Észak-Korea (politikamentesen) (beszélgetés)
Szia!
Az orosz-ukrán háború amerika érdeke. A németek és az oroszok közti egyre szorosabb viszonyt hivatott szétrbolni, valamint Európát meggyengíteni, és energiahordozó szempontból kiszolgáltatott helyzetbe hozni. Üzlet az egész. Az emberek sorsa nem érdekli azokat, akiknek érdekében áll a háború.
Szia!
Jó régen indítottam ezt a fórumot.
A mai események tükrében - orosz-ukrajnai háború - mit mondasz?
Nem az van, hogy mindenki azt tehet, amit akar? Lassan így érzem.
Kedves Ildi. Teljesen igazad van, mert ami Észak-Koreában megy az minden, csak nem jó. Ott kommunista a rendszer.
Belháborúk viszont talán nincsenek (más kérdés, hogy ezt elnyomják-e, mert jellemző rájuk atitkolózás )
Uganda, Ruanda, stb. népirtások voltak itt.
Tehát van néhány rosszabb példa, de a média Észak-Koreát jobban feltünteti, mert a nagyhatalmaknak nem fogadnak szót.
Merem remélni nem politizáltam, ha mégis töröljétek.
Igen, de Afrika eleve elmaradott, Korea meg tök fejlett volt, Kim Ir Szen kezdte lerohasztani
Úgy értem, az a felháborító, hogy ez emberiség (vagy emberiesség?) elleni bűntett, nem csak szimplán le vannak maradva
Vannak egyetemes emberi alapjogok nem?
Amúgy a fizikai nélkülözés szerintem talán még kevésbé felháborító, mint a lelki terror
kb 1 éve volt kinn egy ismerősöm, persze szervezett turistaúton, de még így is azt mondja pokol
Azzal kezdődött, hogy mindenkinek adtak egy szál virágot, azzal oda kellett menni a szoborhoz, főhajtással letenni,majd egy percig állni.
Az emberek szürke zsákokban járnak és az út mentén szedegetnek mindenféle gyomokat,azt eszik
Ismerősöm gyógyszerész, megkérdezte bemehet-e a patikába körülnézni, mire szó nélkül megragadták a karját és mutatták az irányt, hogy előre.
Persze mobilt, minden okoseszközt, fényképezőgépet már a határon elvettek tőlük.
Elég sokkos állapotban jött haza
Találtak egyet az év elején de lelőtték.
Nagyon kell ott vigyázni, főleg most, hogy betiltották a nevetést is.
Az országok nem avatkozhatnak csak úgy bele a másik dolgaiba. Ha mégis, abból háború lesz. Viszont csak úgy, az ottani emberek jóléte érdekében senki sem fogja erre pazarolni az erőforrásait, feláldozni a katonáit. Csak ha kell neki a terület fölötti hatalom. De azért egy háborút a leghataloméhesebb vezető is alaposan megfontol.
Amúgy meg van arra is elő példa, amikor egy másik ország pusztán “emberszeretetből” beleavatkozik valamelyik ország ügyeibe. Ott van Irak. Az is sikersztori.
Mégis melyik nemzetközi szervezetre gondoltál? Hiszen nem engednek be senkit. Fegyveres úton pedig nem szólhat bele senki más országok életébe. Különösen nem egy más berendezkedésű országéba. Kell nekünk III. vh.?
Addig, míg az valami belső erők nem mozdulnak meg a saját szabadságukért így marad.
Igen a gasztronómia ugyan ez…. Pláne hogy az ország nagy része éhezik.
A COVID óta meg rosszabb a helyzetük.