Esküvői ajándék (beszélgetés)
köszönöm a sok-sok javaslatot! aranyosak vagytok :)
lakodalomról van szó, és az ifjú pár németországban él, de mivel mindkettejük rokonsága itt van, a templomi esküvőt és a lagzit itt tartják.
a pénzzel mint ajándék, kicsit kétségben vagyok, már ami az összeget illeti...konkrét összeg a mi fizetéseinkhez hatalmas, míg számukra zsebpénz...elég nagy a különbség kettőnk életszínvonalában...
Mi a barátainknak vettünk egy könyv formájú dobozt (megszállott könyvgyűjtők) és a következő dolgokat helyeztük el benne, mindegyiket felcímkézve:
1. Méz- Hogy a mézes hetek minél tovább tartsanak
2. Fejfájás csillapító- Ha a feleség nem akarja
3. Tanga bugyi - Ha a férj nem akarja
4. Cumi - A gólyára semmit ne bízzatok, mindent magatok csináljatok
5. Madzag, ragasztó - Ha elszakadt, ha eltörött, talán még akkor is menthető
6. Egy kulcs - Hogy mindig nyitva legyen a szívetek egymás előtt
7. Egy nagyító - Hogy a társatokat mindig nagyobbnak (többnek) lássátok önmagatoknál
8. Mágnes - Hogy a vonzalom sose múljon el
9. Teafilter/ 3in 1 kávé - Sose legyetek fáradtak
10. Gumióvszer - 1 sima (ma még nem akartok gyereket)
11. 1 tűvel átszúrva a közepe -ha már nagyon akarjátok)
12. Pénz. -Állítólag nem boldogít -
ha titeket sem, küldjétek vissza
nagyon sokat röhögtünk bontogatás közben:)
Igen, mi is verset írtunk, hogy befektetjük egy kisbabába :-)
Hatásos volt :-)
Én tavaly barátnőm esküvőjére pénzt adtam, de különleges csomagolásban :) Készítettem egy dobozt, rózsaszínben pompázott (csaj kedvenc színe), és a pénzt 500-asokban kapták, szivecske formájúra hajtogatva, origamizva :) A doboz egy teás doboz volt, az üveges tetőn volt egy közös fotójuk :)
Aranyos kis ajándék lett :)
amúgy rokonék így voltak. mindenük megvolt, pénz is, minden. nekik volt ajándéklistájuk, ilyenekkel, mint piknikkosár, bambusz váza, szürke kiscica, stb... szóval apró dolgokkal teli. abból lehetett válogatni. Mi lenne, ha megkérdeznéd?
amúgy a sorsjegy sem rossz. barátoknak mindig viszek lottószelvényt. gépi játékot... viszont arra mindig figyelek, hogy miután megvannak a random gépi számok, utána ugyanazokkal kitöltök még egy szelvényt... magamnak ;)
Mi is pénzt kértünk, egy hónapja volt az esküvőnk. Azt tudjuk mire fordítani :-)
Kaptunk egy rakat sorsjegyet is, ötletes :-)
Bár egy óra kaparászás után már voltam olyan boldog :-D
ajándékutalványt adtunk 2hete,épp ilyen helyzetben...plusz egy esküvői vendégkönyvet(ilyet lehet konkrétan venni)...ebbe a lakodalomban mindenki írt eztazt,mint egy emlékkönyv...
azért nem pénzt,mert az annyira anyagias,főleg h kérték h ne vigyünk semmit(ők a miénkre nem hoztak "csak" bonbont,de akkor még tanultak,mi már dolgoztunk)...szvl az utalvány jelképes pénz:)
van gyerekük?
amúgy mi az egyik hasonlóan mindenük megvan kategóriába tartozó rokonaink esküvőjére készültünk, szintén tanácstalanok voltunk, azt a választ kaptuk, ha megkérdeztük h mit szeretnének, hogy 'nyugalmat'..:D úgyhogy én (akkor 17 évesen) bevállaltam 3 hétre a gyerekeiket, és apumék fizettek nekik 2 hét küldföldi + 1 hét hazai 'nyaralást' (igaziból ez ősszel volt, az árak is kedvezőbbek voltak:D :D)
tanácsot szeretnék kérdni ajándékvásárlás-ügyben. esküvőre vagyunk hivatalosak és teljesen tanácstalan vagyok...az ifjú pár már évek óta együtt él, kivételes anyagi körülmények között, egy teljesen berendezett és működő háztartásban. ergó: szó szerint mindenük megvan.
mit lehet ajándékozni ilyen esetben?