Erste Bank (beszélgetés)
csak hogy tudjátok, bementem a bankba kivártam a soromat, kb egy órát, és közölte a hölgy, hogy mivel nekem már pár éve a bankszámlára utalják a munkabérem, ez rám nem vonatkozik, csak azoknak jár, akiknek most kezdik utalni a számlájukra.
tehát, aki régi Erstés, az dögöljön meg, annak semmi nem jár!!!!
ez a magyarországi helyzet, undoritó!!!!!!
Nem, nem kapsz pénzt! Csak folyószámlahitelt, ami a fizetés alapján kerül kiszámításra.
Tehát nem örökbe kapod, hanem hitelként.
köszi a tanácsot, de ezt már megtettem, de konkrétan nem találtam erre vonatkozóan választ.
azért kérdeztem itt, hátha valaki él evvel,és tud érdemlegest választ adni.
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy hallottatok Ti már ilyesmiről?
Valakitől azt hallottam, hogy ha a munkabérem az Erste bankszámlámra kapom, akkor lehet igényelni valamennyi összeget, tehát visszakapok pénzt a banktól??
Nem tudom mit jelent ez, gondoltam, mielött beutazom a bankba és fél napot eltöltök várakozással, elöször itt informálódom, hátha feleslegesen mennék be!
3 hónapra hulla mindegy hogy hol kötöd le:) gondolom nem több 10 MFt-ról van szó. a kamat kb egyforma. Az Erste most 4,34% körül ad 3 hónapra, az MKB 5,9-et.(persze mínusz kamatadó)a kettő között 1MFt lekötése esetén 3 hónap alatt nettó 3300 Ft a különbség.Mondjuk egy ebédet kifut:)
itt egy kis segítség:
sziasztok!
most már nagyon el kellene döntenem, mi legyen. pénteken jár le a lekötésem. most vegyem ki a bankból, tegyem át takarékszövetkezetbe vagy hagyjam itt 3 hónapra??????????????
A kamat a legtöbb banknál közel azonos. Ahol magasabb a kamat ott biztos a költségek is magasabbak, igy nem jársz jobban. esetleg lehetnek akciós megtakaritások, de azok is annyira fognak kijönni, mint más nem akicós termék.
A kamatadó csökkent:)
16%.
Nézz körül más bankoknál is.
Nem kell mindenhez számlát nyitni. A kisebb bankoknál vannak olyan lehetőségek, hogy egy bizonyos időtartamra teszel be pénzt. Egy papírt adnak róla és ha letelt kiveheted a pénzt a kamattal. A kisebb bankoknál szoktak erre lenni jó konstrukciók.
Nagyjából minden banknál hasonlóan kevés a kamat.
Ha van egy kis tartalékod, amire tutira nem lesz szükséged kösd le hosszú távra, az mindíg több kamatot ad.
További ajánlott fórumok:
- Ha ERSTE bankból utalnak nekem pénzt Németországból, Magyar ERSTE bankba hány munkanap alatt érkezik meg?
- OTP-ből készpénzzel lehet utalni Erste Bankos számlára?
- Ki, mennyi pénzt kapott vissza az Erste Banktól?
- Bar listás igényelhet folyószámla hitelkeretet, ha a jövedelem számlára érkezik?/Erste Banknál postabanki szolgáltatás/
- Erste bank jóváír-e hétvégén?
- Valaki megtudná adni az Erste bank jogi osztályának telefonszámát?