Érettségi állami intézményben vagy fizetős iskolában? (beszélgetés)
Az igazság az-az, hogy nekem a barátnőm szerette volna, hogy letegyem.
Azóta már szakítottunk de úgy voltam vele ha elkezdtem be is fejezem. Enni nem kér, okosabbnak nem érzem magam vele, majd csak jó lessz valamire. :D
Lehet hogy két értelműen fogalmaztam kicsit, ne haragudj érte.
A lényeg, hogy azt az információt adják csak le ami neked az értségihez kell. Se többet, se kevesebbet.
Azt az információ mennyiséget meg nevetséges megtanulni. Így fogalmazom át akkor érthetővé. Azért veszed meg lényegében, mert 2 év alatt csinálod, tisztában vannak azzal, hogy van aki dolgozik mellette, és az érettségiig lazább eljutni. De le tudsz belőle könnyen érettségizni mert végig csak azt tanultad. Jobban nem tudom átfogalmazni.
"Nálunk nem bukott meg senki.
De azt mondták hogy nem is szoktak megbuktatni senkit."
ezt te írtad.
Akkor hogy is van ez?
ezt nem jelentheti ki egy pedagógus sem látatlanban úgy, hogy nem tudja, mennyire felkészült az adott diák.
Ha ott a vizsgabiztos és szabályos a vizsga, a diák nem szólal meg, akkor hogy jelenthet ki ilyet a tanár, hónapokkal előtte?
kicsit sántít a történet.
ha meg csak biztatni akartad a topikindítót, akkor nem ezzel kéne, hogy á nem kell tanulni, úgysem buktatnak meg, hanem azzal, hogy alapos felkészülés után nem buksz meg.
és a két ige közt van az alapvető különbség. Mert nem megbuktatnak, hanem nem készülsz, és megbuksz (megérdemelten, teszem hozzá, mert ez nem a tanárokon, vizsgabizottságon múlik)
Nézd. Ezek szerint te úgy véled hogy a papír teszi az embert?
Ugyan azt az értségit írod mint mindenki más.
Ugyan úgy bent ülnek a vizsgabiztosok mint a nappalisoknál.
Ha nem szólalsz meg és nem tudsz semmit akkor nem engednek át.
Itt is lekel tenni az asztalra valamit.
Csak veled nem nyalatják be azt a sok maszlagot amit az alsósokkal tesznek.
a fele felesleges, de legyen a 3/4-e inkább.
Alapműveltség ez egy szép szó.
Kár hogy mindezt szakmunkásban már megtanultuk :D
A papírra meg visszatérve volt egyszer egy hülye orvos aki a dvd-t nemtudta összekötni a tv vel és szerelőt hívott hozzá. Innentől kezdve nekem senki ne mondja azt, hogy egy dr vagy egy diplomás értelmesebb mint egy átlagember. Szomorú lehet annak az élete aki ilyenekkel henceg. ( nem célzás volt )
Köszike!
Egy újabb felesleges papírral több amit megkövetel az unió.
Gyakorlatilag.
Ja!
Nézd a tanárok nagyon nagy arcok voltak.
Havonta egy tízest kellet kesselnünk, ill. vizsga díj 65 ezer.
Azért szerettem mert rengeteg a szabadidőd és van idő tanulni. Továbbá 2 évbe nem adják le a sallangot csak azt ami az értségihez kell.
Nálunk nem bukott meg senki.
De azt mondták hogy nem is szoktak megbuktatni senkit.
Sokkal lazább az egész.
Vannak előnyei,pl itt mivel kifizetsz azért nem kis összeget,nem veszik annyira véresen komolyan az egészet mint pl egy nem fizetősben,nem egy osztálytársam jött inkább át,mert ahol nem fizetsz,ott komolyabbak a dolgok.
Én nem bántam meg,hogy inkább fizetősbe mentem:)
Aha. Éppen ma fejeztem be :))))
Ha van kérdésed tedd fel bátran.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- Hol lehet megnézni, hogy emelt vagy középszintű érettségi kell-e az adott felsőoktatási intézménybe?
- Melyik oktatási intézményben tudok érettségi vizsgát tenni távoktatás keretein belül?