Erdélyi paradicsomleves recept
Az Erdélyi paradicsomleves hozzávalói:30dkg sertéscsont
10dkg sárgarépa
5dkg petrezselyemgyökér
paradicsomlé(1,5 lityi,vagy 2 nagy)vagy sűrítmény
olaj,6dkg liszt
2dkg hagyma
só,3dkg cukor
1/2csomag zellerzöldje
5dkg rizs
Az Erdélyi paradicsomleves elkészítési módja:
A csontot,sárgarépát,gyökeret,hagymát,zellerzöldet 1,5l vízben 1,5órát főzzük,hozzáadjuk a paradicsomlevet vagy sűrítményt ízesítjük a cukorral.Rántást készítünk az olajból lisztből,levesbe keverjük főzzük együtt 10percig.Utána átszűrjük,a rizst belefőzzük!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f5302bda64, 2008. aug. 5. 19:36
Az erdélyi paradicsomleves elkészítési módja és hozzávalói.