Ettem, hogy lefogyjak (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Ettem, hogy lefogyjak
:) csak magamból indultam ki, ha én valamit eldöntök, akkor azonnal csinálom. a fogyózás is ilyen (bár nagyon drasztikusan sose kellett).
900 kcal nagyon kevés, a szerveid működéséhez kell 1200. (ezt több helyen is olvashatod). mikor fogyóztam, olyan napi 1400-1500 körül vittem be és így is fogytam a kellő tempóban.
Hát most azért nem fogok egyik percről a másikra nekiállni zabálni csak azért, hogy az eddigi alacsony kcal helyett bezabáljam a minimum 1200 kcal-t!!
A "majd igyekszem" arra vonatkozott, hogy szépen, napról-napra egyre többet, és majd fokozatosan elérem azt a napi szintet is!!!
Egyébként mit gondolsz, honnét tudom, hogy jelenleg mennyi a napi kcal-bevitelem, ha nem abból, hogy vezetem a KB-t! Évek óta! Úgyhogy ezzel nem mondtál újat!!
Kösz!
De meglehet, hogy bele is halnék, ha most hirtelen az eddigi 800-900 kcal/nap helyett hirtelen közel dupláját kezdeném el magamba tömni!
Persze az is igaz, hogy eddig a reggeli-tízórai sehol sem volt az életemben, de ha először azokra vissza-szokok, akkor már meg lesz a napi 5x, és remélhetőleg a minimum 1200 kcal is!
Egyszerre nagyot ugrani sem akarok, nem szeretném "kicsinálni" a gyomromat! Majd szépen, fokozatosan!
De köszi a tanácsot, valóban a napokban jutottam arra a megállapításra, hogy tovább már nem erőlködök, hiszen már mindent lecseréltem a konyhámban, amit le lehetett cserélni, ... a kilók meg csak röhögnek rajtam!!
Hát akkor adok még egy esélyt magamnak! :)))
napi 1000 kalória nagyon kevés, csak ártasz magadnak.
1500-1600 körül egyél és mozogj, akkor tuti a fogyás.
Köszi!
Épp a napokban döntöttem el, hogy ezek után véget vetek mindenféle fogyónak! Évek óta egyiket a másik után, a kilók pedig leginkább csak maradtak!
Az igazság, hogy alapból én is jóval kevesebbet eszek, mint 1000 kcal/nap.
Hát akkor ezen ne múljon: legyen napi 5x-i evés, és minimum 1200 kcal/nap!
szia.
én sem találom!hiába ütöttem be a keresőbe..
nem tennéd be a linket hol lehet megtalálni?
Szia, én nem találom marianna63-t, vagy nem ezen a helyen kell keresni?
De inkább megnézem a tiedet :)
A paleo étkezést én is tudnám ajánlani. Igaz én 58 éves múltam (azért irom, mert ebben a korban lassabb az emésztés is) és évek óta bármivel próbálkoztam nem sikerült fogynom. (még a norbival sem) májusban voltam egy 10 napos fogyókúrás táborba, rizsdiétán, ott 3 kg ment le, de megállapítottuk, hogy szénhidrátfűggő vagyok, ezért (az amúgy vega táborvezető) a paleolit étrendet ajánlotta.
hát nehéz volt az áttérés, főként azért mert minden olyan kell enni, amiket már legalább 15 éve nem ettem és azóta 9 kg fogytam.
Van 2 paleos naplóm, de a marianna63 nak több és jobb van,
Én tudom ajánlani
Detto.
Leginkább azokat a kajákat szeretjük, amik nem igazán szolgálják az ideális testsúly elérését és/vagy megtartását.
Mert ugye ki tud olyan sok húst és zöldséget megenni, hogy attól hízzon? Senki.
De ugye az már megint más játszma, ha viszonylag kevés húshoz sült krupmlit, rizst, szószt, tésztát miegymást társítunk. Az már jobban "eteti magát" egy kis édességgel a végén, hogy utána egy-két óra múlva megint nézegessük a hűtőt...
Én is gratulálok ahhoz, amit elértél :) !
Viszont az nagy hülyeség sztem, hogy együnk hogy fogyjunk! Nálad sem azon van a hangsúly, h többet ettél hanem inkább azon hogy egy egészségtelen életmódról áttértél az egészségesre. Pl. Ha valaki eddig napi 5x evett és aránylag egészségesen étkezett ne egyen többet hogy fogyjon :D
Én úgy tudom, 2-3-4 diéta forma van mint alternatív"gyógymód, az egyik a paleolit diéta.
Gyuri bácsi gyógyteát javasolnék - van honlapjuk. Felhívod vagy írsz nekik, megmondod, hogy mire keresel teát és ők javasolnak rá vmit.
Mást sajna nem tudok, mert anyu nem gyógybogyót kapott, hanem kipakolták (3 gyerek után úgy döntött, hogy inkább ez és megszűnnek a gondjai).
Muszáj pont ezt szedned? Úgy értem, hogy nincs más választásod? A dokid nem tud más megoldást, gyógyszert?
Csak azért kérdezem, mert ha hízol még másik 10-15 kilót, utána baromira nehéz lesz visszafordítani, még gyógyszerszedés abbahagyásával is.
Sziasztok!
Az endometriózis fórumra írtam, de nem sok sikerrel: Kérlek, segítsetek!
A betegségemre szedek egy visanne nevű gyógyszert. (már korábban volt mindenféle hormonkezelésem, és akkor is híztam)Amit amíg nem szedtem semmilyen hormont, le is adtam ugyanolyan étkezés mellett.10 hónapja szedem, és ez a gyógyszer megakadályozza a női nemi szervek működését, az agyalapi mirigyen keresztül. A mellékhatás elsősorban hízás, depresszió, hajhullás, hőhullámok, mint a klimaxnál ,és még sok minden....
168 cm magas vagyok, és63 kg volt a súlyom, hetente futottam 2-3 alkalommal 3 kmétert normál módon ettem, mert nem vagyok amúgy nagyétkű.Az első 5 hónapban semmi nem volt szinte a mellékhatásokból, azóta lavinaszerűen jön. Depis nem vagyok, de a súlyom folyamatosan nő. Mostmár hetente 5ször futok 5kmétert, és időnként bicajozok alkalmanként 30.kmétert. Régen még többet sportoltam, mert szeretem. De az nem normális most már, hogy öt hónap alatt híztam 9kg.-ot, emellett a mozgásmennyiség mellett, és az étkezésem sem lett több,persze. Ha valaki régebb óta szed ilyen vagy hasonló hormont, írna esetleg az általa megélt dolgokról?köszönöm.
Nagyon jó felvetés, az összetétel sokkal fontosabb, mint az, hogy levidd a mennyiséget!
Sőt, ilyen módon, ahogy te is csináltad, még híztál is (a kalóriadeficit egyébként se működik hosszú távon, a szervezet különböző trükköket vet be, ha kevesebbet eszünk, mint amennyire szükségünk lenne, egyes elméletek szerint ezért van az, hogy az így kikényszerített esetleges mínusz kilókat hosszú távon nem tudjuk megtartani).
További ajánlott fórumok:
- Elmondjam a férjemnek hogy beleszerettem valakibe?
- Sokan sírnak, hogy nem találnak munkát. 10 napja feltettem egy apróhirdetést, hogy könyvelőt keresek. Senki nem jelentkezett. Hogy is van ez
- Közösségi oldalon hirdettem egy csizmát. Ma jöttek érte, kifizette a vevő. Erre most ír, hogy nem lett jó a méret, ti visszavennétek?
- Beleszerettem a munkatársamba, aki ráadásul foglalt. Hogyan felejtsem el?
- Anyám nem engedi, hogy lefogyjak.
- Mit tehetnék, hogy lefogyjak 15 kilót?