Évente egyszer tüszős mandulagyulladás. mennyire veszélyes? (tudásbázis kérdés)
Tüszös azaz gennyes mandulára minden esetben indokolt az antibiotikum!!!
Nézesd meg mielöbb,és egy vérkép is kellene.AST -vel.
Érdemes mindenképp orvossal megnézetni és egyeztetni.
Kellemetlen szövődményei lehetnek...pl: csomókban hulló haj, vagy egy folton hiány, és ezek "csak" esztétikai részei a dolgonak
Két ismerősömnek is sürgősséggel vették végül ki a manduláit a fellépő szövődmények miatt.(egyébként elhanyagolták, nem mentek sose vele orvoshoz, ha fájt, csak akkor mikor már más tünetek is voltak)
16 éves koromban elkaptam egy nagyon ronda torokfertőzést, tüszős mandulagyulladást, az egész torkom tiszta fehér volt, nagyon magas volt a lázam is, 3 hétbe telt mire kijöttem belőle. Utána kihullott a hajam egy része és az utóbbi 2 évben volt még ilyen tüszős mandulám , de lázas nem voltam és pár nap alatt atibiotikum nélkül is meggyógyultam. Most megint begyulladt, semmi láz meg rossz közérzet csak irdatlanul fáj.
Most 20 éves vagyok, szerintetek ki kell vetetni vagy ennyitől még nincs rá szükség?
További ajánlott fórumok:
- Az én bébim csak hason hajlandó aludni, nem nagyon veszélyes ez?
- Elég ha évente egyszer megyünk el nőgyógyászhoz, ha nincs panaszunk?
- Olyan igazságtalan egy nővel: Évente egyszer, pár napra nagy nehezen eljutsz nyaralni és pont akkor van a havi lavina ....
- Van még lehetőség arra, hogy évente egyszer a szolgáltató ingyen elvégezze a gázkészülék felülvizsgálatát?
- Szoktatok citologiára járni évente egyszer legalább?
- Tapasztalataitok szerint, ha láz nélkül van egyszerre mandulagyulladása, fülgyulladása és arcüreggyulladása egy 4 éves gyermeknek, akkor...?