Eszembe jutott, hogy mikor kicsi voltam, sokszor zacskóból... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
31. lolita2112
okt. 1. 00:26
regen nem volt divat aggodni ilyesmin,mint napjainkban!
30. Görögtánc (válaszként erre: 4. - Globus)
szept. 25. 02:52
A kertemben most is sokszor csak lekapok valamit és megeszem. Pl málna is ilyen.
Most érik a körténk, szép nagyok és mennyi finomak, amikor az udvaron vagyok mindig megeszek néhányat, azt is csak gyorsban letörlöm.
29. LBO (válaszként erre: 28. - Timycat)
szept. 24. 20:26
Vettem olyan koszos bolti paradicsomot egyszer, hogy annak a sima lötyikölés tényleg nem segített. Rendesen dörzsöltem hogy lejöjjön róla az a valami ami rajta volt.
Szóval inkább saját termesztés amiből csak lehet. Persze tudom, nem mindenkinek van erre lehetősége.
Persze, de ha mosod is dörzsölöd gondolom. Sokan azt hiszik jellemzően az aki mosás nélkül biztos nem enne semmit, hogy ha hideg víz alá teszik a gyümölcsöt akkor az tiszta lesz... még a száraz dörgölés is többet ér mint a lötyikölés magában.
27. LBO (válaszként erre: 26. - Timycat)
szept. 24. 19:01
Ha boltban veszem, akkor megmosom. Meg ha itthon rászárad a föld, pl. cukkíni, akkor persze lemosom. De amúgy csak áttörlöm.
Arra is, de igazából a bolti zöldség-gyümölcsre, azokat kezelik még leszedés után is, nem csak előtte.
25. LBO (válaszként erre: 19. - Timycat)
szept. 24. 18:53
Nem permetezünk semmit, ha erre gondolsz.
24. Ghost👻
szept. 23. 17:43
Itthon mindent dobozból, üvegből iszok. Mondjuk mind a hárman. 😄
Poharat,bögrèt csak akkor használunk ha van itt valaki.
A poèn,hogy pohár gyűjtögető vagyok. 🤣
23. tumbo2 (válaszként erre: 14. - Józsibirka)
szept. 21. 11:19
én dobozból sosem tudtam inni.semmit sem,mert akkor mindenem kólás,stb.lesz.
22. tumbo2 (válaszként erre: 16. - 55Judit)
szept. 21. 11:15
én egyszer rászóltam egy nőre,mikor még hozták az ebédet nekünk.rákönyökölt a koszos ruhájával a kiszolgáló pultra.
21. Ruslan (válaszként erre: 20. - Globus)
szept. 21. 11:11
Ráadásul már vannak kitéve műanyag kesztyűk is melléje, mégsem használják. Nem tartom jó ötletnek az önkiszolgálást csomagolatlan pákáruknál. Ha mégis veszek és nincs kesztyű, akkor a zacskóval fogom meg és belefordítom.
20. globus (válaszként erre: 17. - Srcrss)
szept. 21. 10:56
Sosem értettem, miért kell 25 zsemlét, kenyeret összefogdosnia, hogy egyet kiválasszon valaki. Azelőtt, amig eladótól kerni kellett, azt kapta, ami sorra került, mégis jó volt.
Szermaradványok ellen a fizikai dörzsölés többet is ér, mint a hideg vízzel lelötybölés.
18. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 10:39
Nekem is van ilyen emlékem. Sőt: a pékáruk a bolt előtt ládákban várták, hogy eljöjjön a nyitási idő és megettük, és itt vagyunk. (nem környezetkárosító zacskókban pihentek.)
17. srcrss (válaszként erre: 15. - Globus)
szept. 21. 09:53
Sokkal undorítóbb, hogy emberek öszzetapogatják.
16. 55Judit (válaszként erre: 15. - Globus)
szept. 21. 09:29
nem csak futkosnak. Azt olvastam, patkány ürékkel is tele vannak a sörösdobozok, gyakorlatilag szennyezettebb kívülről a doboz mint egy wc ülőke. Hogy ki mennyit nyalogatja, ő dolga. :)
15. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 21. 09:21
Tulajdonképpen az energiaitalok, dobozos üdítők sem higiénikusak. Áll a raktárban, lepi a por, egerek futkosnak rajta... ehhez képest a tejféle 1-2 napos.
14. Józsibirka
szept. 21. 09:21
Amúgy, Igazad van.
(De én dobozból is szoktam Sört inni,) 😁
13. globus (válaszként erre: 7. - Utolsó betyár)
szept. 21. 09:17
Azon más van, ilyen fura apró fekete bogarak...bár pár éve nincs kertem, változhatott az ízlésúk.
12. 55Judit
szept. 21. 09:09
Én se. Se a zacskót, se a tejet.
11. Regin_a (válaszként erre: 6. - Pulcsis)
szept. 20. 19:57
Kérjél dinnyét annak a közepét/lékét kóstóltatják
10. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 20. 19:42
Ma már én sem.
9. LBO (válaszként erre: 2. - Globus)
szept. 20. 19:27
Mi még most is. Zöldséget, gyümölcsöt mindent is mosatlanul. Kedvencem a paradicsom. Max. a pólómmal kicsit letörlöm.
8. LBO (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 20. 19:25
Én is. 🥰
7. Utolsó betyár (válaszként erre: 4. - Globus)
szept. 20. 18:27
Finom poloska ízű málna. :))
6. Pulcsis
szept. 20. 18:20
Nekem a halálom, amikor a zöldségesnél a 7 éves fiamnak mosatlanul kínálják a gyümölcsöket, hogy kóstolja meg. Ok, hogy szép gesztus, de akkor is...
5. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 20. 18:18
Pedig pont ilyen retkes volt, csak nem szajkózták annyit, hogy "úristen"...
4. globus (válaszként erre: 3. - Srcrss)
szept. 20. 14:35
Sokat nem is lehet rendesen megmosni. Málnát, apró bogyósokat, epret. Csak öblítésnek lehet nevezni.
3. srcrss (válaszként erre: 2. - Globus)
szept. 20. 14:19
Most is. :D De a boltit nem enném meg mosatlanul.
2. globus
szept. 20. 14:15
Valamint fáról ettük a mosatlan gyümölcsöt...
További ajánlott fórumok:
- Erről jut eszembe...(fórum napló olvasóknak)
- A nők miért ilyen kegyetlenek egymással? Egy műsor kapcsán jutott eszembe a kérdés
- Mit tennétek a helyemben? Van egy barátom, akit nem tudok elfelejteni, 5 éve nem láttam, de sokszor eszembe jut...
- Fánkot csinálok, és most jutott eszembe, hogy az olvasztott vajat kifelejtettem. Milyen lesz így?
- Sokszor eszembe jut az exem
- Feladtam az adóbevallásomat és utána jutott eszembe, hogy elfelejtettem aláírni az egyik nyilatkozatot. Mi a teendő ilyenkor?