Érthetetlen ember! (beszélgetés)
TErmészetünknél fogva nem vagyunk egyformák/hál.istennek/ és gyakran előfordul ,hogy számunkra a másik cselekedete számunkra érthetetlen,nem természetes,pedig csupán a másik pontosan tudja mit,hogy és miként gondolja és ha netán értenénk hozzá vagy jobban ismernénk őt akkor elfogadnánk azt a tényt,hogy bizony nem értünk hozzá,pedig biznunk kellene őbenne.
Az értetlenkedő ember kissé "együgyű",kevésbé művelt és mind a mondatai és mind a cselekedetei elárulják őt.Sokszor vagyunk türelmetlenek az ilyen emberrel.
De jól összefoglaltad! Jó gondolatmenet. :)
Pedig többnyire minden házon van ereszcsatorna! :) Persze a politikai oldalát nézve, abban a sztoriban tényleg elképzelhető az előre kitervelt akció.
Én azt nem értem, hogy a sok érthetetlen, érinthetetlen, értetlenül értekezik értelmetlen dolgokról...
( Bocsika... )
VAlóban van ilyen.Mindig voltak és lesznek olyan emberek,egyéniségek,személyiségek akik másképpen gondolkodnak,mint az átlag,mint akik "társadalmi normák szerint "élnek.Vannak kötöttebb gondolkodásu emberek/ sokan/ akik nem tudnak távlatban gondolkodni és ne mbiztos ,hogy ez az ő hibájuk,lehet neveltetés,tradició az oka.Az elfogadás,az empátia,műveltség,szabad gondolkodás,megértés szükséges az elfogadáshoz.Az ismeretlentől való félelem sok embert befolyásol a véleménye kialakitásában vagy a hozzá nem értés bevallása sok ember számára büszkeségük,tekintélyük megcsorbitását jelenti.Nos ezek is leehtnek okai annak ha valakire ráfogják,hogy : érthetetlen....
Persze ez csak egy pár gondolat erről,ami igen érdekes valóban.
Semmiképp nem félkegyelmű. Valamiért nem érti, ennyi.
Bármelyik lehet nagy tudás birtokában.
Érthetetlen= nem érthető
Értetlen= nehéz felfogású
Én ezt a szót kétféle értelemben hallom használni, pedig van különböző alakjuk.
Az érthetetlen valakine egy olyan reakciója, cselekedete, amelyet a környezet nehezen, vagy egyáltalán nem ért meg.
Érthetetlen, Lajos miért mondott fel a munkahelyén.
Érthetetlen, miért kellett megint árat emelni.
És van az Értetlen, amit olyan emberre mondunk, aki valamit nem és nem ért meg, hiába is magyarzzuk neki.
De értetlen ez az eladó, hiába mondom neki, hogy bő nadrgot szeretnék, mindig szűk fazont hoz.
Nem tudom, miért bántott engem, értetlenül állok a történtek előtt.
További ajánlott fórumok:
- "Híres ember" játék. A név utolsó betűjével kezdj egy újabb híres embert!
- Három játék egy helyen :: Híres ember, Földrajzi nevek, Állat-növény
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Lemegy babába a 7 éves, érthetetlen
- Zavar, hogy egyre több ember ír érthetetlenül...