Eü. szakközépiskolai végzettséggel, általános ápolónő általános assziszetens C fizetési kategóriába jól van besorolva? (tudásbázis kérdés)
1. Szia! Közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényben mi van erről?
2. Ma úgy lehet valaki ápolónő, hogy elvégez valahol egy gimit, vagy szakközepet, tehát van érettségije és utána 3 év nappalin elvégez egy ápoló-HID képzést E kategória, akkor lesz ápoló, vagy 4 évet tanul fősulin és szintén ápoló lesz csak diplomával (ez volt régen a diplomás ápoló szak, de ma már a BSC rendszerben ez ápolás és betegellátás alapszak és itt kell az ápoló szakirányt választani.
Még valami van egy olyan végzettség, hogy ápolási asszisztens, ez nem "rendes" ápolót jelent ez nem egyenlő az asszisztensi végzettséggel. Ez az ápolónő asszisztensét jelenti, azaz segédápoló. ez 2 év. Nálunk sokat megtévesztettek, aztán mikor végzett, meglepődött, hogy csak ágyazhat, etethet, mosdathat.
Ja és van egyetemi okleveles ápoló szak is. Ez ápoló fősuli után 1,5 év.
Sziasztok.
Kicsit tanácstalan vagyok mert ebbe a kórházba úgy nézem mindenki így van besorolva. Ha meg máshol kérdezem pl. szoc otthonba) ott D-be lennék besorolva.
Értitek ti ezt?
Köszi.
Már léptem. Jogvédelemhez írtam levelet, most már csak a választ várom. 5 napon belül kell válaszolniuk.
Szia!
Szerintem menj tovább ez ügyben.
Nekem HID ápolói végzettségem van és E-s vagyok.
Senki?
Tanácsot is szeretnék kérni, hogy szerintetek továbbmenjek ezügyben valamerre?
További ajánlott fórumok:
- Párkapcsolatnál számít, hogy nem azonos végzettségűek a felek?
- Mennyire számít a végzettség, ha valaki bekerül egy ilyen családba?
- Azért nem akarja folytatni velem a kapcsolatot a párom, mert én doktor vagyok (jogász), és neki csak középfokú végzettsége van
- Ez még belefér a "kamasz csíny" kategóriába?
- Maxi cosi priori fix, vagy besafe izi comfort isofixes gyerekülést vegyek, 9-18 kg ig kategóriában?
- Kinek mi a végzettsége vagy mi lesz?