénylik a másik jelenlétét, ha munka miatt távol is kell lenniük egymástól folyamatosan chatelnek, telefonálnak, minden elköszönés szeretlekkel zárul. Egy aktuális kollégám ezt megfejeli azzal, hogy ebédidőben még haza is ugrik az asszonyhoz.

Egy hét egy ilyen sziámi ikerségből, és valamelyik este már nem mennék haza véletlenül. :D Számomra ez rettenetes, mégis - itt is olvasni, hogy - vannak ilyen 0-24 órás párok, és állítólag meg sem unják egymást, lángol az erotika, jókat eszmecserélnek a közös munkájukról (ahol karnyújtásnyira ülnek egymástól), köszönik szépen, minden faca.

Egy kérdésem maradt a 8. hsz-odat olvasva: Enni miért kell neki adni? Esetleg béna vagy mi akadálya van annak, hogy megtápoltassa önmagát? Én igazán szeretek főzni (a konyhában alkotni), de a párod inkább hasonlít egy szeparációs szorongásban szenvedő kiskutyára, aki az üres tálka előtt várja boci szemekkel a gazdit, hogy aztán álomba dédelgesse.

Így hogy tudsz foglalkozni a gyerekeddel?

Amikor ő az övével van, te nem tudsz töltődni?

19. birebora (válaszként erre: 17. - Holurt Waxhton)
szept. 30. 15:46
Ezt én sem értem, hogy nem lehet megbeszélni?!
18. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:45
Meg van még az albérlete. Akkor havi 2 napot, de ha ennyire igényled akkor havi 2X2 napot maradjon ott. Minek megy hozzád minden nap ha te nem akarod?!
szept. 30. 15:41
Ez a pasi birtokolni akar téged, nem szeretni. A szeretet olyan kapcsolat, ahol engedi repülni a másikat az ember. A birtoklás az, amikor azt mondja, hogy persze, repülj amerre akarsz, de a lábadra kötött zsinór a kezében van. Talán az lenne a megoldás, ha hét közben az albérletében lakna, hétvégén pedig együtt.
16. boldogzokni (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:37

Nem teljesen értem. Havi 1-2 napot menjen el, vagy mit szeretnél hosszútávon?

Szerintem inkább rövidebb időszakokból töltekezz. Ha nekem tele a tököm, fogom magam, mondom a családnak, hogy elmegyek járok egyet, majd jövök, mobil van nálam. És kiszellőztetem a fejem, a hossza, távja attól függ, mennyire vagyok teli.

De egy családból sem tudsz havonta 1-2 napra kiszállni, ha komolyan gondolod vele, akkor mindkettőtöknek idomulni kell.

15. L’Engel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 13:17

Határozottan magyarázd el neki az igényeidet és az érveid. Ez nem arról szól, hogy nem szeretnéd őt, hanem a saját feltöltődési formádról. Innen kezdve vagy megérti, vagy nem.

Lehet annyira szerelmes, hogy most minden idejét veled akarná tölteni, de felnőtt emberek között működnie kéne egy olyan szintű érzelmi intelligenciának, hogy megértsék a másik fél oldalát és engedjenek is neki. Ha tényleg szeret, megérti.

Sokan azt hiszik, hogy úgy fognak megtartani egy kapcsolatot, ha folyamatosan a párjuk nyakában loholnak. Az igazság mégis az, hogy ez sokszor inkább ellenérzést vált ki a kedvesben.

szept. 30. 13:16

Nem tiszteli a határaidat. Vagy ami gyakorlatilag ugyanolyan eredményt ad: fel sem ismeri azokat. Téged valami módon a saját személyisége meghosszabbításaként kezel, neked mindig az ő rendelkezésére kell állni akkor és addig, amíg ő azt óhajtja.

Rádtelepszik, és érzékelhetően ő ebből töltekezik, - nem érdekli hogy az teneked egy idő után már teher.

Nem írom le, melyik személyiségtipus jellemzője az hogy állandó figyelmet és törődést "követel", - szerintem így kicsit sarkítva eléggé egyértelmű irányba mutatnak a dolgok.

Korántsem biztos, hogy meg lehet vele egyezni a te másféle igényeid figyelembevételéről.

Ha tényleg végképpen nem lehet, akkor valami radikálisabb lépést kell esetleg tenni.

13. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 13:05
Nem érti? Szerintem nem érdekli. Különben nem is kell értse, csak menjen el, hagyjon egyedül, amíg szeretnéd. ;) Máskor sincs tekintettel rád? A te igényeid nem számítanak?
szept. 30. 12:53
Mindegy, hogy milyen ellenérvet hoz, vagy hogy mennyire nem érti meg. Téged nem meggyőzni vagy megérteni kell, hanem elfogadni az igényedet. Te se meggyőzni akard, hanem jelöld ki a napodat, és tartsd magad ahhoz. Ennyi igazán nem nagy áldozat tőle arra, hogy ne egy idegbeteg legyen a párja. Vagy ha igen, akkor neki nem vagy annyira fontos, mint a saját maga kényelme.
szept. 30. 12:48
Ha nem tudnék egyedül lenni amikor akarok és nem lenne énidőm, már behülyültem volna.
10. michelle.r (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 12:42

Fogalmam sincs, hogy kell finoman intézni, mert sose volt szükségem rá. Mindkettőnknek szüksége van arra, hogy legyen "én ideje". A kölykökbe pedig bele neveltük.

Ha elmondtad, és nincs foganatja, nincs más hátra, mint hogy teszed, ahogy neked jó. Ő meg majd beleszokik. Vagy nem, és akkor majd lesz egy olyan párod, aki mellett nem fulladsz meg.

Nekem kifejezetten dühítő a hozzáállása. Oldd meg az én idődet addig, amíg neki más programja van. 🙄

9. liliom10 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 12:19

Most csak ismételni tudom az előző hozzászólásomat.

Vajon miért lett vége az előző kapcsolatának ? Ez a "minden percet együtt töltünk" felfogás nem okozhatta ? Mondd meg, hogy ha ezt nem érti meg,amit kérsz, akkor nem hozzád való ! Tiszta óvoda ...nem is, inkább bölcsőde ! Egy pici gyerek akar folyton az anyjával lenni.

szept. 30. 12:05
Az szokott feljönni ellenérvnek,hogy dehát ő dolgozik így is sokat,és ha hazajön,akkorsem vagyunk együtt,hanem csak tesszük a dolgunkat egymás mellett..Hiába magyaráztam neki,hogy neharagudj,de ha egy átlagos családmintát veszünk,akkor ott is ugyanez történik...A pároknak egyáltalán nincsen úgy szabad pár órájuk,hogy csak egymással foglalkozzanak... sőt,ha olyan a munkahely,a szülők alig látják egymást a hétvégéig...És őszintén szólva az,hogy én lógjak a másikon több órát,amíg feltöltöm(mert neki meg a ragadás a töltés),az nálam szóba sem jöhet,időpazarlás...Egész egyszerűen nincs 3-4-5 órám arra,hogy csak legyek.... Ez lehet,hogy az elmúlt 5 egyedül töltött év hozadéka,de ha nem az lenne,akkorsem érzem reálisnak a dolgot... megnézünk egy filmet,oké... de az,hogy amúgy folyamatosan mellettem akar lenni,meg velem... és mivel ő dolgozik kötött időben,elvárja,hogy amikor ő hazaér,akkor igenis töltsek vele annyi időt,amennyi neki megfelel... ezt nem tudom vállalni,de már ezt is elmagyaráztam neki ugyanígy... mindig oda jutunk,hogy rendben,oké,mnegpróbál kevésbé ragadni,meg megpróbál nem túl sok lenni,de ebben mindig van egy ilyen sértődés,vagy inkább egy ilyen alárendeltség,mintha nekem ez olyan szívesség lenne,amiért legyek hálás (bár úgyse történik meg) és amit ő határozottan a tudtomra ad,hogy szerinte nem helyes.... nem tudom,hogy beszéljem meg vele világosabban,azért is kérdeztem,hogy ezt ki hogy intézi finoman...de nem fogok lemondani a gyógyulós napomról többet,mert ma már konkrétan úgy érzem,hogy szétvet a feszültség.... kijött a fél éves hiányérzetem nagyon.... tegnap már össze is vesztünk,amikor megkérdeztem,hogy munka után nem menne esetleg kivételesen haza az albérletébe,hogy én pihenhessek,mert ha itt van,nyilván az nem pihenés... akkor további dolgom van,mert neki enni kell adni,csevegni kell,hogy milyen napja volt stb... ami szerinte normális egy kapcsolatban.
7. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 11:27

Már nyugdíjasok vagyunk, mindketten az első házasságunkban. Talán ebben hasonlítunk a férjemmel, hogy sosem akartunk folyton együtt lenni. Ezt el se tudom képzelni, hogy lehet kibírni.Van saját élete mindenkinek, akár csak néha a barátnőivel akar találkozni, akár egyedül vásárolni, akár csak egy ideig egyedül lenni.

A helyedben megmondanám a társadnak, hogy Neked annyira fontos ez a kérés, főleg a lelki egészséged miatt, hogy ha nem tudja elfogadni, akkor vagy lakjatok külön, vagy legyen v3ge a kapcsolatnak. Ha igazán szeret, akkor ezt tiszteletben tartja, ha nem, akkor ez nem szeretet, hanem elnyomás, önzés, birtoklás, finom agresszió. Később csak rosszabb lesz, ha engedelmeskedsz, és még az egészségednek is ártasz, de ki is fogsz ábrándulni belőle hamarosan.

6. globus (válaszként erre: 4. - Michelle.r)
szept. 30. 11:24
Nálunk már nincs gyerek, de így is van énidő szükséglet. Nem kicsit, nagyon :)
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook