Érvelést kellene írnom! Cím: A bosszú! Sajnos nem vagyok valami jó ebből, nem tudom, hogy mit csináljak! Segítenétek? (tudásbázis)
Én is szeretnék segitséget kérni bosszú témakörben!
Szitu: 9 hónap együttélés után szakitottam a vőlegényemmel (esküvő meg minden lefújva)! Kiderült róla, hogy egy rohadék, ezért nem akarom, hogy születendő gyermekünkhöz köze legyen.
Eddig minden oké, csakhogy 130 km-re lakunk egymástól és mostanában hallottam vissza milyen kiforditott történetet adott elő. Szeretném magam megvédeni, elmondani, hogy én miként éltem meg a történteket.
Szerintetek van értelme megirni itt a Hoxán egy cikkben a történetet? Azt akarom, hogy eljusson minden érintetthez, ne legyen ennek a kismocsoknak lehetősége más lányokat is átverni!
Elsősorban a kiskunhalasiakat érinti, mert most ott lakik az anyjánál...
Mondjatok valamit, kiirjam magamból, vagy lépjek túl rajta?
Köszönöm mindenkinek!
Az érvelés alapja, hogy a kijelentéseidet, kérdéseidet megmagyarázod. Tehát, állítassz valamit és leírod miért gondolod így. Ezt 1-2 mondatonként megteheted.
A bosszúról pedig simán tudsz érni, gondolj a meséktől kezdve az alsó tagozatos sztorijaidra, vagy egy filmre, vagy bármire. Írd le a tartalmának egy részét és minden egyes cselekményről állíts, majd indokolj. Nem nehéz, pikk-pakk bele lehet jönni.
Ez a 1,5 oldal ez hanyadik osztály? Anno mi 9.-ben 2,5-el kezdtük, 4.-re elértük a min. 6 oldalt.
Értem:))
Elég nehéz téma.
Persze jöhet a sok blabla,hogy a bosszú nem old meg semmit,nem hoz vissza senkit,de sokakba él a szemet szemért "ösztön" talán erre alapozhatnád a témát.
Agresszió agressziót szül és hasonlók,de azért megemlíthetsz pár ellenpéldát,igaz nem irodalmi mű,bár biztosan onnan is találsz hasonlót,mint a "ha ölni kell " című film.
Ez érettségi feladat, nem? Nekünk egyszer a harag volt a téma, meg a hősiesség- érvelés. Olyan 5-8 oldalnak kellett lennie, de minimum 3-nak azért...
Én imádok ilyeneket írni, 5-6 példával (vagy többel). Először is egy papírra leírok pár szót, gondolatot, a példákat, a lényeget- mindent össze-vissza röviden ami eszembe jut a témával kapcs. Utána próbálom sorrendbe rakni, mi mi után köv. Először írj valami személyes véleményt, mi a fogalmazásod célja- ezt jelöld meg. Utána bekezedésenként új példa. A végén összegzés, ismét vélemény, mire jutottál a példák alapján, zárásnak valami frappáns záró godnolat.
Szerintem magadtól írd, ne vágd össze. Csak vannak önálló gondolataid a bosszúról, ha végképp semmi, a példák biztos adnak támpontot, kezdésnek valamit.
Sziasztok!
Érvelést kellene írnom! Cím: A bosszú! Sajnos nem vagyok valami jó ebből, nem tudom, hogy mit csináljak! Segítenétek?
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- A babám nem fogad el semmit, csak cicit, de már rég kellene mást is innia, ennie, mit csináljak?
- Mit kellene csináljak nő létemre?
- Érvelést kellene írnom! Segítenétek?
- Szerintetek milyen köretet csináljak a rántott sajthoz? mivel cukros vagyok olyan kellene amit én is ehetek
- Itt van egy libám! Jó kis recept kellene, hogy fűszerezzem, és mit csináljak belőle.