Eveszavar, hogyan probalod lekuzdeni. (beszélgetés)
Szia ! de csatlakozunk szolj mikor indul!!
En egykicsit felek a szamolastol de ti majd segittek ???!!
Sziasztok!
Szerintem más oka is lehet a sok evésnek. Nálam a lelki problémákr avezethető vissza leggyakrabban. Tehát ha valami rossz történt velem, akkor első utam a hűtőhöz vezetett. Ezt úgy oldottam meg, hogy inkább leírom, amit érzek. Ha nem akarsz naplót írni, akkor fogj egy papírt, írd le és tépd össze. Különben ha leírod, és visszaolvasod, látni fogod az egyszerű megoldást.
A másik, amit már említettetek, az unalom. Ilyenkor el kell menni futni, vagy betenni egy tornás DVD-t, a lényeg, hogy mozogj. Eltereli a gondolataidat és még jót is tesz. Ezt a megoldást csak néhány alkalommal sikerült alkalmaznom, mert kissé lusta típus vagyok, de olyankor hatott.
Nyugi, akkor már nem vagy nagy bajban, ha legalább diagnosztizáltad a problémát. Én is ugyanígy éreztem, de ez az első lépés, innen már a jó úton jársz, mert a helyesre törekszel, tuti sikerülni fog! Itt a hoxán már nem aktív a cikk, de a fórum igen, keress rá a keresőben, plusz itt van egy igazán inspiráló napló, jó kis kiszámolt kajaértékekkel:
Egy jó kis összefoglalás van róla a novagyok pont hu-n, diéta rovat, A diéta, ami megváltoztatja az életedet címmel.
szia, akkor van ez, ha nagyon kiéhezteted a szervezetedet. Én fogyi közben és utána is óriási falásrohamokba estem, és órákon keresztül nem bírtam abbahagyni. Rossz hír, de a megoldás az, hogy a drasztikus fogyikat kerülni kell, mert csak jojót okoznak. Az ember olyan, hogyha tiltott valami, annál jobban vágyik rá - én most úgy próbálok kifogni magamon, hogy mindennap más fogyit csinálok, így legalább biztos lehetek abban, hogy visszafogottan eszem. Pl. csináltam egy gyüminapot, ami után másnap azt se tudtam, milyen édességet tömjek magamba. Régen az lett volna, hogy "úgyis mindegy, fogyi majd holnaptól", és a hűtő tartalmának annyi, de most: ok, túró rudira vágyok, akkor ma kalóriaszámlálós diétát folytatok. Másnap megint jöhet mondjuk egy méregtelenítő zöldségnap. Tudom, hogy a valódi megoldás a kitartó, lassú fogyókúrás étrend lenne, de nálam ez is falásrohamokhoz vezetett, mert olyan végeláthatatlannak tűnt az idő, amíg be kell tartanom mondjuk az 1200 kalóriát. Így, hogy variálgatom a diétákat, egész jól megy:-) Mindig reggel találom ki, hogy melyik étrendet követem, mert úgyis érzem, hogy milyen megszorításokra lennék aznap hajlandó:-)
Ha könnyebb eset vagy, mint én, javaslom a Weight Watchers diétát, az rászoktat a helyes étkezésre, és könnyedén betartható, ráadásul bármit ehetsz, csak a pontokat kell számolni (nálam ez is amiatt bukott meg, hogy türelmetlen voltam).
Szia!
Velem előfordult már!!! De ez szerintem normális dolog, mert a fogyókúra alatt nagyon oda kell figyelni az étkezésre, sokkal többet foglalkozik vele agyban....
Velem főleg akkor fordult ez elő, amikor unatkoztam, vagy, ha valami lelki bajom volt....