Érdemes az ELLA Banktól tőkehalasztásos hitelt felvenni? (tudásbázis)
a hozam nem, csak annyi, amennyi a tényleges tartozás (aktuális árfolyamon)
a hozam az külön gyűlik és lejáratkor a bank kifizetése után íródik jóvá az üf. szlaján
Szia!
Félreértettél!:)Vagy lehet nem jól mondtam!
Nem szünetelteni kell a megtakarítást,hanem autómatikusan a hozam is megy a banknak,és ezálltal kevesebb lessz amit nekem kell törlesztenem.
Vagyis ezt vettem ki amikor magyarázták nekem.:)
Hát amikor még beszéltünk róla,akkor még ELLA volt,most akarom majd megbeszélni a csajjal,hogy mik a lehetőségeink,de mondta hogy várjunk most egy kicsit,mert valami ujabb konstrukció is folyamatban van.Hogy még ennél is kedvezőbb lessz ha minden igaz.
Ugyhogy még konkrétan nemtudom honnan kéne felvenni.Még csak puhatolózom:)
Amugy jövöre szeretnénk lakást,vagy házat venni,ugyhogy még van időnk,viszont ez a megtakarításoshoz esetleg el lehetne kezdenünk rakni addig is a pénzt,és akkor már csak a hitelt kéne intézni,ha ezt választanánk.Ha jól emlékszem,azt mondta,hogy 12000megtakarítással 5 milliót adnak,24000-el,pedig 10milliót.
Nem. Teljesen jól érted. Az elején a teljes összegre fizetsz kamatot és kezelési költséget. Az első betörleszés után viszont mivel csökken a tőketartozásod, természetesen a kamat és a kez.költség is csökken.
A hitel végén akkor marad jelentős összeg, ha jól menedzselik az alapot. Konkrétan melyik banktól vennétek fel? az Axa-tól?
értelek!
És valami olyasmit is mondtak nekem,hogy az elején kell többet fizetni,mikor pedig a hozamot kilehetne venni,és az is megy a tartozásra onnantól kevesebb lenne a havi kiadás.Meg hogy a hitel végén jelentős összeg maradna.
Ez tényleg így van?!Vagy itt is félreértettem valamit? :)
Valami hasonló :))
Igen, a kamatot és a kezelési költséget fizeted a banknak, a tőkerészt pedig a saját tőkeszámládra, s az a hozamos hozam elve alapján építi a tőkeoszlopodat. Meghatározott időnként fizetsz a banknak tőketartozást (konstrukciótól függ, de a legideálisabb ha az első részt legalább 10 év elteltével.
Én most azt javaslom, hogy a jelen helyzetre tekintettel egy konzervatív alapot válasszatok, s pár év múlva, amikor magához tér a részvénypiac, mehet egy agressív részvényalapba. Bár én a saját pénzeimet most mindent átirányítottam részvényalapokba, mert nagyon alacsony áron lehet vásárolni. De tény, nem szép látvány, amikor azt látod a grafikonon, hogy -46%-on áll :)) 20 év távlatában azonban nincs nagy jelentősége.
Az AXA azért is nagyon jó választás, mert náluk lehetőség van arra, hogy ha éppen a lejáratkor nem állnak jól a papírok, meghosszabítható.
Értem:)
Nekem itt van egy ismerősöm,aki ezzel foglalkozik,vagyis mindenféle hitellel,de ezt ajánlgatja folyton.Valami megtakarításos hitelt.De gondolom ez akkor a tőkehalasztásos hitel.Vagy ezt sem tudom jól?!:)
Nagyon nemvagyok képbe még a hitelekben sajnos,pedig lassan nekünk is kéne!:(
Szia, már AXA Banknak hívják, ugyanis az AXA csoprot felvásárolta.
Nem vettem fel hitelt, és nem is foglalkozom hitelközvetítéssel. Csak "szakértem" a pénzügypiacot. Véleményem szerint a legbiztonságosabb bank az Axa.
Engem is érdekelne az ELLA bank!Mi is gondolkodunk hogy onnan kéne majd lakáshitel.De nekük sincs tapasztalatunk!
KeA!Te otthon vagy a témában?Vagy esetleg ti is onnan vettetek fel hitelt?
Mi is itt vettük fel.
Egyedüli gáz, hogy kicit nehézkes a bank. de a konstrukció jónak tűnik.
és te most annuitással fizetsz?
mert ha halasztottál, vagy "akciós kamatra "( ami fél év, vagy 1 év) akkor elhiszem a 9ezres különbséget, amúgy nem, mert nem lenne piacképes!
Start up szakaszban lévő "vállalkozás", hatalmas évről évre a hitelpiacon megszerezett állománya/ portfóliója - ahogy tetszik...
Tudom, mert mint konkurenciát elemeztem pont eleget....
Abszolút értem, amit mondasz és nem akarok ellenérveket felhozni. Mindenkinek magának kell döntenie az életéről és a pénzügyeiről is.
Amikor az ember fiatal és van munkája könnyebb előteremteni a költségeket, mint ötvenévesen, amikor esetleg még a munkahelyéről is kipattintják. Látom, hogy milyen helyzetben vannak az emberek és megértelek. De az elkövetkező években sem lesz a helyzet sokkal jobban. Csak öregebbek leszünk :)
További ajánlott fórumok:
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Érdemes felvenni adóságrendező hitelt? Mik a tapasztalatok?
- Egy ismerősöm hitelt akar felvenni 800.000 forintot. A nyugdíja 31.000 Ft. Adnak neki. Vagyona semmi
- Melyik banktól érdemes hitelt felvenni?
- Melyik banknál érdemes lakáshitelt felvenni jelenleg? (részletek kommentben)