Excelben kerekítés (beszélgetés)
5 tizedre kerekít a kerekítés szabályainak megfelelően (Tehát a kívánt szabályok szerint 0 vagy 5).
Így beírva az A1-es cella tartalmát kell kerekítenie 5 tizedre (persze a cellaformátumot számra kell állítani annyi tizedes jeggyel, amennyire szükséged van), azt már Neked kell megoldani, hogy a kívánt cellával számoljon. Én végig szoktam húzni az adott oszlopra vonatkoztatva a képletet, de nem tudhatom Neked sorban vagy oszlopban vannak a számaid, vagy teljesen szabálytalanul.
Ez hülyeség.
Kipróbáltam amit írtak neked képletet. Tökéletesen működik.
a/1 cellába beírtam hogy 17
erre kihozta a 17 abba a cellába ahová szeretném hogy kerüljön a kerekítás utáni érték a 15
Nem teljesen értelek. Ezzel a függvénnyel 0-ra vagy 5-re kerekítesz.
Az A1 helyére bármelyik cellát beillesztheted, én tettem egy próbát 11,1-11,9 között és korrektül adott eredményt.
és hogy ha több adatról van szó és a forint kerekítési szabálynak kell megfelelnie???
1,2 lefelé 0
3,4 felfelé 5
6,7 lefelé 5
8,9 felfelé 0 (10)
és ezek az utolsó számjegyek
=Hac$3((KEREK.LE(2,8,9;0);(kerek.fel(2,3,6,7;5))
Lehet, hogy csak a zárójelekkel van gond?
=Hac$3((KEREK.LE(2,8,9;0));((kerek.fel(2,3,6,7;5))
=Hac$3((KEREK.LE(2,8,9;0);(kerek.fel(2,3,6,7;5))
ezt hibásnak veszi
köszi a válaszokat!
nem sikerül egybe ágyazni a függvényeket.
segítsetek! több kritérium is van. :)
Kasználd bátran a KEREK-fügvényeket!
Egyébként, ha számformátumot úgy adod meg, akkor a tizedeseket szabályosan kerekíti.
szia,
a kerekle és kerekfel függvény erre van
:)
sziasztok!
Excelben kellene megoldanom hogy az összeadás vagy kivonás végeredményét fel vagy lefelé kerekítse az excel. pl. 6+12=17 nézze meg az utolsó számjegye mennyi és pl ha 7 akkor 5-re kerekítse le. 0,1,2 lefelé 0-ra, 3,4,5 legyen 5, 6,7 is 5, és a 8,9 legyen 10 illetve 0, Ez ugye a mai pénz kerekítési szabálya.
köszönöm a segítséget
További ajánlott fórumok:
- Fenék formálása, kerekítése
- Hogyan lehet wordben és excelben fájlokat illetve egész mappát mások számára láthatatlanná tenni?
- Egymás alatt vannak nevek a Wordben. Szeretném sorrendbe tenni őket, úgy mint az Excelben lehet. De itt a Wordben hogy kell?
- Hogy oldjam meg a sorszámozást az Excelben?
- Hogy kell a 2010-es Excelben a diagramot készíteni?
- Hogyan lehet Excelben a szavakat második betűjükkel sorba rendezni?