Ért valaki az álomfejtéshez? Akár néphagyomány, akár ezo-vonalon. (beszélgetés)
Nálunk is csak akkor van hús az asztalon,ha a macska felugrik...
Csak vicc vót.Macska sincs :P (má')
Amúgy az elefánt a nagy és erős és félelmetes jelképe,fórumnyitó tart valami szituációtól vagy valakitől mivel követte kéretlenül,viszont meg is nyugodhat,mert nem lesz baj,sőt,jó is lehet az irány...
Eltévedni és kétségben lenni,meg a temető is a múlthoz köt,a jótanácshoz a szeretteid által,ezért az a helyszín,szóval keresed a jó választ,a megoldást valamire,és én azt mondom,tedd azt,amit szüléd tenne,még ha most nem is pont az a jó látszólag.Ahogy írod is,visszatérő álom az eltévedés,csak a körülmények változnak,de az alap nem,ez a későn csiszolt mérlegelési és döntési készség eredménye,a határozatlanság,megalkuvás,ilyesmi.Idejekorán hosszú pórázra kell engedni a gyermeket,hogy időben megtanuljon mérlegelni és dönteni,majd jól dönteni.Lányok ráéreznek,fiúk taktikáznak,de felnőttként pont az ellentéte lesz a gyermek.
Néha időszakonként nekem is szokott lenni kellemetlen álmom,amikor menekülni kell és csíp és harap,vagy mindjárt fog,és volt egy nap,mikor eszembe jutott olyan mátrixosan,hogy irányítható az álom(meg agykontrollban is),innentől ha volt megint,valahogy mindig tekertem egyet rajta,és nem lett rossz a vége.Volt hogy fel is ébredtem menekülés közben,kimentem mosdóba,majd visszafeküdve onnan folytattam az álmot,és úgy lett,hogy nem lett rossz a vége(happy sem azért).
Nem tartok az álmok programozásától,nem különb az éber állapotban betáblázott napirend sem,mert nem a biológiai rendszert követi,hanem a pénz hajszolását.Funkcionális oka van az álomnak,ahogy fogalmaztak is,ezért fontos az ovis meseolvasás,a hanganyag képpé formáltatása,és az olvasás is ilyen,megtanítja elrakni a memóriába a fontosat,amit nem ismétlünk,az meg megy a levesbe.Minden pszichológus ad valamit,Feldmár pl,azt mondta egyszer,anyám sose szeretett,mert mindig elvárt,azt akarta hogy megfeleljek másoknak,az elvárásoknak...Jung is jó,és Popperből volt még kevés eddig,pótolni kéne ;P
Vasra verve hozzák őt. Józsefet, a megfejtőt.
A szolgád, bölcs uralkodó, várja az álmod, Fáraó ...
Megnéztem én is, de csak utólag.
S örülök, hogy hallottam a felvételen Bagdy Emőkét is beszélni ezekről a dolgokról.
Én örülök hogy megosztottad,tényleg zseniális értekezés,a legjobb szakértőktől,érthetően,alkalmazhatóan.
Szívem csücske a pszichológia,persze nem kizárólag,de emiatt lettem elemző jellem.
Az állatok nem rendelkeznek kognitív tudattal,azaz álmában sem üzen egy állat az embernek.
Ajánlanám a 10-es hozzászólásban Fokhagyma linkjén található zseniális filmecskét,am valójában mindenkire ráférne,mert ugye a megismerés és az ismétlés a tudás...nemtelen szelleme
"Az elefánt szerencsehozó állat."
"akadályok eltávolítója"
Szerintem ezt csak Te tudhatod. Az ezotéria, meg a néphagyomány érdekes, izgalmas lehet, de nem veszi figyelembe az egyéni sajátosságaidat, attitűdjeidet.
Szereted az elefántokat?
Ha - mint írod - jó érzés volt, hogy az ormányával átölelt, akkor ez egy jó szimbólum lehet a biztonság iránti igényedre, annak megtalálására. Ezt is Neked kell tudnod, hogy a biztonság mit jelent a számodra. Ezt nem mondja meg egyik néprajzos vagy ezoterikus sem!
Freudot ismerem, Jungot nem olvastam. (Még nem. :-) )
Persze, lehet viccelődni is a "komolytalan" álmok felett, de azért elképzelhető, hogy van abban valami, hogy ki mikor miről álmodik...
Egyetértek az ajánlásoddal. Freud mellett érdemes Jungot is olvasni a témában, bár kettőjük elmélete nem mindenben egyezett.
Akit érdekel a téma, ajánlom a 10. hsz-emben feltett videót. Bagdy Emőke is említi Freudot, és érdekes dolgokat mond az álomról.
További ajánlott fórumok:
- Népművészet, néphagyományok, hungarikum
- Jóslás, álomfejtés. Ért hozzá valaki?
- Van köztetek aki ért az álomfejtéshez?Van egy visszatérő álmom és nagyon zavar.
- Népi álomfejtés.... Aki hisz ebben, és vannak történetei írjon
- Mit jelent az álomfejtésben, ha a szerelmem lelőtt engem álmomban?
- Valaki, aki álomfejtésben jártas, segítene megfejteni az álmomat?